icon

Cítite zdražovanie?

11. okt 2022

Myslím tak, že Vám to už ovplyvňuje životnú úroveň. Ako presne sa to prejavuje?

Strana
z4
bluka2
11. okt 2022

Ja som to nepocítila vobec. Benzín ma netrápi absolútne, keďže chodím bicyklom, MHD a vlakom; potraviny ako mlieko, syry, ovocie, zelenina sú v porovnaní s Pekingom o polovicu ak nie viac lacnejšie. Názorný príklad: 1 l mlieka tam 5€, tu keď stúpol z 1€ na 1,40 € tak pre mňa stále super. Kurim pomenej ako každý rok, z environmentálnych dôvodov, sme tak zdravší a s pokročilým vekom nemám ani rada, keď mi prekureny vzduch vysušuje kožu 🤣Takže skôr naopak.

ivana11155
11. okt 2022

@luccija presne, moji rodicia to isté, čerství 70tnici a hovorili že nikdy by socik už nechceli, ani obdobie po prevrate, že toto čo je teraz, je nič oproti tomu.

777januska777
12. okt 2022

@dagmarovita no co ti k tomu napísať vždy bola šikana, dnes na to máme ale inštitúcie, kde sa môžeš obrátiť, ak ta sikanuju v minulosti to neexistovalo. To co sa dávalo jest v minulosti nazves ako? Ved ludia nemali ani základné potraviny dostupné. Vtedy neboli ani kontroly na výrobu jedla, žiadne hygienické štandardy, potkany v potravinách ci vo výrobe jedla boli normálne, dnes keby sa niečo také našlo, tak by to tam zavreli.
Zomieranie v minulosti bolo zas brane úplne normálne, do nemocnice sa chodievalo často len zomierať alebo ani to, ludia zomierali doma, lebo sa nechodievalo na nejaké pravidelne vyšetrenia, takže veľa chorôb sa neodhalilo. Naši prastari rodicia normálne zomreli doma, žiadne také, zeby išli do nemocnice. Za socializmu mi svokra spomínala ako syna dala do jaslí 6 mesačného a išla do prace, keďže iná možnosť nebola. Aha a za socializmu neprávom vezneni kňazi ci sestričky boli co podla teba? Boli mučení, len kvôli viere. A zaujímavé, že píšeš o tom, ze nemôžu všetci odísť zo Slovenska a na začiatku píšeš o tom, ako nám cudzinci berú prácu. Zaujímavé to ze nasi berú prácu ľuďom v zahraničí je normálne, ale ak tu robia zahraniční ludia už je zle? To sú také hlúposti co píšeš, presne veci co Fico, taraba, blaha rozprávajú, spomienkový optimizmus o dokonalej minulosti, áno dnešný svet má tiež svoje problémy, ale iné ako v minulosti. Ty si presne človek co sa bojí veci, ktoré nepozná a preto, ze im nerozumie ich kritizuje, ovláda ta strach.

viki_lv
12. okt 2022

@moncici7 ja som veľmi spokojná, je to metóda Helen Doron. Dcérka chodí od svojich 3,5 roka, teraz začala 4. rok a je to niečo úžasné koľko toho vie. Syn teraz v septembri začal ako 4-rocny s úplnou antipatiou voči tomu a už sa začína chytať ☺️

hellwant
12. okt 2022

@777januska777 Presne tak, mnohí si myslia, ze za sociku zdrave jedlo, prd makovy ,neboli take kontroly, som zvedavy kto by siel na nejaku obchodnu inspekciu- ak bola -nahlasit statny podnik, ktory viedol pohlavar strany. Nech sa nedaju ludia vysmiat ak tomu veria, ake to bolo zdrave. Kto by ti to z novinarov Pravdy vytlacil taky clanok, ci v statnej televizii to dali. By sa bali , ze pôjdu do basy a cela rodina by bola na vedlajsej kolaji.

Strana
z4