Čo musím platiť ako SZČO na materskej?
AHojte viete mi poradit co vsetko ako zivnostnicke za mna hradi štát kym budem na materskej?
@lucka127 pokial budeš na materskej tak ti odvody do zdravotnej aj do socialnej poistovni bude platiť štát, akonáhle budeš mať rodičovské budeš musieť platiť sama nadalej, ak budeš mať príjem zo živnosti vyšíí ako cca.3500 € za rok. ked prerušíš živnosť tak bude za teba platiť štát celé tri roku, samozrejme ak nebudeš mať iný príjem ako materská či rodičovské.
@tunzal ahoj, nevies mi prosim ta poradit.......som na rodicovskej, teda este dva mesiace budem. a chodim na taku brigadu vramci financnictva,kde by som mala prejst na vyssiu uroven a potrebujem sa prihlasit na danovy urad ako podnikatel ( nie je to vraj SZCO ale je to definovane ako sprostredkovatelska cinnost). bude za mna stat platit zdravotne poistenie,alebo si to budem tieto posledne dva msiace platit sama?? dakujem
anieli_1 @borocka ja som szco a plus zamestnana a na materskej a vsetko mi plati stat emoticon
Dnes o 16:50 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
fotoportrét
borocka @anieli_1 ale ja nie som na materskej,ale na rodicovskej..... ci to je v tomto pripade jedno???
Dnes o 16:53 • 1 dieťa • Odpovedz • Pošli IP •
fotoportrét
anieli_1 @borocka preac sekla som sa aj ja mam rodicovsky uz ale hej je to jedno
Dnes o 16:56 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
@tunzal tak ja teraz uz fakt neviem, anieli mi pisala nieco ine 😖
Ahojte 🙂
vedeli by ste mi poradit?Som od februara 2008 na materskej s prvym dietatom.Bola som od leta 2009 aj SZCO(mam aj trvaly pracovny pomer) do marca 2010.Ale prijem som mala skoro nulovy,takze na danovom som mala uvedenych par eur ako prijem.Preto som aj chcela zivnost v marci 2010 zrusit,ale na zivnostenskom radili len prerusit,tak som to prerusila na 2 roky.Ja som na to aj zabudla,ja som sa odvtedy s tym ani nezaoberala,az dnes mi prisiel list zo zdravoltnej poistovne,ze mam nedoplatok za januar a februar 2013 solu 110eur.Najprv som nechapala ako mozem mat nedoplatok,ked som v marci 2011 nastupila na matersku s druhym dietatom,od novembra 2011 som s nim bola na rodicovskej a teraz vo februari 2013 som nastupila na matrsku s tretim dietatom.Az vtedy som si spomenula,ze ta zivnost nebola zrusena ale iba pozastavena a 2 roky a teda sa mi asi obnovila v marci 2012.Ale teraz neviem co mam vlastne robit.Asi prvy krok je zrusit ju a potom dalej neviem.Musim podat danove priznanie za rok 2012??Ale co tam ma m pisat ked som ani nic nerobila ale bola som len doma s detmi?Ked viete prosim poradte.Co a kde vsade musim nahlasit a ake nedoplatky este budem mat?

@lucka127 tá otázka by zaujimala aj mna, vie mi niekto poradiť čo treba urobiť ak nástupom na MD preruším živnosť? kde všade sa treba prihlásiť ...