icon

Chudoba na Slovensku. Prečo sú veci také drahé?

Dnes o 07:28

Zdravim,nechápem ako je možne že je vsetko drahe ale ludi vsade plno,my este deti nemame a mám pocit že sa musíme uťahovať hlavne kvôli cenám potravin,pojdem do obchodu na pár veci a už 20€ a nemá človek dokopy nič. Pritom kopu iných ľudi chodia po výletoch atd.Napr. Aj kamaratka čo majú dieťa tak chodia si len tak po viedni každy víkend a nakupuje si tam značkové veci atd.Ja jej nezavidim veci len mi to nejde do hlavy tak celkovo že ludia sa stazuju na peniaze a pritom si vezmite aj dnešné deti aké majú možnosti sami iphone,chodenie s rodicmi napriklad na olympiadu,my ako deti sme o takom nieco mohli iba snívať maximálne.Tiež si myslíte že len niektorí pociťujú chudobu na slovensku?

Strana
z4
anonym_255994
Dnes o 17:27
@yoginka231

Dane su tu obrovske. Pohonne hmoty preco su raz tolko drahsie ako v okolitych krajinach? Dane! Nenazrani politici, sebe daju rentu a zvysia platy a beznym ludom zvysuju na vsetko dane. Za toto ste mali byt v uliciach a protestovat. Ze beznemu cloveku zvysia dane na prijem, dan na cukor, dan na vsetko do riti.

Keby tam pride volakto, kto skrese desat tisice uradnikov (mame ich ako v cesku), znizi poslancom platy a znizi dane, tak ho volim. Ale tito blazni len zvysovat dane. Fuj!

@yoginka231 nepíš hlúposti, aké raz toľko drahšie, lebo jedna pani povedala?
Tu máš priemerné ceny za rok 2025
Benzín Slovensko1,53 Česko 1,44 Poľsko 1,41 Maďarsko 1,51 Rakúsko 1,55
Nafta Slovensko 1,49 Česko 1,41 Poľsko 1,44 Maďarsko 1,44 Rakúsko 1,59

anonym_a0df80
Dnes o 17:33

Ved toto ze v inych statoch keby tak zvysovali dane uz su ludia v uliciach a slovac ohne chrbat a uskromni sa

tilly
Dnes o 17:36
@sasa1310

@anonym_autor mne sa nezdá, že je chudoba na Slovensku. Kukneš Tatry, tie sú plné furt. Plné kaviarne, plné OC. Stačí sa prejsť po parkoviskách. Taký nový vozový park som nikde v zahraničí nevidela. Toľko nových audi alebo BMW so slovenskými ŠPZ som si ani vo Viedni nevšimla. Ale aj obyčajné značky, autá od 30 000 eur vyššie. Najnovšie modely. Dovolenky vybookované už v januári pomaly, dokonca aj rodiny s malými deťmi, ktoré žijú z jedného platu. To si neviem predstaviť, keď sme my boli na materskej, že by niekto z môjho okolia s malými deťmi, vtedy išiel na dovolenku do zahraničia k moru. Skôr mám pocit, že sa máme všetci lepšie, len sú mladí ľudia viac rozmaznaní a musia mať v 20ke všetko to, čo má dnes pomaly 50tnik, ktorý si už roky čo to odrobil a zarobil. A preto vyplakávajú ako sa strašne máme zle

@sasa1310 už to tu bolo písané dnes. Chudobní ľudia sedia doma. Robiť si obraz o krajine na základe vozového parku pred nakupakom ? Ale nooo
A Slováci sú pre mňa nepochopiteľne zaťažení na autá. Nevadí, že ho beriem na lízing, Nevadí že na to nemám, musím mať BMW. A zas si všimni, kde tie najdrahšie autá parkujú v noci. Pred panelákmi. Ja som si to minule všimla v jednej štvrti v Bratislave, pozerali sme jeden pozemok, nová štvrť na kopci, obrovské nové luxusné domy na obrovských pozemkoch a za bránami... obyčajné autá, žiadne GLS, alebo M7. Pracujem na hradnom vŕšku, v najlepšej a najdrahšej lokalite na Slovensku a až na pár výnimiek, kde sú drahé autá, ale to sú naozaj drahé autá v drahých úpravách, tam parkujú úplne bežné autá. Takže môj záver je, že superdrahé autá si kupujú tí naozaj boháči, ale drahé autá kupujú väčšinou ľudia, ktorí na to vlastne ani nemajú a bohatí ľudia chcú byť hlavne nenápadní, jazdia v bežných autách. Telefóny a kabelky to isté. Statusová vec, ktorá vôbec nezodpovedá statusu 🙊😂.

Trošku som sa opustila, sorry 😂

anonym_255994
Dnes o 17:44
@anonym_bb64fd

@jamimo Plus sme pri koreni problemu. Preco po vstupe do eu a 16 rokoch skorumpovanych vlad Fica, musia ludia ist stale zarabat na byvanie na zapad? Peco to nejde tu u nas, ak nepodvadzas na daniach, nevydavas blocky, nerobis na cierno, nerozkradas eurofondy a neokradas Pôdohospodársku platobnu agentúru.

@anonym_bb64fd aspoň na tom západe nie sú vo firmách Slováci sami. Všade je viac Poliakov, Turkov a Čechov. Na Slovensko si zase chodia zarábať Srbi a hlavne Ukrajinci, krorí tu boli už dávno pred vojnou. To nie je politická, ale ekonomická situácia, ktorú nikto nerieši. Aj predseda predošlej vlády to pri našom osobnom rozhovore potvrdil.

sasa1310
Dnes o 17:47
@tilly

@sasa1310 už to tu bolo písané dnes. Chudobní ľudia sedia doma. Robiť si obraz o krajine na základe vozového parku pred nakupakom ? Ale nooo
A Slováci sú pre mňa nepochopiteľne zaťažení na autá. Nevadí, že ho beriem na lízing, Nevadí že na to nemám, musím mať BMW. A zas si všimni, kde tie najdrahšie autá parkujú v noci. Pred panelákmi. Ja som si to minule všimla v jednej štvrti v Bratislave, pozerali sme jeden pozemok, nová štvrť na kopci, obrovské nové luxusné domy na obrovských pozemkoch a za bránami... obyčajné autá, žiadne GLS, alebo M7. Pracujem na hradnom vŕšku, v najlepšej a najdrahšej lokalite na Slovensku a až na pár výnimiek, kde sú drahé autá, ale to sú naozaj drahé autá v drahých úpravách, tam parkujú úplne bežné autá. Takže môj záver je, že superdrahé autá si kupujú tí naozaj boháči, ale drahé autá kupujú väčšinou ľudia, ktorí na to vlastne ani nemajú a bohatí ľudia chcú byť hlavne nenápadní, jazdia v bežných autách. Telefóny a kabelky to isté. Statusová vec, ktorá vôbec nezodpovedá statusu 🙊😂.

Trošku som sa opustila, sorry 😂

@tilly nerobím si obraz o krajine na základe vozového parku, ale musíš uznať, že taký vozový park nemá žiadna iná krajina v okolí. Ale v ostatnom máš pravdu. Len by som to trochu pomenila. Slováci nie sú zaťažení na vozový park, ale na to, aby sa ukázali alebo sa ukazovali pred druhými, že na to majú, aj keď mnohí nemajú. Kupujú drahé veci také, ktoré je vidieť. Auto, oblečenie (ideálne GUESS cez celý hrudník napísaný). Dovolenku chytro vycapiť na MK, nech polka Slovenska čumí, kde boli a pod. Ja sa len na tom smejem. Tu máme kúsok od domu ručnú umývačku áut. Každú nedeľu aj za dažďa plná, lebo však tip top autíčko musí byť. Mentalita niektorých ľudí je ešte ďaleko ďaleko inde ako by mala byť. Aj napriek tomu stále si stojím za svojím, že mnohí slováci sú rozmaznaní, chcú mať všetko hneď aj za cenu mesačnej splátky, a tak to potom aj vyzerá. Potom vyplakávajú ako autorka.

anonym_bbd097
Dnes o 18:04

Vidim vo svojom okoli, ako su ludia schopny zobrat si pozicky na Vianoce, na dovolenky letne..ja osobne kebyze mam ist na dovolenku tak bud nanu mam alebo nie 🤷‍♀️ ale co by povedali ze my sme neboli na dovolenke, ja som nebola na dovolenke od roku 2018 ani sa nechystam ale ked vidim ako kazdy riesi cely rok pri kazdej akcii, dovolenky a sprostoti tak uz mi to lezie na nervy. Koli fotkam a pozam na instagram si zobrat pozicku, dakujem neprosim ;)

tilly
Dnes o 18:31
@sasa1310

@tilly nerobím si obraz o krajine na základe vozového parku, ale musíš uznať, že taký vozový park nemá žiadna iná krajina v okolí. Ale v ostatnom máš pravdu. Len by som to trochu pomenila. Slováci nie sú zaťažení na vozový park, ale na to, aby sa ukázali alebo sa ukazovali pred druhými, že na to majú, aj keď mnohí nemajú. Kupujú drahé veci také, ktoré je vidieť. Auto, oblečenie (ideálne GUESS cez celý hrudník napísaný). Dovolenku chytro vycapiť na MK, nech polka Slovenska čumí, kde boli a pod. Ja sa len na tom smejem. Tu máme kúsok od domu ručnú umývačku áut. Každú nedeľu aj za dažďa plná, lebo však tip top autíčko musí byť. Mentalita niektorých ľudí je ešte ďaleko ďaleko inde ako by mala byť. Aj napriek tomu stále si stojím za svojím, že mnohí slováci sú rozmaznaní, chcú mať všetko hneď aj za cenu mesačnej splátky, a tak to potom aj vyzerá. Potom vyplakávajú ako autorka.

@sasa1310 áno. Nikde nie sú tak zaťažení na vozový park. Slováci sa potrebujú ukazovať, samé statusové veci, až je to smiešne niekedy. Ale nemyslím, že je to vzorka národa, lebo tí, čo bojujú, bojujú potichu a možno ich je viac, ako tých, čo sa ukazujú

anonym_786b18
Dnes o 18:58

@anonym_8d1769 toto je úžasný pohľad... milujem takých ako ty, čo zazerajú lebo kočíkujem s kávou v ruke, alebo kúpim si obed a predstav si, že vezmem i manželovi...
Peniaze som neukradla, a to že si môžem dovoliť kúpiť niečo vonku alebo v potravinách nám kúpiť niečo drahšie, znamená, že priškrtím inde...stálo ma to roky posúvania, a vzdelávania...
Skús menej závidieť...

anonym_bb64fd
Dnes o 19:42

https://www.facebook.com/reel/4236401953266443 Preco rusi dali spickoveho KGBka na post velvyslanca v Bratislave? Lebo pri dalsich volbach uz nemienia pustit Slovensko z ruk ruska. Nielen ekonomicka situacia je problem ...

anonym_24a1d9
Dnes o 20:10

Ja som to vzdy vravel aj v casoch ked som este pracoval v zahranici, ze Slovaci sa maju dobre lenze my sme proste taky narod, ze sa postazujeme aj ked nam je dobre.

Ja ked niektorych ludi pocuvam, ze ako sa museli uskromnit a ze si neziju na vysokej nohe a pritom dom novostavba, vonku parkuju 2 auta a to ziadne 20 rocne autovraky a neviem co.....Vsade sa chodi autom, niektori su uz taki pohodlni, ze som pocul, ze sa nasiel aj taky exot co nalozil smeti do auta lebo pesu mu bolo "daleko" ku smetiaku.....akoze lol.

Nakupne centra ci obchody plne, parkoviska pred obchodmi niekedy tak plne, ze je problem zaparkovat a peso dnes do potravin to uz je pravdepodobne prezitok. Ludi z vidieka co idu do mesta na nakup autom upkne chapem, ale ludia z mesta sadaju do auta aj ked to maju do obchodu 50 metrov.

Nikomu nezavidim, ja to ludom prajem nech sa maju dobre, ved o tom je predsa zivot. Ja si sice na vysokej nohe nezijem, ale zato ocenujem absenciu stresu co sa tyka financii. Mne staci aj malo a volny cas sa da vyplnit aj konickami ktore nevyzaduju vstupne ci velke investicie.

Odmenou za trocha pokory je menej starosti ci tento mesiac bude alebo nebude na ucty. Mam strechu nad hlavou co povazujem za dolezite, vsetko ostatne sa uz nejak da.

Dnesne generacie su rozmaznane. Nase stare mamy sedeli doma, drapali perie, spievali, rozpravali sa. Dnes ludia sedia v Mcdonalds ako na ihlach a hundru, ze musia 10minut cakat kym im niekto spravi jest.......

anonym_3cd211
Dnes o 20:26

@anonym_autor mne sa najviac páčia tie, co vyplakavaju, ako je draho, ale na riti to doma bude sedieť lebo vsak je RD 3 roky!
A ľudia peniaze majú, len chcú stále žiť nad pomery, ako si žili, keď bolo dobre. Nemôžu mať všetci všetko a rovnako.

anonym_bb64fd
Dnes o 20:31

https://www.facebook.com/reel/1640601860449704 Fico povolil vystavbu slnecnych elektrarni, garantoval im vysoke vykupne ceny a tie zvysili cenu elektriny na Slovensku. Dnes sa vsetci skladame na vysoke ceny elektriny ...

anonym_0f3a45
Dnes o 20:33
@anonym_38d670

Pozri sa s 2 deťmi si vieme dopriať všetko čo chceme, mesačne odložíme 300-1000€ /záleží na danom mesiaci/. Ale nenechám každý raz v obchode 20€. Nakúpim raz za týždeň a žije sa z toho, viac tam nevojdem. Nekupujem si každý týždeň nové oblečenie, raz za čas a kvalitne (cca každé 2r ideme s mužom na nákupy, kde minieme kopec €). Ročne ideme na 1-2 dovolenky + 2-4 kratšie troj-štvordňové výlety. Ale deti nedostávajú materiálne darčeky na Vianoce ani ostatné sviatky. Podľa mňa je to reálne o prioritách, lebo keď som bez rozumu míňala na blbosti, tak som sa na konci mesiaca dívala do prázdnej peňaženky (môžeš si porovnať s tým, čo odložíme).

@anonym_38d670 Preto si ANONYM 😂

a0
Autor odpoveď zmazal
anonym_bb64fd
Dnes o 20:36

Pekneho valentyna od Smeru 🙂 https://www.facebook.com/reel/905188095587724

anonym_e04ff0
Dnes o 20:39
@anonym_79f90d

Ale ved to neni tak, ze zo dna na den si nemozes nic dovolit. Praveze to zdeazovanie a znizovanie zivotnej urovne prichadza tak plizivo. Si zvyknut- nakupovat za 100€ a zrazu zistis, ze ti za 100€ uz nevyjde to co doteraz. Tak minies viac. A postupne zistis, ze nevies odlozit tolko kolko predtym a zrazu si nemozes chodit kazdy vikend na vylet alebo nejdes v lete na dovolenku na 2 tyzdne ale len na 10 dni. Alebo neminies vo Viedni 400€ ale len 300€. Nejdes do restauracie 4x za mesiac ale uz len 2x. Proste postupne sa uskromnujes.

@anonym_79f90d aha čiže Viedeň je pre teba dôležitá, výlety každý týždeň. Myslím, že oiniektori fakt nevedia co so sebou. Ani Švajčiari nežijú na takej vysokej nohe. Fakt chorá doba.

anonym_0f3a45
Dnes o 20:55
@anonym_bb64fd

Pekneho valentyna od Smeru 🙂 https://www.facebook.com/reel/905188095587724

@anonym_bb64fd 🤮🤮🤮🤮🤮

anonym_9d5351
Dnes o 21:21

Ja mám zas pocit, že ľudia dnes ani netušia čo znamená uťahovanie opaskov. Dám príklad z rodiny. Novo postavený dom, žiaden luxus ale dom, svoj, nový. Dve autá, nie luxusné ale dve povedzme okolo 5-7 rokov staré. Dve deti, v zime lyžovačka niekde v AT (áno, je tam lacnejšia ako u nás) v lete Chorvátsko, autom, do apartmánu ale proste k moru. Okrem toho tak aspoň 3-4 krát týždenne večer v šenku... Ale bude hejtovať Ukrajincov a nariekať, že kto kedy dá peniaze jemu, lebo on chudák nemá. My máme ešte o trošku lepšie, ale len o trošku naozaj. Na rozdiel od neho si však plne uvedomujem, že sa mám ako prasa v žite. Nie sme hladní, máme pohodlné bývanie, doprajeme si aj tie dovolenky, sem-tam do reštiky, deckám kružky priplatiť, vyhodiť si z kopýtka. A som za to veľmi vďačná, viem, že je kopa ľudí, ktorí toto nemajú vôbec. On bude nariekať aký je chudák (inak stačilo by neprechlastať v jeho prípade) a kto jemu dá.. a presne stále rozpráva ako si musí uťahovať opasok ale na borovičku má dosť. Figu borovu vie, čo to znamená. Keby mu ledva ledva vyšlo na bývanie a na stravu a, že nie je strava ako strava, tak by videl. A takýchto ľudí sú mraky.

anonym_cbb567
Dnes o 21:23
@conta22

@anonym_autor samozrejme že len niektorí, politici a ich rodiny a známi sa majú čoraz lepšie a my bežní ľudia čoraz horšie. Ale žiaľ ľudia si to stále neuvedomujú, ako sa o našom národe vyjadril jeden známi český politik - Slováci sú radi keď im berú, kradnú, čiže my chudobina sťahujeme opasky a politici si stavajú haciendy, za naše peniaze na výlety do sveta ale! Hlavne že máme dve pohlavia v ústave. A bude horšie - múdri ľudia hlavne mladi z dôvodu že tu neni dostupné bývanie odchádzajú do zahraničia a na Slovensku ostáva žiaľ prevažne hlupota a preto to tu tak vyzerá a aj bude. Vyhovie typu nechcem riešiť politiku sa odzrkadľujú a bieda bude čím ďalej tým horšia a taktiež extremizmus.

@conta22 ako môžeš povedať, ze "na Slovensku ostáva prevažne hlupota"? Nie každý môže odcestovať a nechat rodinu, má napríklad niekoho chorého v rodine, o koho sa musí starať atď. A nie kazdy chce ist do zahraničia a pritom nemusí byť hlúpy človek. Hlúpy mi príde skôr tvoj komentár.

anonym_bb64fd
Dnes o 21:31

https://www.facebook.com/reel/830742096412443 Obchodna komora o zlej konsolidacii

anonym_38d670
Dnes o 21:34
@anonym_0f3a45

@anonym_38d670 Preto si ANONYM 😂

@anonym_0f3a45 a keď som anonym, tak musím zarátať minimálku?
Pozri, zarábame s mužom dobre, avšak v partii kamošov sa beztak cítime ako chudobní príbuzní🙂🙂🙂. Ľudia sa na Slovensku nemajú len zle a nemusíme všetci bedákať nad drahými potravinami a divnou energopomocou… áno, platím o 20-30€ viac za týždenný nákup, než pred rokom, dvoma ale nie je to pre našu domácnosť likvidačné, lebo keď mi je málo plat, tak si nájdem brigádu, lenže ľudia častokrát radšej fňukajú nad tým, ako na nič nemajú a neurobia nič preto, aby dačo mali a potom ukazujú prstom na tých, ktorí si môžu dovoliť odložiť napr tisícku za mesiac, lebo na ňu makali.

anonym_bb64fd
Dnes o 21:44
@anonym_e328a4

My sa o seba postaráme, sme finančné gramotní, máme nejaké vzdelanie, nenakupujem na Slovensku takže na tom ušetríme dosť a tie peniaze investujeme
Tí čo čakajú že ich sračky bude riešiť stále niekto iný, lebo ten niekto iný môže aj za ich posrané životy, sa bude mať zle stále.

@anonym_e328a4
https://www.facebook.com/reel/1830186594301255 V Martine minuly rok skoncilo ECO (obuv, zavreta po 30 rokoch, 650 prepustenych) a v decembri Neografia (tlaciarenska firma, co prepustila 250 ludi). Ti maju co robit v Martine, ked tam nie je praca? Maju ist robit v 50tich do Nemecka?

anonym_9131bc
Dnes o 21:48
@anonym_38d670

@anonym_0f3a45 a keď som anonym, tak musím zarátať minimálku?
Pozri, zarábame s mužom dobre, avšak v partii kamošov sa beztak cítime ako chudobní príbuzní🙂🙂🙂. Ľudia sa na Slovensku nemajú len zle a nemusíme všetci bedákať nad drahými potravinami a divnou energopomocou… áno, platím o 20-30€ viac za týždenný nákup, než pred rokom, dvoma ale nie je to pre našu domácnosť likvidačné, lebo keď mi je málo plat, tak si nájdem brigádu, lenže ľudia častokrát radšej fňukajú nad tým, ako na nič nemajú a neurobia nič preto, aby dačo mali a potom ukazujú prstom na tých, ktorí si môžu dovoliť odložiť napr tisícku za mesiac, lebo na ňu makali.

@anonym_38d670 u nas tak isto,este stale 1000,1500eur vieme odlozit.Nezijeme od vyplate k vyplate,a to niekedy mame ozaj vydavky vysoke.Nas len valentin vysiel 500eur,okrem wellnesu som od muza dostala zlatu retiazku,a ja jemu zase kozennu penazenku aj gravirovanym odkazom.
Zle sa zije len nizkoprijmovym ludom,maju to ozaj tazke v dnesnej dobe,obzvlast ked im este aj z tej almuzny aj stat zoberie a vo vysledku maju este menej.
Ale tieto otazky su to rok,co rok.Staci prejst temy pod temou.Stale sa opakuju.

podbel2512
Dnes o 21:57
@anonym_9131bc

@podbel2512 no vidis,ako ti je na tom danovom dobre a ty stale,stale uvazujes nad vypovedou a hladani si inej praci,ked dobre vies,ze to je v dnesnej dobe tazke.Si nieco ine najst.A len preto,ze deti nemozes odprevadit,dufam,ze si si riadne uz zvykla a nespekulujes uz,ze???

@anonym_9131bc samozrejme ze si hladam nieco blizsie. A aj budem hladat kym nenajdem. Aj tak sa ta baba ktoru zastupujem uz za pol roka vracia do prace tak budem tak ci tak komcit.

anonym_24a1d9
Dnes o 22:06
@anonym_bb64fd

@anonym_e328a4
https://www.facebook.com/reel/1830186594301255 V Martine minuly rok skoncilo ECO (obuv, zavreta po 30 rokoch, 650 prepustenych) a v decembri Neografia (tlaciarenska firma, co prepustila 250 ludi). Ti maju co robit v Martine, ked tam nie je praca? Maju ist robit v 50tich do Nemecka?

@anonym_bb64fd

Nechcem byt hlupy, ale v oboch pripadoch v tychto regionoch vyhrali volby prevazne Smer a Hlas a nie ze by som tym ludom prial nieco zle, ale co si zvolili tak to teraz dostali aj vyzrat.

Podnikatelske prostredie sa zhorsilo, odvody narastli a ako krajina nie sme schopni prilakat zahranicne investicie. Transakcna dan je len ceresnickou na torte a to vsetko v dobe ked vo svete zuria tarify a silna konkurencia.

Bohuzial, tito ludia teraz doplacaju na nasledky svojich rozhodnuti. Tazko sa to pocuva, ale realitu to nezmeni 🤷🏻.

anonym_3cd211
Dnes o 22:06
@anonym_9d5351

Ja mám zas pocit, že ľudia dnes ani netušia čo znamená uťahovanie opaskov. Dám príklad z rodiny. Novo postavený dom, žiaden luxus ale dom, svoj, nový. Dve autá, nie luxusné ale dve povedzme okolo 5-7 rokov staré. Dve deti, v zime lyžovačka niekde v AT (áno, je tam lacnejšia ako u nás) v lete Chorvátsko, autom, do apartmánu ale proste k moru. Okrem toho tak aspoň 3-4 krát týždenne večer v šenku... Ale bude hejtovať Ukrajincov a nariekať, že kto kedy dá peniaze jemu, lebo on chudák nemá. My máme ešte o trošku lepšie, ale len o trošku naozaj. Na rozdiel od neho si však plne uvedomujem, že sa mám ako prasa v žite. Nie sme hladní, máme pohodlné bývanie, doprajeme si aj tie dovolenky, sem-tam do reštiky, deckám kružky priplatiť, vyhodiť si z kopýtka. A som za to veľmi vďačná, viem, že je kopa ľudí, ktorí toto nemajú vôbec. On bude nariekať aký je chudák (inak stačilo by neprechlastať v jeho prípade) a kto jemu dá.. a presne stále rozpráva ako si musí uťahovať opasok ale na borovičku má dosť. Figu borovu vie, čo to znamená. Keby mu ledva ledva vyšlo na bývanie a na stravu a, že nie je strava ako strava, tak by videl. A takýchto ľudí sú mraky.

@anonym_9d5351 darmo to tu budeš. Písať. Tu je "stanadard" dom, autá, chata, dovolenky v zime, lete, potom každé prázdniny a cez predĺžené víkendy nejaké vyletiky do Ríma, Paríža a pod. Vsak aby deti mali zážitky. Zabudla som na investičné byty, lebo vsak aby deti predsa mali, ale pindat to tu bude ako sa to maju zle.

anonym_bb64fd
Dnes o 22:10

https://www.facebook.com/reel/893270449988713
V CR sa platia odvody do vysky 4nasobku priemernej mzdy, na Slovensku do 11nasobku !!! V CR je najvyssia sadzba dane fyzickych osob 24%, na Slovensku 35%! Ciste okradanie ludi. A peniaze stale miznu v ciernej ficovej diere.

napetra
Dnes o 22:55
@anonym_bb64fd

https://www.facebook.com/reel/893270449988713
V CR sa platia odvody do vysky 4nasobku priemernej mzdy, na Slovensku do 11nasobku !!! V CR je najvyssia sadzba dane fyzickych osob 24%, na Slovensku 35%! Ciste okradanie ludi. A peniaze stale miznu v ciernej ficovej diere.

@anonym_bb64fd 👍

anonym_55dd7d
Dnes o 23:19
@anonym_24a1d9

@anonym_bb64fd

Nechcem byt hlupy, ale v oboch pripadoch v tychto regionoch vyhrali volby prevazne Smer a Hlas a nie ze by som tym ludom prial nieco zle, ale co si zvolili tak to teraz dostali aj vyzrat.

Podnikatelske prostredie sa zhorsilo, odvody narastli a ako krajina nie sme schopni prilakat zahranicne investicie. Transakcna dan je len ceresnickou na torte a to vsetko v dobe ked vo svete zuria tarify a silna konkurencia.

Bohuzial, tito ludia teraz doplacaju na nasledky svojich rozhodnuti. Tazko sa to pocuva, ale realitu to nezmeni 🤷🏻.

@anonym_24a1d9 lenže tí, ktorí túto zberbu volili, im ani nedocvakne komu majú ďakovať za tú nezamestnanosť 🤔 Že by za to mohla Šimečkova manka?

anonym_bb64fd
Dnes o 23:20

https://www.facebook.com/reel/2049500935862415 o plochej zemi a plochom mysleni ficovych volicov

Strana
z4