Dá sa pripraviť na ekonomickú krízu?
Čoraz častejšie sa hovorí o tom, že nás čaká ekonomická kríza. Dá sa na takúto situáciu nejako pripraviť? Zaviesť nejaké opatrenia?
Znizit vydavky na min.a mat nasetrene aspon na pol roka,a tiez zasoby doma aspon tie zakladne,a hotovost.
@anonym_af2ff0 zasoby coho?
@anonym_af2ff0 zasoby coho?
@anonym_948eef základné zásoby potravín, ak nebude fungovať zásobovanie alebo bude násilné rabovanie v obchodoch
@anonym_948eef základné zásoby potravín, ak nebude fungovať zásobovanie alebo bude násilné rabovanie v obchodoch
@anonym_e9bc59 On sa pýta na klasickú ekonomickú krízu, nie na armagedon apokalypsu 😀 😀 😀
@anonym_e9bc59 On sa pýta na klasickú ekonomickú krízu, nie na armagedon apokalypsu 😀 😀 😀
@anonym_604758 to spolu súvisí, ekonomická kríza príde taká aká ešte nikdy nebola
@anonym_604758 pride chaus a panika,si nevidela,co sa dialo v obchodoch pocas covidu???Toto bude omnoho,omnoho horsie.
@anonym_604758 to spolu súvisí, ekonomická kríza príde taká aká ešte nikdy nebola
@anonym_e9bc59 A kde príde taká kríza? Písali na Zem a Vek? Alebo rovno na infovojne? 😀
@anonym_604758 pride chaus a panika,si nevidela,co sa dialo v obchodoch pocas covidu???Toto bude omnoho,omnoho horsie.
@anonym_af2ff0 Jasné, a potom si sa zobudil s rukou v šerbli 😀 Milujem tieto katastrofické scenáre 😀
@anonym_af2ff0 a čo sa dialo v obchodoch ,však normálne ľudia nakupovali
Kríza je už dávno 😉 len nejako to stále prehliadame, keďže človek vidí tie plne nákupné košíky v potravinách. Ale malý podnikatelia to veruze žiadna sláva nie je, možno horšie ako za čias covidu.
Kríza je už dávno 😉 len nejako to stále prehliadame, keďže človek vidí tie plne nákupné košíky v potravinách. Ale malý podnikatelia to veruze žiadna sláva nie je, možno horšie ako za čias covidu.
@anonym_f23dfa určite horšie, počas covidu dostávali aspoň nejakú smiešnu almužnu od štátu navyše. Teraz dostávajú ako by paM premiér povedal “z koláča dieru a z opice riť” 🙂
@anonym_e9bc59 A kde príde taká kríza? Písali na Zem a Vek? Alebo rovno na infovojne? 😀
@anonym_604758 dezolé plátky nečítam
@anonym_af2ff0 a čo sa dialo v obchodoch ,však normálne ľudia nakupovali
@minenkaa a prisla si a ani toaletak nebol,muka a ine,ine.Bili sa tam o dezinfekciu.Kokos,toto si zabudla??ved to bolo nedavno.
Nemyslim si ze pride kriza v zmysle ako velka hospodarska kriza z 1929, ale treba byt urcite pripraveny. Svedi a Fini dostali letaky ze maju mat hotovost na tyzden, zasoby jedla a vody aspon na 1-2 tyzdne, zbaleny batoh keby museli opustit domov, nejaky zalozny zdroj baterie, hygienicke potreby, sviecky, plienky a umele mlieko pre deti a jedlo pre psa atd. Vies si to dohladat.
Najdolezitejsie je mat financnu rezervu na fixne vydavky aspon na 5-6 mesiacov.
Ak mas najom 500, sipo 100, potraviny 200, pausal internet 30, tak 830€x6mes je tvoja rezerva aby si bola safe na pol roka aj v pripade straty zamestnania nie len pocas krizy..
Co je doma,to se počítá,pánové...
Najviac by som sa bala psychiky ľudí. My sme boli na Rodose v case požiaru,vypadla elektrina a mam pocit,ze vsetci sme okamžite smer obchody a voda,sviečky,jedlo....
V Grécku som raz videla prazdny Lidl,ale normalne otvoreny pre zakaznikov,lenze mali len nejake mineralky a nic ine,nechodili kamiony lebo nieco uz nepamatam čo....strašny pocit
Mam doma hotovosť,drevo na kurenie,zemiaky a kyslu kapustu v sude.
A ruženec.
Prežijem.
Nemyslim si ze pride kriza v zmysle ako velka hospodarska kriza z 1929, ale treba byt urcite pripraveny. Svedi a Fini dostali letaky ze maju mat hotovost na tyzden, zasoby jedla a vody aspon na 1-2 tyzdne, zbaleny batoh keby museli opustit domov, nejaky zalozny zdroj baterie, hygienicke potreby, sviecky, plienky a umele mlieko pre deti a jedlo pre psa atd. Vies si to dohladat.
Ak mas najom 500, sipo 100, potraviny 200, pausal internet 30, tak 830€x6mes je tvoja rezerva aby si bola safe na pol roka aj v pripade straty zamestnania nie len pocas krizy..
@minenkaa správy z obdobia marec 2020
Ako prvé zmizli z pultov predajní rúška a dezinfekčné prostriedky, neskôr sa k nim pridala aj múka, cestoviny či ryža. V týchto dňoch hlásia obchody nedostatok droždia.
Slováci sa na karanténu dostatočne zásobujú dezinfekčnými prostriedkami aj trvanlivými potravinami. Výsledkom toho sú mnohokrát aj prázdne regály v supermarketoch. Viaceré domácnosti rovnako prešli na domáce pečenie chleba či rožkov, aby sa vyhli každodenným návštevám obchodov, no mali každý deň čerstvé pečivo.
@anonym_ab6aeb budeš prekvapená ale dospeje to k takej kríze ako v 1929 pravdepodobne aj horšej
@anonym_ab6aeb finančná rezerva je dôležitá aj v čase mimo ekonomickej krízy. Ten zbalený batoh, ten mi príde vhodný skôr v prípade nejakej živelnej alebo inej katastrofy.
@minenkaa správy z obdobia marec 2020
Ako prvé zmizli z pultov predajní rúška a dezinfekčné prostriedky, neskôr sa k nim pridala aj múka, cestoviny či ryža. V týchto dňoch hlásia obchody nedostatok droždia.
Slováci sa na karanténu dostatočne zásobujú dezinfekčnými prostriedkami aj trvanlivými potravinami. Výsledkom toho sú mnohokrát aj prázdne regály v supermarketoch. Viaceré domácnosti rovnako prešli na domáce pečenie chleba či rožkov, aby sa vyhli každodenným návštevám obchodov, no mali každý deň čerstvé pečivo.
@anonym_ab6aeb budeš prekvapená ale dospeje to k takej kríze ako v 1929 pravdepodobne aj horšej
@anonym_e9bc59 ja som nič také nepostrehla len to droždím,možno preto že správy nečítam a ani nepozerám
@anonym_ab6aeb finančná rezerva je dôležitá aj v čase mimo ekonomickej krízy. Ten zbalený batoh, ten mi príde vhodný skôr v prípade nejakej živelnej alebo inej katastrofy.
@anonym_autor a načo ti bude finančná rezerva,keď nebude mať hodnotu
@minenkaa a prisla si a ani toaletak nebol,muka a ine,ine.Bili sa tam o dezinfekciu.Kokos,toto si zabudla??ved to bolo nedavno.
@anonym_af2ff0 nezabudla,ja som nič také nepostrehla v obchodoch ,toaletný bol dezinfekciu som nepoužívala a rúška som tiež kúpila a ešte aj v práci nám dávali
@anonym_autor ano, suhlasim. To som tam napisala, ze posluzi aj mimo krizu taka rezerva.
Inak investovat do zlata pocas ekonomickej krizy je istota. Zlato si drzi hodnotu preto ochrani peniaze aj pred inflaciou.
Pozri, ukrajinci si tiez nemysleli, ze budu o druhej rano utekat z domovov len s tym najnutnejsim ked ich zacali bombardovat. Nikdy nehovor nikdy.
@minenkaa a zaco si kupis chlieb ked prides o pracu a nebudes mat z coho zaplatit ucty? Zalozis mobil alebo nausnice aby si mala na jedlo? Ci spoliehas ze ti stat nieco da? 💩
@minenkaa prežit niekoľko mesiacov v prípade straty zamestnania. V prípade ekonomickej krízy.
@anonym_ab6aeb keď bude ekonomická kríza ,si myslíš akú cenu budú mať peniaze
@minenkaa no velku, lebo bude vysoky dopyt a nizka ponuka, takze kto bude mat peniaze bude mat vyhodu. Ci neviem co si predstavujes ze sa stane pocas krizy. Banka nebude pozerat na to ze ci budu mat hodnotu peniaze, ale ci si schopny splacat svoje zavazky aj v case krizy ked uroky raketovo porastu.
@anonym_autor a ešte ako píšeš ,že treba mať rezervu na pár mesiacov,to čo teraz potrebuješ na pár mesiacov ti v kríze vystačí na pár týždňov
@minenkaa prepac ale ty si uplne mimo. Ty si predstavujes apokalypsu a nie krizu. Ty si urcite volila smer hlas alebo sns ze 😀

Znizit vydavky na min.a mat nasetrene aspon na pol roka,a tiez zasoby doma aspon tie zakladne,a hotovost.