icon

Čo urobiť s nevyužitými peniazmi z pôžičky?

laurikasarinkaq
13. feb 2024

Ahojte mám na vás prosbu či mi viete poradiť ako by ste to urobili vy na vašom mieste
V decembri som si brala pôžičku na jeden estetický zákrok no bohužiaľ som pred sním ochorela a nakoniec som sa rozhodla
ho nepodstúpiť (áno viem že som mala rozmýšľať dopredu ale toto nieje vec ktorú teraz chcem riešiť ) . Brala som si 5000 , a nakoniec som dobre vyuzila na vec ktorú potrebujem cca 3500 ..
výška splátky je cca cca 153€ , mám splácať 4 roky ..
budem preplácať celkom dosť ani už neviem koľko
Čo by ste urobili vy nechali by ste si peniažky že si ich necháte odložené alebo by ste ich vrátili akože dali nejakú veľkú splátku napr že tých 1500€ by som vrátila ? Oplatí sa to ? Budem úprimná som z týchto vecí úplne mimo a to aká som finančne negramotná hlupana ani nehovorím .. bola som ošalená tým že chcem niečo na sebe zlepšiť ale až potom mi došlo že môžu prísť vážnejšie veci g živote ..
Neviem ako postupovať tak aby ma to vyšlo nakoniec čo najmenej a aby som to mala čo najskôr splatené

ptvw
13. feb 2024

Ja by som 1500 vrátila...znížila výšku splatky a davala mimoriadne splátky ak sa dá

mk1111111111
13. feb 2024

Vratit, skor splatis a budes mat pokoj

jarka_black
13. feb 2024

@laurikasarinkaq Pri spotrebáku je možné dávať aj extra splátky - overte si. Som za rýchlejšie splatenie, keďže úrok máte isto vysoký.

sasa1310
13. feb 2024

@laurikasarinkaq vrátiť

sense
13. feb 2024

Vrátiť a rýchlejšie splatit

lenkakravcova
13. feb 2024

@laurikasarinkaq poraď sa niekde s finančným poradcom. Alebo aspoň pozri zmluvu či tam máš možnosť predčasnej splátky bez poplatku, lebo väčšina bánk si účtuje prirážky aspoň 1% (nebankovky kľudne aj 10%)

babydesire
14. feb 2024

@laurikasarinkaq najprv si zisti podmienky predcasneho splatenia, byvaju zato poplatky, alebo prijdes o vratenie poplatku za uver (napr.Prima b.). Pozicku sa snaz co najskor splatit,,lebo nikdy nevies a zial ak clovek ma, velmi rychlo mina,,pokusenie je vzdy velke..aby ta to nemrzalo zas ze si na zbytocnosti minula. Bud si prestuduj zmluvu alebo zavolaj do banky a vysvetli strucne situaciu - ake su moznosti a podmienky predcadneho splatenia, ci mimoriadnych splatok.

maba123
14. feb 2024

Peniaze vratit, poplatky niesu ziadne a hlavne ta nebude karat ze mas peniaze, ktore mozes minut a nemat z toho ten uzitok na co si ich brala

sinusoida
17. feb 2024

@laurikasarinkaq priamo v banke ti povedia, čo je výhodnejšie...ale aj keď to rýchlejšie splatíš, úroky ti neodpustia, musíš vrátiť sumu, ktorú ste si s bankou dohodli.