Dá sa refinancovať hypotéka a získať viac peňazí?
Prvýkrát budeme riešiť refinanc hypotéky. Máme ešte zaplatiť 50tisic hypo a máme spotrebný úver v hodnote 15tisic.Chceli by sme ešte zobrať si navyše peniaze 20tisic a vymeniť si strechu.Moja otázka je dá sa navýšiť hypotéka a zobrať si navyše peniaze?Príklad potrebujeme 85tisic,z toho vyplatime zostávajúce hypo,spotrebný úver a výmenu strechy,da sa takto?A čo všetko treba k tomu vybaviť,kde začať?Obehat banky,ohodnotiť dom a podľa toho ktorá banka koľko by nám dala či ako?Poraďte kto máte skúsenosti
presne ako pise vikusjk
zalezi od hodnoty nehnutelnosti, vie vam to vybavit a obehat dobry financny poradca, aktualny znalecky posudok bude potrebny
mozne to je, ale musite splnat podmienky, hodnota nehnutelnosti, vas prijem, atd..
Nič zložité to nie je. Odporúčam zájsť do banky a urobiť prepočet, či Vám to vychádza z príjmu. Následne, ak ide o dom, treba zabezpečiť znalecky posudok a v banke podať žiadosť. Ak ide o byt, banky sú cenu vedia určiť aj bez ZP. V banke Vás usmernia.
Tak v prvom rade nezáleží od hodnoty nehnuteľnosti ale od vášho príjmu. Až potom je dôležitá hodnota nehnuteľnosti. Akonáhle by ste navýšili hypo, máte už aktuálny úrok a je dosť možné, že na váš príjem, vám už pri týchto aktuálnych úrokoch, žiadne navýšenie nevyjde. Všetko treba riešiť v banke. My tu môžme len tápať ci sa to u vás dá alebo nie.
Najlepsie zajst najskor do svojej banky kde hypoteku mate, ake su moznosti, lebo ak by sa to riesilo v ramci jednej banky a na prvej hypo mate dobry urok, kedze teraz su vysoke tak nemusi sa hned refinancovat hypo a vyplacat ju s vyssim urokom ale len “dobrat” druhu k tej vasej ktorou sa vyplati spotrebak+navysenie. Nie vzdy je potrebny novy znalecky posudok, v zavislosti hodnoty nehnutelnosti ankedy bol robeny stary.
V SLSP som to takto vyriešil. Mali sme 74k zostatok pri refinance, navýšli sme o 11 tisíc na 85k. Úrok klesol, mal som na účte 11k a ešte som o stovku menej splácal. :D Tak sa to robí. A vybavil som si to sám, bez akýchkoľvek poradcov, lebo jedna poradkyňa v rodine nám riešila a povedala, že navýšenie max o dvetisíc. Reku dvetisíc si strč, to mi nepomože.

Zalzei od hodnoty nehnutelnosti. Najlepsie je to konzultovat s dobrym fin.poradcom. Ak nechcete, tak obehajte banky. V pripade navysenia budete urcite potrebovat aktualny znalecky posudok.