icon

Čo je revolt?

janka_23
21. dec 2022

Ahojte, vie mi niekto vysvetliť co je to revolt? Mam urobiť úhradu na číslo účtu a bojím sa ci to nie je niečo co mi bude každý mesiac sťahovať peniaze alebo mi nevybielia účet.

nelca84
•
21. dec 2022

@janka_23 Nemyslis Revolut? To je banka.

janai1
•
21. dec 2022

Však nenastav TP a nemajú ti prečo sťahovať každý mesiac peniaze

janka_23
autor
•
21. dec 2022

@nelca84 áno revolut, opravil mi to mobil. Nepoznám to vôbec preto som sa opýtala ci to nie je nejaká haluz. Ďakujem za vysvetlenie

janka_23
autor
•
21. dec 2022

@janai1 to mi je jasne, len som myslela ci to nie je niečo podvodné, nepočula som o takej banke

janai1
•
21. dec 2022

@janka_23 no asi ti to nie je jasné. Ako sa dá z čísla IBANU vybielit účet?

petamich
•
21. dec 2022

Revolut je nieco ako online banka, ak zadas jednorazovu platbu, tak ti nemaju ako vybielit ucet ALE v poslednej dobe sa vela podvodov pri predaji veci, ktore potom predavajuci neposle atd. z nejakeho dovodu deje cez Revolut banku, mozno preto, ze si myslia, ze online banka, ina legislativa, kedze to nie je slovenska banka atd. - tak si len skor treba overit predavajuceho napr. na FB je skupina, kde vies vyhladavat podla cisla uctu, ci tam nahodou nie je dana osoba spomenuta ako podvodnik

maranco
•
21. dec 2022

@janka_23 je to banka v Litve. Z akého mesta je predajca? Skús sa spýtať známych či niekto nechodí tým smerom.
Na účet mu neposielaj celú sumu ani polovicu, dohodni si, že to pošle na dobierku a na účet mu vopred pošleš len cenu poštovného.
Podvodníci zvyknú používať bankové účty v Litve, alebo v Anglicku.
Číslo účtu zadaj do googla či ti o ňom niekde nenájde zmienku.

maranco
•
22. dec 2022

Tiež bol účet v Revolute, osobný odber nebol možný a pani už "bola s balíčkom na pošte" len čakala kedy pošle peniaze.

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-poslat-len-tak-cudziemu-peniaze-za-tovar-z-bazaru/

janka_23
autor
•
22. dec 2022

@maranco ďakujem, preverím si to

janka_23
autor
•
22. dec 2022

@petamich ďakujem, určite overim.

michal711
•
22. dec 2022

@janka_23 revolut využívam denno denne je to online banka je zadarmo . Ničoho sa netreba báť

niekto2hy
•
22. dec 2022

@maranco Nesir paniku.
@janka_23 Pouzivam Revolut,dokonca som z neho platil predavajucim v Bazare.V aplikacii vidim kedy dorazia peniaze do banky predajcu.

maranco
•
22. dec 2022

@niekto2hy to, že ty si platil za bazárový tovar z Revolut účtu je OK. Ale ak by si predával tovar zo Slovenska a žiadal zaplatiť do Litvy už je to podozrivé a treba to lepšie preskúmať.
Okrem Revolutu máš účet aj v SK banke, alebo Revolut je tvoj jediný účet, žeby si kupujúcemu musel uviesť účet v Litve?
Podvodníci majú viac v obľube prijímať peniaze na účty v Anglicku, Litve, Belgicku ako v slovenských bankách.

niekto2hy
•
22. dec 2022

@maranco Mam ucet aj v SK.

maranco
•
22. dec 2022

@niekto2hy predpokladám, že pri bazárovom predaji dávaš kupujúcemu SK účet a nie LT účet aby sa zbytočne nerozrušoval čo to je a prečo má poslať peniaze do Litvy.

niekto2hy
•
22. dec 2022

@maranco SK banky neposkytuju sluzby,ktore ma Revolut,tj.medzi inym zistenie moznosti vidiet kedy pridu $ na ucet danej osoby.

janka_23
autor
•
23. dec 2022

@niekto2hy veľmi pekne ďakujem za objasnenie. Pocula som o tom teraz prvý krát tak som si potrebovala overiť ci to nie je nejaky podvod keďže dnes sú ľudia veľmi vynaliezavi.