Dá sa získať daňový bonus v dvoch štátoch?
Zdravim chcem sa poradit s niekym kto sa vyzna..zrejma nejaka mzdarka 🙏
Da sa danovy bonus na dieta poberat v 2 statoch?
Otec dietata Cech s trvalym pobytom a aj pracujuci v CR tam pobera danovy bonus na dceru
Ja s dcerou obe Slovenky trvaly pobyt na SK kde aj mala navstevuje skolku..
A teraz otazka : Mozem si aj ja poziadat o danovy bonus na dieta na Slovensku ak sa teraz po materskej zamestnam na Slovensku?
Vlastne kazdy budeme odvadzat dan v inom state...tak zrejma to mozne je ze?
Dakujem za rady🙂
No prave ze to nieje ten isty prispevok tym padom na Slovensku sa odvadza iba jedna dan
ved aj na Slovensku,ked obaja pracuju, poberá danovy bonus iba jeden,kedze dieta je jedno😂, akože ti myslíš vážne? nechces aj rodinne pridavky z oboch štátov 🤦😃
@emka530 ano ja zijem pracujem tu kde som aj poistena a on zije a pracuje tam kde je aj poisteny..kazdy by sme odvadzali dan vo svojom state..Takze je to mozne ze danovy bonus si moze on uplatnit tam v CR a ja na SK?
@79viktoria79 a este dieta zrejme nezije s oboma sucasne....
@emka530 a danovy urad o tom vie?
neviem ako to maju nastavene v CR ale u nas je poberanie danoveho bonusu o.i. podmienene zitim v spolocnej domacnosti.
@emka530 ja ti nezavidim, len tam to nebude vsetko ok. Mozno je mozne len nejaky doplatok, rozdiel mat, ale urcite nie cely DB a zvlast, ak clovek nezije v spolocnej domacnosti s dietatom.
@emka530 dakujem 😊 ja len teraz chcem zacat pracovat po rodicovskej takze pol rok odprac.este nemam opytam sa tej uctovnicky ked s nou budem.
@emka530 my niesme zatial manzelia.Len byvame v prihranicnej oblasti a on je rodakCZ takze zatial.ma vsetko v CZ aj trv.pobyt aj pracu aj poistenie pracuje v statnej sprave..
Ja som zatial nic na SK nepoberala kedze som bola na materskej a ja s malou mame trv pobyt a aj sme poistene na SK kde sa chcem aj zamestnat..
Tak teraz som z toho zmetena ..
Ale ked sa logicky nad tym clovek zamysli tak zrejma to mozne je..keby sme si kazdy odvadzali dane vo svojom state..Nieje duplicita z jedneho statu..
Anonym...ale je duplicita na jedno dieta, to nie je mozne.....jedine ak sa jedna o nejaky rozdiel, doplatok.
Nemusi byt odrobeny rok. Danovy bonus sa vyplaca podla vysky prijmu. Bola zmena.
Otec má nárok na daňový bonus v ČR podľa ich pravidiel - podmienky sa dajú ľahko vygoogliť, príp. nech sa poradí so svojou mzdovou účtovníčkou. Ty, pokiaľ sa zamestnáš, budeš mať po splnení podmienok takisto nárok na daňový bonus v SR. Vlastná skúsenosť, konzultovala som to svojho času aj priamo s Fin. správou.
V SK je podmienka zit v spolocnej domacnosti a mat zdanitelny aktivny prijem. Kedze ty budes poberat DB, ty podmienku splnas a je nepodstatne, kde sa zdrziava otec. To je skor na posudeni jeho naroku na bonus v CR, ale predpokladam, ze byvate spolu. Trvaly pobyt nie je podstatny, nemusite mat nikto rovnaky. Staci, ze zijete niekde spolu, kludne aj na uple inej adrese ako niekoho trvaly pobyt.

A je to spravodlive, na 1 dieta 2x ten isty prispevok.