icon

Dá sa vyžiť zo 400 eur mesačne?

mimibb
30. sep 2011

Ahojte uvazujeme s muzom o hypoteke...je to fakt zatial len na rovine uvah 😎 a zaujimalo by ma ci sa da celkovo vyzit zo 400 euro mesacne aj v pripade, ze je v rodine jedno male dieta....viem, ze by sa opasky museli utiahnut, ale aj tak... 🙂

marionmarion
5. feb 2012

ci sa da alebo neda vyzit zo 400 € mesacne je len otazka toho ako dotycna rodina zije, ake ma vydavky, splatky a podobne. zovseobecnovat sa to neda...ale ak sa vyzit musi, tak sa prisposobit da...

daniela02
5. feb 2012

myslim, ze poskromnejsie, ale da sa, len sa zamyslite ned tym, ked budete brat hypo, ci nemozete zobrat viac, alebo kde mozte usetrit aby vam ostala rezerva a nezadlzujte sa uz viac, o tom by som vedela rozpravat. Nakolko ja musim mierne haltovat manzela, ktory ako keby si niekedy neuvedomoval, ze treba mysliet na to, ze sa moze nieco stat

domin85
5. feb 2012

Ono, zit sa z toho da ked je to po zaplateni hypo a uctov. V podstate tak nejak to vychadza aj nam s priatelom a je to v pohode, a zijeme v BA. ALE: problem vznika akonahle zistis ze este potrebujes misu na cestoviny lebo nemas ziadnu, ze potrebujes dokupit odvlhcovac, lebo mas vlhko v byte, ze potrebujes novy susiak,lebo stary sa zlomil, ze potrebujes nove topanky, lebo stare si uz predrala, ze potrebujes este jednu skrinu lebo mas malo odkladacieho miesta, nebodaj ak mas auto a sa nieco na nom dochrame. PRoste na samotne vyzitie je to dost v poho, sem tam si aj kavu mozeme dovolit, ale ked sa niekde vyskytne nieco co potrebuje investiciu byt len 50€ navyse, zacina to tvorit problem... A nechodime na vylety, nanajvys raz za mesiac dva ku mojim rodicom do Ziliny sa odvezieme a to je uz zajazd :D

pastelka99
6. feb 2012

Ak je to po vyplatení všetkého, čo treba , tak jasné, že sa to dá, ešte si môžte aj odložiť ....
súhlasím s mamičkami, ktoré tvrdia, že aj z menšej sumy sa dá vyžiť ...

kika050
6. feb 2012

No ak ti ostáva 400 eur po vyplatený všetkeho je to dobra suma z ktoréj sa da hadam aj šporiť. No ak je to pre celu rodinu 400 aj zaplatit šeky a tak neda sa to. Darmo že môj manžel dobre zarobi ja nemám prácu takže vlastne živí mna a 2 deti a sme rady ked nam ostane 150 eur po vyplatený šekov.. Ale hned radost klesne ked zajdeme do Tesca a tam bum bac zaplatíme 100 eur za nič ☹ Je to veľmi ťažké!

katana11
6. feb 2012

clovek si zvikne aj na sibenicu, ked musi, ale je to psycho... 😔 treba si uvedomi ze pokial pri tebe nebude napomocou rodina... stat sa o teba isto nepostara... a odstupom casu bude pomali a isto vsetko preklinat... s tych 400€ sa da vyzit ak je to na potraviny pripadne oblecko pre dieta, neratam cenu oblecenia rodicov... mi sme museli vyzit so 650€ a to sme platili hyp., najom, pozicky, telefon, seky, oblecenie pre malu... ale boli aj casy ked sme nemali ani na mlieko... 😢 😢 😢 treba sa do toho s rozumom pustit,... cakat sa do nekonecna neda... pokial mate blizkych kt. by vam dokazali dat pripadne napomocnu ruku a do buducna ako take dedcstvo tak by som do toho sla... ale netreba sa tesit na luxusny zivot... hlavne ked tam bude dietatko, lebo niekedy to zaboli ked nebolo ani na kremku pre malu... ale pozitivne myslenie nam dalo silu a dostali sme sa o stupienok vysie. vela stastia...

moniciak
6. feb 2012

Ja žijem na východnom Slovensku tu sa to dá ale od výplaty do výplaty

macamac
6. feb 2012

baby,názory sú všelijaké a záležia fakt od prežitého 😉
pre niekoho sa to nedá,iní majú aj nižší štandart a sú tu
ja len by som chcela napísať: čítala som tu,že ak nemáš problémy s rodičmi,je dobre žiť s nimi a odkladať si na vlastné. niečo v tom zmysle.
no-ak rodičia nepýtajú za nájom, budiž. ale aj tak-koľko mesačne si musí človek odkladať,aby si nasporil na svoj dom/byt? za koľko rokov? názor-na starobu vo svojom. no ja zas vravím-radšej za mladi si užijem v novom.na starobu mi postačí hocaká jedna izba.
a pokiaľ nie je niekto jedináčik,treba rátať s tým,že ak zostane v rodičovskom-asi bude treba vyplatiť 😉
takže-tak či tak,ak nemáš rodičov/svokrovcov,čo ti kúpia bejvák,zadlžiť sa raz musí skoro každý.taká doba prišla.nájomných bytov je málo-a nájmy sú vysoké.
jasné,každý,kto má hypo sa bojí,či bude robota a či dožije jej splatenie 😅
ale-ak by som takto mala uvažovať stále,tak nemám ani deti. lebo-čo ak sa mi niečo stane? kto ich vychová?a raz,keď mám rodinu-tak by som mala mať aj prácu.z niečoho žiť treba.

takže-ak ti to za svoj pokoj stojí,choď do toho. veď časom sa aj plat bude meniť, možno bude iná robota. nemusí to byť navždy 400 eur mesačne 😉

pancake
6. feb 2012

@mimibb ja zijem zo 400e mesačne aj s dvoma detmi. a to nemám ani hypoteku. tak smelo do toho 🙂

tigris20
7. feb 2012

my ked vsetky seky poplatime plus hypot.to je 500 eur a ostane nam spolu s materskou okolo 500 e. Aale minim.tych 300miniem na stravu,na benzin 80 e.,plienky a ked sa nahodou nieco pokazi,ale nestazujem sa,mame svoj byt ,ja si vzdy poviem ludia sa maju aj horsie a manzel dobre zarobi nastastie

katmi
7. feb 2012

@mimibb ak myslis 400€ v cistom, tak nieje o com.. lavou zadnou.. 😉

darinkazv
7. feb 2012

tak nám po zaplatení hypo a všetkých ostatných mesačných poplatkov ostane asi max 200eur. niekedy aj menej, keď je slabší mesiac a aj slabšia výplata. ideme na doraz od výplaty k výplate, ale dá sa. takže ak vám po zaplatení všetkého ostane 400eur, tak si myslím, že to vám pekne ostane 🙂 ale všetko záleží od životného štýlu. ľudia dokážu vyžiť aj z menej peňazí. 😉

ivuska6
7. feb 2012

no ak tych 400 ti zostane po vsetkom povyplacani tak este stihnes aj usetrit ale musis poriadne odtrhnut uz od ust aj detom poznam to . mne zostava neakych 200 na cely mesiac da sa ale uz nemaju jogurtik kazdy den ani salamku radsej spravim pomazanku viac a da sa . clovek ked je donuteny tak to zvladne a musis kupovat to najlacnejsie ci maslo aj hoci co ine . 🙂

siminka12
7. feb 2012

ja si myslim ze 400 eur pre troch ludi a dokonca to tretie je malinke babatko ktore potrebuje dost veci ktore su nakladne ako plienky a ine potreby a do toho este splatit veci ako elektrinu a tak... tak 400 eur by nestacilo a mozno ano ale na vsetkom by ste museli vela setrit...... ja mam 7 surodencou a preto to vieem podla seba ako..... ale ak by ste vedeli zit da sa povedat az moc skromne tak by sa alo.... ale bolo by to urcite dost tazke a pocitali by ste kazdu jednu korunku... 😒

kubankakubanka
28. okt 2012

podla mňa je to ťažké,,,,,,

mircalla
28. okt 2012

Nedavno tu bola podobna tema, kde sa jedna kocka pytala, ci sa da vyzit z 200 eur po zaplateni najmu, uctov...teda v podstate na spotrebu - strava, drogeria.
Vtedy som este nemala financne problemy a napisala som, ze prechodne ano, ale aky to je zivot...skor zivorenie
Zrejme som potrebovala dostat riadnu facku od zivota (a aj som dostala), aby som pochopila, co je to setrit. Momentalne totiz musim brutalne setrit. Takze ano, da sa to, ak sa snazis. Ja som sa musela riadne uskromnit a naucit sa setrit, ine mi neostava.
Naucilo ma to aspon jednej veci - pokore. .

mamkabeika
28. okt 2012

Všetko sa dá, keď sa chce 🙂 Každý minie len toľko, na čo má 😉

janicka11
28. okt 2012

ja si myslím že urcito sa to dá..🙂🙂

marcelasandrika
28. okt 2012

No dalo bysa ak by sa neplatily stoho ešťe šeky?ked len na stravu si mislim že by sa dalo vyžit zo 400eur.ale tolen strava,pre 6člennu rod?ale nie moc mesa jest?

barcelona94901
28. okt 2012

nie som z vychodu a dnes je situácia taká,že pre veľa ,veľmi veľa rodín je 400,-€ už luxusom,čiže áno,dá sa ,na Slovensku sa musí ☹ aj z omnoho menšej sumy vyžiť viacčlenné rodiny tak žiju 😉

xmarekx
3. dec 2012

to froschka: Presne súhlasím s týmto názorom, načo nevyhnutne mať bývanie, keď človek si ho ani nevychutná, lebo k plnohodnotnému životu patrí život bez obmedzení, čo z toho, že ste zasadili strom do zeme, ak ho obmurujete zo všetkých strán. Ale fenomén hypotéky a šťastnej rodinky je len masáž reklám, tiež sa čudujem, či všetci sa tak nenávidia s rodičmi, že musia utekať do vlastného. Sám som kupoval byt, no zistil som, že mi je zatiaľ úplne zbytočný, takže ho teraz beriem ako investičný, keďže ho prenajímam, v tom prípade sa hypo vypláca. Pri ohliadnutí späť som zistil, že lepšie bolo s rodičmi v pokoji bez ťarchy, človek bol vtedy asi v globále šťastnejší. A každý vraví, ,,však všetci majú hypo´´, ,,My vyžijeme aj zo 100 € ´´, ale už od mala som si hovoril, príklad si treba brať od jednotkárov , nie od päťkárov. Je síce pravda, že sa nedá žiť dvoj-troj generačne v panelovom alebo tehlovom byte, ale potom stojí za zváženie, či taká dvojica by mala ísť do zväzku a myslieť na záväzky v tej chvíli. A toto všetko využívajú banky, lebo vedia, že všetky tieto osudy sa zlievajú len k ich dverám pobočky. To je taká dogma tuna, naber si pôžičiek, teš sa dnes z toho, nemysli čo bude zajtra ...

liska15
3. dec 2012

Ludia to myslte vazne co tu pisete? Vyzit zo 400e mesacne ak mate dieta? Tak to je podla mna naozaj nerealne. A ak tu niekto napise ze sa to v pohode da tak klame. Ano mozno sa to da ak sa budete uskromnovat a utesovat ako tuna niektori ludia co citam. Nebudete kupovat nic navyse deti nebudu moct chodit zo skoly ani na vylet, zatial co spoluziaci budu mat nove veci tie vase budu nosit obnosene veci zo second handov, nebudete si moct jednoducho dovolit nic navyse ani jeden suchy rozok 🙂 Ale vsak hlavne ze bude hypoteka. To je dnesny fenomen vidiet v reklame stastnu rodinku , ktora ma na splatky kupeny aj toaletny papier lebo v hotovosti si ho dovolit nemozu. Hypoteka je jednoducho cesta do hrobu a robi z ludi zobrakov, ale ak budete sledovat reklamy kde je co hnile v akcii skoncite ako mnoho dalsich zavistlivcov co sa chodia bit o zlacnene mandarinky a na take ako nove veci, kozmetika, nieco na seba , nieco pekne do bytu, nieco navyse co by vas potesilo, kadernik hocico ine na to mozte rovno zabudnuta len zo zavistou sa prizerat na inych ludi co nemusia triet biedu. A to nehovorim o necakanej situacii ked sa musia platit lieky, poistky auto tiez nejazdi len na dobre slovo a pekny usmev ale ak Vam naozaj staci zit zo salatu a rozkov a naozaj si nikdy nic v zivote poriadne nedopriat, nosit veci po druhych ludi a obsivat si ich tak SMELO DO TOHO Vase deti vam budu vdacne ze nemoze mat ani hracku 🙂 ,,Kto nič nemá, nič nedostane,,

rebeka25
3. dec 2012

Zo 400€ ? Jasne ze sa da ked nemas hypoteku, pozicky,a podobne... Kazdy tu mame ine prijmi ale aj ine vydavky. Jedna sice ma prijem 2000€ ale 1800€ su len vydavky druha dostane 400€ ale vydavky len 100€ tak kto je na tom lepsie?

Komu ostane 400€ po splateni vsetkych uctov, je podla mna na tom v dnesnej dobe a v tomto kute republiky kde som ja (juh stredneho) velmi dobre. Pardon ale Bratislava to je ina kapitola ....

lubjatqo
3. dec 2012

vyžiť sa dá, len musíte vedieť obracať €. My sme voľakedy dvaja s manželom nevedeli vyžiť z 800€!!! Mali sme iba hypotéku a žiadne dieťa. Prišlo mimčo a vieme vyžiť aj z tých cca 400€! Samozrejme, že máme obe babky a dedkov, krstných rodičov malého, takže vždy niekto niečo dá, či už peniaze alebo oblečenie, hračky a pod. Ale vedeli by sme aj bez toho vyžiť! A to máme dve autá, hypotéku (rovno dve!)! A nie, môj syn nikdy nebude trieť biedu, bude mať všetko, bude chodiť na výlety 🙂
liska15 - asi máš veľmi dobre zarábajúceho manžela, ktorý zarobí dostatok aby Vám ostalo viac ako 400€! Hold, môj muž má 26 rokov, pracuje už 7 rokov a zarába podľa tohto štátu NADPRIEMER (a to nemá viac ako 1000€ v čistom!!) a mne odobrali ako celiaktičke príspevok na diétne stravovanie.. No comment na tento štát ale hold, narodili sme sa tu, musíme žiť s touto vládou, lebo odísť sa nechystáme.

mirka_aa
3. dec 2012

no my mame s manzelovim zarobkom a mojim rodicovskym prispevkom dokopy prijem v cistom cca 650€ a mame jedno dieta...ked zaplatime pravidelne poplatky ako je byt,antik,sporenie pre malu,dalsie sporenie nase,telefony,mesacniky tak rovno minus 200€ hypoteku chvalabohu nemame...cize zostane cca 450€ a z toho vyzijeme tak ze sa rozhadzovat nemozme ale na mesiac to cca presne vystaci ze mozem aj kupit nejaku hracku,alebo oblecenie.. 🙂 cize tipujem ze zo 400 by sa aj dalo ale fakt len od vyplaty do vyplaty...

lilli00
Odpoveď bola odstránená
atka3
24. feb 2013

ja som sama s 3 deťmi/všetci sú v doraste/ môj príjem je 750 eur. ked poplatím pôžičky 400eur,inkaso 210eur,telefony,poistky, internát,cestovné tak čisté mi ostane na stravu 60-80eur.plus stravné lístky, a to mám dve zamestnania.vyžijem veľmi ťažko. peniaze točím.vdaka kreditným kartám ako tak žijem.a ked mi príde dáky preplatok tak to tam vraciam.bohužiaľ inú možnosť nemám.

zobaka
25. feb 2013

po precitani celej diskusie mam pocit, ze si to mozem rovno ist hodit, to tu nikto nema hypoteku?

soffi
27. nov 2013

Ja mam 300e na potraviny, drogeriu, a pod. , zijem tak treti mesiac mame jendo dieta....a ci sa da???? no da sa, ale clovek stale premysla co by urobil, kde by usetril a tak, ak by bolo 400e tak sa mi urcite lahsie dycha

aylina
27. nov 2013

no ja dostavam mesacne 200 eur a vyzit sa urcite neda z toho este ze priatel pracuje a dost dobre zaraba lebo inak neviem si zivot predstavit .... clovek ide do obchodu nic nekupi a 50 eur je fuc .... je to tazke tu na slovensku je velmi velka bieda