icon

Čo sa deje na realitnom trhu v Bratislave?

31. aug 2024

Krasnu slnečnú sobotu prajem! 😊 chcela by som sa asi len trochu vyrozprávať, pripadne ak by sa tu našiel niekto, kto sa pohybuje v realitnom odvetvi, tak sa môže kľudne zapojiť do debaty.

Zacnem asi tým, že po 4 rokoch v našom bytiku, kde sme boli dlhodobo v podnajme sa s manželom kvôli práci sťahujeme do BA (sme rodáci zo stredného Slovenska). Nemáme deti, ani v tejto blízkej dobe neplánujeme, keďže sa chceme sústrediť na karieru a nemáme ani žiadne zviera. Ja pracujem od skončenia školy, nebola som nikdy na úrade prace a manžel to iste, teraz začína podnikať, čo je ešte v štádiu rozbiehania, no chcel by to rozbehnúť v Bratislave a to je dôvod prečo sa sťahujeme. Samozrejme je stále zamestnaný aj v aktualnej práci ešte (na home office). Nikdy sme nemali problém s platbou nájomného, keďže nájom vychádzal na nezaokrúhlenu čiastku, koľkokrát sme majiteľom nechali aj “tringelt”, byt, si tvrdím povedať je v ešte lepšom stave, ako sme ho preberali, čo potvrdili aj majitelia.

No a dostávam sa k veci. 😀 Od mája sme chodili nonstop po obhliadkach bytov, či už cez maklérov alebo priamo s majiteľmi. Ešte dopíšem, že nechceme žiadny luxus, hľadali sme primárne 2 izbový slušne zariadený byt, kde je dobrá dostupnosť do centra mesta. To boli jediné podmienky. Keď tak zrátam na koľkých bytoch sme sa boli pozrieť, je to asi 15 bytov, z ktorých nám 10 reálne vyhovovalo, no čo má zarazilo, bolo že nikde sa pre nás nerozhodli, všade sme dostali odpoved - najmä cez realitného makléra, že majiteľ sa rozhodol pre niekoho iného. Ostatní majitelia sa nám už ani neozvali, aj keď sme sa snažili po obhliadke nadviazať komunikáciu. Keďže sme chceli byvať už do nejakého konkrétneho dátumu s ktorým sme počítali, že už budeme presťahovaný, dostavalo nás to mierne povedané oboch do úzkych, keďže nás všade odmietali a my sme nechápali prečo. Samozrejme majiteľ má nárok na to si vybrať, ja by som robila to isté, keby vlastním a prenajímam nehnuteľnosť, beriem aj to, že ľudia sú dnes rôzny, nikdy neviete. Ale my sme seriózny ľudia, manželia, obaja pracujúci a sme bezdetní, bez zvierat. Sme slušní, vzdelaní, nefajčíme, nepijeme, žiadne žurky (aj tak všetkých priateľov mame na strednom Slovensku, tu nepoznáme nikoho). Ešte sme aj celkom introvertní a mame radi svoj pokoj. Napíšem vám to narovinu, už sme sa samých seba pýtali doma s manželom, čo je zle, aké typy ľudí teda uprednostňujú, keď nás odmietajú. Našťastie BYT SME UŽ NAŠLI a budúci týždeň fungujeme už v Bratislave. No odpoveď na toto sme nikde nedostali. Situácia na realitnom trhu je naozaj taká zlá, alebo čo je dôvod? Ďakujem za prečítanie a za vaše pripadne postrehy a možno aj dostanem odpoveď na toto celé 😀.

Strana
z6
lakebabe
1. sep 2024

@gemerka17 ale pozerám ze robia aj Ba kraj

tilly
1. sep 2024

@lakebabe to sa fakt oplatí. Dobre urobená robota

beloved
1. sep 2024

Autorka, napis mi spravu

Strana