Čo robiť s hypotékou bez príjmu?
Teoreticky ma zaujíma, zaujíma banku keď už mám schválenú hypotéku, ze prídem o prácu? Dajme tomu mam úspory, a z nich platim hypotéku, ale nemam stály príjem, resp.som v medzi období kým si nájdem prácu. Je to v poriadku? A co ak by v tom čase došlo aj na zmenu fixácie? Znovu bude banka posudzovať príjem človeka, alebo toto už nie? Ze zmenia len čiastku, ktoru ma platiť alebo znova pýtajú platovy dekrét od zamestnávateľa?
My sme mali poistenie hypoteky pre stratu zamestnania po dobu 6 mesiacov by splatku pokryla poistka...jasne, ze ta poistka "nieco" aj stala... ale za tu dobu by si kazdy rozumny clovek pracu nasiel predpokladam a zatial bezi podpora na bezne vydavky...
Banku už potom zaujíma len či splácaš.
Pri zmene fixacii sa nič neposudzuje, jedine kebyže chceš prefinancovat. Banky nesleduje cele dni databázy klientov, či náhodou niekto z nich neprišiel o prácu.. A keby aj prišiel, banku to fakt nezaujíma ci to splácas z úspor alebo si peniaze zdedila
Kým platíš, banka nič nerieši. Im je jedno z akého účtu, z akého príjmu, kto im to platí, hlavne načas.
To otazka nema logiku. Ved to ani nie je realne. 30 rokov budu preverovat x tisic klientov, ci maju pracu?
..potom za teba spláca tvoj ručiteľ..
@miskakyska Pri hypoteke nebyva rucitel. Ruci sa zalozenou nehnutelnostou.

Banku nezaujima z coho splacas hypoteku, kym splacas je im to jedno