icon

Dá sa odstúpiť od stavebného sporenia bez poplatku?

zildo
28. nov 2024

Včera som 5rocnej dcére založila účet ( do 6 rokov je to bez poplatku) manžel má spucoval,že som urobila blbosť,že na tom prerobíme..
Dá sa odstúpiť od zmluvy bez nejakého poplatku?

Strana
z2
biba_18
28. nov 2024

na stavebnom ako prerobíš? budeš tam sporiť, raz ročne dostaneš prémiu a po 6 rokoch môžeš zobrať výhodne úver ...

negymama
28. nov 2024

prerobit neprerobis, nejakz maly uzitok z toho bude.

zildo
autor
28. nov 2024

@biba_18 to tvrdí môj muž,počítal to a že sa to neoplatí,pretože sa platí za vedenie účtu.. a nepáči sa mu to,že je to na 6 rokov a posledné 3 roky majú úrok 1%.
A stále si tvrdí to svoje..ja už neviem,ja som si teraz zrušila účet a mala som prémiu 7€,čo je dosť bieda..

frflos_nespokojny
28. nov 2024

ja by som to uz nechcel aj ked su uz ine pravidla.
stavebny uver a k tomu vyhodne?
je to banda

zildo
autor
28. nov 2024

Dá sa teda odstúpiť od zmluvy? Či neviete? Mala by tam byť hádam nejaká lehota

frflos_nespokojny
28. nov 2024

lehota bola a ci je teraz, neviem

zildo
autor
28. nov 2024

@frflos_nespokojny a prečo ste neboli spokojný?

maranco
28. nov 2024

@zildo a prvé 3 roky máš aký úrok?

frflos_nespokojny
28. nov 2024

@zildo je to banda.
dohodnes dlzku spaltok a splacas o viac ako rok a pol dlhsie.
urobis dalsiu zmluvu vraj vyhodny uver blaa, bllaa a nakoiec mas medziuver a platis urok aj zo svojich penazi.
ak nemas inu moznost, tak super ale my sme to viac menej nepotrebovali.
ale co bolo to bolo a sme mudrejsi

frflos_nespokojny
28. nov 2024

radsej dusit peniaze v ponozke ako sa pozerat na to ako ta okradaju.
ak chces peniaze setrit, tak treba inu alternativu zvolit.
za 15 rokov bude ta suma iba ak na dovolenku

maranco
28. nov 2024

@frflos_nespokojny namiesto ponožky si dať bezplatné a bez podmienok FIO konto alebo sporenie s 2,5% úrokom

frflos_nespokojny
28. nov 2024

@maranco neviem nie som odbornik od financii, ale 2,5% ? da sa zhodnocovat aj
vyhodnejsie

frflos_nespokojny
28. nov 2024

@maranco teraz je to bezplatne a co o rok?
vub meni podmienky dva krat rocne

biba_18
28. nov 2024

to nie je na zhodnotenie peňazí - ale na lacný úver o 6 rokov - a nám sa to oplatilo, brali sme na financovanie akontácie pri kúpe bytu keď sme vybavovali hypo ... alebo na nejakú mimoriadnu splátku pri hypo sme to brali? už neviem, ale nám sa to vyplatilo od nich brať ...

frflos_nespokojny
28. nov 2024

@biba_18 vam sa to oplatilo, ale mala ma 5 rokov

zildo
autor
28. nov 2024

Toto je v zmluve

maranco
28. nov 2024

@frflos_nespokojny FIO mám bezplatne už 12 rokov
lepšie ako vyhadzovať ponožkové peniaze vnukovi von oknom, alebo dať "opravárovi" strechy

biba_18
28. nov 2024

@frflos_nespokojny o 6 rokov to môžu použiť aj rodičia na rekonštrukciu - detskej izby napr .. alebo ako my, uzavreli sme ďalšie stavebko a peniaze z prvého sme presunuli ...

selenka7
28. nov 2024

Mna tiez pred par rokmi lanarili, este ze som si vzala cas na rozmyslenie a zratala som si to, dala som to na papier a tej pani co ma prehovarala, som pekne ukazala, ze pri tych ich poplatkoch este na tom prerobim. Nemala rozumny protiargument, prote je to tak a oni zarabaju na ludoch, co si to nevedia zpocitat

frflos_nespokojny
28. nov 2024

@biba_18 a preco nedali na seba? vsak sa riesi dcera.

frflos_nespokojny
28. nov 2024

@maranco ja mam 14 rokov bezplatny ucet, ale toto nie je riesenie

biba_18
28. nov 2024

@frflos_nespokojny my sme dali na dieťa lebo vtedy boli výhodnejšie podmienky pre deti - ale pri čerpaní to nebolo nijak obmedzené ... a po tých 6 rokoch ani nemusíš dokladovať použitie prémie - teda aj na nestavebné veci môžeš použiť - teda, my sme mali, neviem akú má autorka zmluvu ...

biba_18
28. nov 2024

ale chcem všetkých upozorniť - akonáhle začnete šporiť deťom, alebo platiť poistku alebo čokoľvek s peniazmi na deti - už sú to peniaze detí - vy im ich už nemôžete zobrať a brať ich ako svoje ...

frflos_nespokojny
28. nov 2024

@biba_18 ja viem ze po 6 rokoch mozes vybrat ale toto nie je forma sporenia.
pouziva sa na vykrytie hypo uveru

biba_18
28. nov 2024

@frflos_nespokojny veď som napísala o 16:59že to nie je na zhodnotenie peňazí ale na zabezpečenie následného úveru ...

isis234
28. nov 2024

@zildo čo máš v zmluve? Drobnými písmenami býva najčastejšie,, kedy odstúpiť od zmluvy. Zmenilo sa to. Je to malé percento úroku.

ekira1
28. nov 2024

Kedysi to bolo dobré, po šiestich rokoch sme brali uver, mali sme dobré hodnotiace číslo. Už sú to roky rokuce, vtedy sme mali od nich uver s 0,5% úrok, v banke hypo 4% +. Teraz keď už nie štátna prémia sa to tak neoplatí. Ale zas lepšie ako nič.

mis_mis
29. nov 2024

Tvoj manžel má pravdu, ak nebudeš sporiť minimálne 30€, úrok ti nepokryje ani poplatok za vedenie účtu. Ak je možnosť odstúpiť od zmluvy, určite tak urob.

vyber
29. nov 2024

@zildo vy doma nepreberate spoločne spolocne financie?Mne sa ten urok teda vôbec nepozdáva a asi by som od toho dala ruky prec

marca12
29. nov 2024

@zildo A to ste sa predtym doma nerozpravali,ze jej planujes zalozit ucet? Vsak si pozri zmluvu tam mas jasne v podmienkach napisane,ci mozes odstupit od zmluvy.

Strana
z2