Čo sa stane s peniazmi, keď vystúpim z druhého piliéra?
Dobry den, chcem sa spytat ohladom II. piliera, ak ho zrušim respektive ak z neho vystupim, čo sa stane s mojimi peniazmi, viem že je tu prispevok ohladom tohto, ale az z roku 2012, ci sa nieco nezmenilo. Ďakujem
Peniaze prejdú do sociálnej poisťovne tak ako pise hore pani. Dôchodok bude vyplacny uz len zo sociálnej poisťovne.
Neruš, tie našetrené peniaze už neuvidíš a späť do II. piliera je ťažké sa dostať
@zirkonka11 ale to ani nemôžeš vystúpiť, kedy sa ti zachce. To raz za čas otvoria a vtedy sa dá vystúpiť. A keby si aj vystúpila, peniaze ti prejdú do 1.piliera
@andula1961 tak keď zrušíš 2.pilier, snáď si nemyslíš že ti peniaze pošlú na účet 🤣 prejdu do 1.piliera a použijú sa na vyplatenie dôchodkov aktuálnym dôchodcom
Uz 4 krat ho Fico otvoril a zakazdym tym ziskal do socialnej poistovne stovky milionov eur. A vidime,ako jej to sakra pomohlo 🤣. Ja z neho vystupim,len ked mi zbran k hlave niekto prilozi. O moje tazko zarobene a hlavne deditelne desiatky tisic neoberiem syna.

@zirkonka11 to co tam mas nasporene cele prejde do socialnej poistovne a nasledne bude vyplatene na sucasne dochodky. Na tvoj dochodok budu pracovat az nase deti. Vzhladom na klesajucu porodnost a rastuci pocet seniorov je vysoko pravdepodobne, ze na tvoj dochodok nebude mat kto pracovat, ale tvoje peniaze, ktore tam mas teraz, uz budu davno minute...