icon

Dá sa žiť s mesačným rozpočtom 700 EUR?

16. nov 2025

Baby dá sa vyžiť zo 700€ _4 týždne? Zaplatila som všetky poplatky. Natankovala plnú nádrž. V mrazničke sú nejaké zásoby. Musím kúpiť ešte Mikulášske balíčky, zaplatiť, kaderníčku.. Na týždeň mi to vychádza 175€. Iba v sobotu som nechala v obchode za jedlo a drogériu 100€. Žiadne hlúposti. Mám stredoškoláčku a jeden príjem.

anonym_94cb08
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_94cb08 vôbec nie téma na rozdúchavanie vášní. Niekde robím chybu, lebo ten wellnes si nemôžme dovoliť.

@anonym_autor keď raz nechás v obchode na nákup 109€ na čo minieš ďalsích 75€? Zapisuj si do zošita....možno predsalen kupuješ blbosti alebo vyhadzujete jedlo. Pozeraj akcie. Naplanuj si čo budeš variť a za týždeň stačí ísť do obchodu raz
Pre štyroch aj drogériou(prach na pranie tablety do myčky atd) som nikdy za týždenný nákup nenechala 175 €.

amdornik
16. nov 2025
@tundra

@amdornik vychadzal som z toho,ze si potrpis na kvalitu mäsa.Divina je kvalitativne na tom, velmi dobre.Nam chuti najviac danielie mäsko.

@tundra je to možné, ja som mala možnosť jesť divinu 3x v živote. všetko vychytené kvalitné reštaurácie, všetci sa zalizovali.... mne to mäso smrdelo, nemôžem si pomôcť... aj bravčové občas "cítim", preto ho kupujem ojedinele...

autor
16. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor ak teda potrebuje aj večer varené, minule som kúpila hotové halušky (asi 2,50), k tomu som urobila smotanovo-syrovú omáčku (náklady cca 3,50 - smotana a syry) a kúsok slaninky. boli z toho 4 poriadne porcie, čiže u vás na 2 večere. ale teda že sýte a poriadne. náklady do 8,- eur. čiže dá sa...
ale faktom je, že nakupujem potraviny v akciách. keď som šla robiť tú omáčku, kúpila som v bile 3 črievka za 3,10, nie jedno za 1,65.... čo sa zvýši, bude nabudúce..

@tundra si zlatá, ďakujem, divinu nie. som klasika (a vôbec rada, že varím, neznášam to) 😀 čiže teľacie, hovädzie, kuracie, ojedinele bravčové...

@amdornik ja robím halušky doma z múky, vody a vajca. Tiež som robila halušky, kuracie prsia na smotane a paradajkovú polievku.

autor
16. nov 2025
@anonym_94cb08

@anonym_autor keď raz nechás v obchode na nákup 109€ na čo minieš ďalsích 75€? Zapisuj si do zošita....možno predsalen kupuješ blbosti alebo vyhadzujete jedlo. Pozeraj akcie. Naplanuj si čo budeš variť a za týždeň stačí ísť do obchodu raz
Pre štyroch aj drogériou(prach na pranie tablety do myčky atd) som nikdy za týždenný nákup nenechala 175 €.

@anonym_94cb08 Ano. Niekde robím chybu. Preto si to teraz ustriehnem. Beriem to tak, že kupujem čo potrebujeme.
Ďakujem za rady. Tie ktoré z 500€ na mesiac ešte dokážete ušetriť, máte môj obdiv.

amdornik
16. nov 2025
@anonym_autor

@amdornik ja robím halušky doma z múky, vody a vajca. Tiež som robila halušky, kuracie prsia na smotane a paradajkovú polievku.

@anonym_autor ako ti tu už dievčatá poradili. skús si naplánovať varenie, ja odporúčam aj na 2 týždne, pokojne, ak sa budú jedlá aj opakovať, prípadne kupuj podľa letákov, billa vychádza v stredu, kauf vo štvrtok, atď... pozri, čo majú, čo sa z toho dá uvariť a nakúp na 2 týždne. neviem, či potrebuješ variť denne alebo zjete aj ohriate. ak aj ohriate, tým lepšie. vo veľkom sa varí lepšie a viac ušetríš. ja som to robila tieto 3 mesiace takto, lebo "vďaka" PN mi príjem o tretinu poklesol a teda, keďže mám aj leasing (ten som ani nerátala, úplne som zabudla naň), tak fakt som musela čarovať, ale dalo sa.... do mínusu som nešla...

biba_18
16. nov 2025

@amdornik veď práve… 175 je viac než dosť…

rozculena
16. nov 2025

@anonym_autor pre boha,čo kupuješ za 100 eur pre dvoch? Veď drogériu snáď nekupuješ každý týždeň....
My sme dvaja,a za velký nákup v sobotu dám max. 70eur,ale v tom sú aj zásoby,to nezjeme všetko za týždeň

autor
16. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor pre boha,čo kupuješ za 100 eur pre dvoch? Veď drogériu snáď nekupuješ každý týždeň....
My sme dvaja,a za velký nákup v sobotu dám max. 70eur,ale v tom sú aj zásoby,to nezjeme všetko za týždeň

@a
@rozculena drogériu nekupujem každý deň. Ani každý týždeň samozrejme.

autor
16. nov 2025
@biba_18

@amdornik veď práve… 175 je viac než dosť…

@biba_18 diky za názor.

katica06
16. nov 2025

@anonym_autor ak to nie je tajomstvom tak napíš čo za tolké peniaze kupuješ? Za mňa na dvoch je to viac než dosť

bubchen86
16. nov 2025

@anonym_autor ja mám muža a ešte o jedno dieta + naviac ako ty, ale 175 € na nakupy na týždeň neminieme a to ja sa stravujem fit a zdravo , a muž zje toho dosť a deti majú tiež pestrú stravu + u nas neexistuje v skole škôlke desiata a stravovanie , čiže ráno balim každému dve plne krabicky jedla x2 , plus muzovi do roboty a sebe extra , a varím každý den aj večere mame pestré … a málokedy varím mucne jedla a take tie jedla na zasytenie a výživová hodnota 0 …. Napríklad dnes mali deti na ranajky celozrnný chlebik s maslom , plátkom syra a morčaciu šunku + k tomu uhorka paradajka paprika a granátové jabĺčko a pohar mlieka … potom mali grécky jogurt a banan na desiatu , obed sme mali jasminova ryžu a kuracie prsia na porkovo smotanovej omáčke , piekla som pernikovy domaci koláč s domácim džemom a horkou čokoládou , medzitým padlo aj nejake oriešky a večeru som robila poke ako to deti volajú a na taniera bola , ryža , miešané vajíčka , nakrájané kuracie prsíčka na kocky , kukurica , uhorka čerstvá , fazuľky a v strede ,,tatarka ,, z gréckeho jogurtu , mužovi som robila pizzu a sebe tuniakovy salat 😎 a to sme 4 a 175€ som v obchode v piatok isto nenechala a nemám ani mraznicku a zasoby ☺️

autor
16. nov 2025
@bubchen86

@anonym_autor ja mám muža a ešte o jedno dieta + naviac ako ty, ale 175 € na nakupy na týždeň neminieme a to ja sa stravujem fit a zdravo , a muž zje toho dosť a deti majú tiež pestrú stravu + u nas neexistuje v skole škôlke desiata a stravovanie , čiže ráno balim každému dve plne krabicky jedla x2 , plus muzovi do roboty a sebe extra , a varím každý den aj večere mame pestré … a málokedy varím mucne jedla a take tie jedla na zasytenie a výživová hodnota 0 …. Napríklad dnes mali deti na ranajky celozrnný chlebik s maslom , plátkom syra a morčaciu šunku + k tomu uhorka paradajka paprika a granátové jabĺčko a pohar mlieka … potom mali grécky jogurt a banan na desiatu , obed sme mali jasminova ryžu a kuracie prsia na porkovo smotanovej omáčke , piekla som pernikovy domaci koláč s domácim džemom a horkou čokoládou , medzitým padlo aj nejake oriešky a večeru som robila poke ako to deti volajú a na taniera bola , ryža , miešané vajíčka , nakrájané kuracie prsíčka na kocky , kukurica , uhorka čerstvá , fazuľky a v strede ,,tatarka ,, z gréckeho jogurtu , mužovi som robila pizzu a sebe tuniakovy salat 😎 a to sme 4 a 175€ som v obchode v piatok isto nenechala a nemám ani mraznicku a zasoby ☺️

@bubchen86 ja som nikde nenapísala, že som v piatok nechala v obchode 175€. Varím tiež pestro. Kupujem syry, zeleninu, ovocie, šunku, vajcia, mäso, ryžu, zemiaky, olivový olej, tiež nejaké konzervy kukurice, hrášok, pečivo, chlieb, cestoviny, nejaké kroasanty, sladkosť , džús, rajec k desiatej.

euka210
16. nov 2025

@anonym_autor pre 2 ludi 175e na tyzden dam aj so zavretymi ocami 🙂, pokial inkaso a benzin zaplatene. Nam 5 +1 vychadza do 120e za potraviny...aj to som zobrala vysoku sumu. Bezne za potraviny dame 400-500e mesacne...ale mame nase domace vajka, kozie mlieko, maso tiez vacsinou nase.

zuzanita1609
16. nov 2025
@tundra

@amdornik vychadzal som z toho,ze si potrpis na kvalitu mäsa.Divina je kvalitativne na tom, velmi dobre.Nam chuti najviac danielie mäsko.

@tundra Si provokatér s tou divinkou 🤭. A chodía loviť normálne do voľnej prírody,alebo ako "na somára" vytrepú sa na posed vedľa obory a strieľajú pomedzi pletivo? 😤😁(Nič v zlom,nech chutí aj naďalej) ☺️😉.

anonym_60d78a
16. nov 2025

Dá sa vyžiť, na Slovensku je 980-tisíc ľudí chudobných, musí vyžiť z 500€.

anonym_040727
16. nov 2025

@anonym_autor Ak nefajčíte a nechodíte pravidelne po kávičkach či na nechty, kaderníčka tak v pohode to stačí.
Ušetriť sa dá veľa aj na strave na kadečom.Vela jedál je finančne nenáročných.

tundra
16. nov 2025

@zuzanita1609 mam ti tu pisat povolene spôsoby lovu😂.Skus napisat na Lesy email,mozno ti odpisu.Moj posledny ulovok bol v r.2013 diviak-lanstiak,to ale neznamena,ze divinu nejeme.Tu je bezne dostupna,chladena v cene okolo 30-50fr/kilo,v akcii lacnejsie.

zuzanita1609
16. nov 2025
@tundra

@zuzanita1609 mam ti tu pisat povolene spôsoby lovu😂.Skus napisat na Lesy email,mozno ti odpisu.Moj posledny ulovok bol v r.2013 diviak-lanstiak,to ale neznamena,ze divinu nejeme.Tu je bezne dostupna,chladena v cene okolo 30-50fr/kilo,v akcii lacnejsie.

@tundra veď ja chápem,že čo niekto považuje za povolené a morálne 😏. Ja som z inej "fajty",ak chce niekto mäso- divinu, choď do lesa,aj na pár dní,prespi na ihličí a konároch,úlov vo voľnej prírode a dohladaj to,na čo si dostal chuť. (Ako som spomínala,mám známeho,čo má oboru a vždy keď sa stretneme a volá na guláš, posedieť,nezabudne dodať ,,ale Zuzi,nie že mi to popúšťaš" 🤭. Divinu nejem,hoc som aj mäsožravec,ale snažím sa vychádzať a rešpektovať. Niekto chová proste kravky, ovečky na mäso a niekto Bambiho 😤😁.

zuzanita1609
16. nov 2025

Tohto krásavca poznám od malička,volám ho Rudo (ako Rudolf😁),aj ho tak už volajú všetci a žije stále len preto,aby boli lanky v kľude a mal to všetko v merku 😉.

anonym_53f326
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď toto neni provokačný prispevok, tak prečo nenapíšeš jeden nákup? My sme 4 a 100€ som mimo vianoc kedy nakupujem aj pre navštevy a na 3 dni neplatila nikdy. My 4 minieme na nákupy to, co vy 2 a to kupujem aj blbosti ako sladkosti, slané, víno, alkohol ked mame oslavu. Ty si nosis do roboty varené, dcera má obed v škole takže variš večeru a sebe do práce. Buď si troll, alebo si finančne negramotná.

anonym_1c7e56
16. nov 2025
@zuzanita1609

Tohto krásavca poznám od malička,volám ho Rudo (ako Rudolf😁),aj ho tak už volajú všetci a žije stále len preto,aby boli lanky v kľude a mal to všetko v merku 😉.

@zuzanita1609 ale toto na ceste by som ozaj nechcela stretnut.A to uz som videla srnu,ale bola zatial na opacnej strane,tak jej trubim.Nech sa zastavi a nejde mi do cesty,az vedla dveri som si vsimla dalsiu srnu,co zasmykovala a uz bola na zemi.Teraz ich bude uz behat opet vela po cestach.

zuzanita1609
16. nov 2025
@anonym_1c7e56

@zuzanita1609 ale toto na ceste by som ozaj nechcela stretnut.A to uz som videla srnu,ale bola zatial na opacnej strane,tak jej trubim.Nech sa zastavi a nejde mi do cesty,az vedla dveri som si vsimla dalsiu srnu,co zasmykovala a uz bola na zemi.Teraz ich bude uz behat opet vela po cestach.

@anonym_1c7e56 to je ochočený,už zvyknutý na ľudí, nechá sa pohladkať,ale len tak,letmo a nepreháňať to s "mojkaním",veď aj baran, gunár môže byť nebezpečný 😉. Bolo mi povedané,že zvieratá, ktoré dostanú meno,sa nejedia, dúfam že toto pravidlo vydrží. Ale aby som bola v téme. Dá sa slušne vyžiť so 700eurami,ba pre niekoho to môže byť považované za provokáciu.

ekira1
17. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor ak teda potrebuje aj večer varené, minule som kúpila hotové halušky (asi 2,50), k tomu som urobila smotanovo-syrovú omáčku (náklady cca 3,50 - smotana a syry) a kúsok slaninky. boli z toho 4 poriadne porcie, čiže u vás na 2 večere. ale teda že sýte a poriadne. náklady do 8,- eur. čiže dá sa...
ale faktom je, že nakupujem potraviny v akciách. keď som šla robiť tú omáčku, kúpila som v bile 3 črievka za 3,10, nie jedno za 1,65.... čo sa zvýši, bude nabudúce..

@tundra si zlatá, ďakujem, divinu nie. som klasika (a vôbec rada, že varím, neznášam to) 😀 čiže teľacie, hovädzie, kuracie, ojedinele bravčové...

@amdornik keď sú v akcii kupujem tie špenátové halušky. Na hlbokej panvici opražím slaninu, vyberiem, dám tam halušky, prikrijem, pomaly podusím. Vmiešam Bambino a na vrch dám slaninku. Rýchle a lacné, balík máme na dva krát.

ekira1
17. nov 2025
@anonym_autor

@bubchen86 ja som nikde nenapísala, že som v piatok nechala v obchode 175€. Varím tiež pestro. Kupujem syry, zeleninu, ovocie, šunku, vajcia, mäso, ryžu, zemiaky, olivový olej, tiež nejaké konzervy kukurice, hrášok, pečivo, chlieb, cestoviny, nejaké kroasanty, sladkosť , džús, rajec k desiatej.

@anonym_autor Rajec na desiatu kupuješ malé fľaše? Nemá dcéra fľašu, v ktorej by si nosila čaj, vodu so sirupom, citrónom? Alebo aspoň kúpiť Rajec v akcii 1,5l a dolievať si do fľašky? Sladkosti, džús a podobne kupovať len v akcii, nejakých 20% zľava je nič, vyhľadať aspoň 40%. Na týchto " blbostičkách" utekajú peniaze najviac. My sme štyria a v priemere mám 140€ na týždeň, prekročím ak dokupujem zásoby. Dokupujem priebežne ak je niečo za dobrú cenu. Tento mesiac budem potrebovať z drogérie len jeden deodorant, zvyšok všetko mám.

anonym_b59f69
17. nov 2025
@euka210

@anonym_autor pre 2 ludi 175e na tyzden dam aj so zavretymi ocami 🙂, pokial inkaso a benzin zaplatene. Nam 5 +1 vychadza do 120e za potraviny...aj to som zobrala vysoku sumu. Bezne za potraviny dame 400-500e mesacne...ale mame nase domace vajka, kozie mlieko, maso tiez vacsinou nase.

@anonym_94cb08 a varíš obedy aj večere?
@anonym_53f326 to je hlúpost.Urcite je dcéra hladna aj, keď príde zo školy.Ja, keď čítam tieto príspevky tak začínam pochybovať o mojom hospodárení, alebo si myslím, že ľudia žijú extra skromne.A to nekupujem zbytočnosti alkohol, cigarety, sladké malinovky, kekse iba stravu a občas slané.ved len kilo mandarínok stalo teraz v Bille 1,80
@euka210 a určite máte aj domácu zeleninu, zemiaky, cibuľu, ovocie zo záhrady 😉

anonym_007c08
17. nov 2025

@anonym_autor ani bezne ak nemame servis ci zubara prezijeme aj z 500 euro a sme 3.

marekjendral
17. nov 2025

@anonym_autor Určite sa to dá, ale je to náročné a chce to ešte viac plánovania. Zo 700 eur na štyri týždne sa dá vyžiť, najmä ak už máte zaplatené poplatky, plnú nádrž a nejaké zásoby doma. Kľúčové je rozdeliť si zvyšok peňazí na presné týždenné limity a držať sa ich čo najstriktnejšie. Mikulášske balíčky či kaderníčka síce niečo zhltnú, ale ak ich zahrniete do rozpočtu hneď teraz, dá sa to zvládnuť bez stresu. Zároveň je veľmi dôležité viesť si podrobnú evidenciu výdavkov – človek tak presne vidí, kde peniaze miznú a čo sa dá upraviť. Aj malé úpravy často dokážu ušetriť desiatky eur mesačne. Držím palce, zvládnuť sa to dá.

anonym_94cb08
17. nov 2025
@marekjendral

@anonym_autor Určite sa to dá, ale je to náročné a chce to ešte viac plánovania. Zo 700 eur na štyri týždne sa dá vyžiť, najmä ak už máte zaplatené poplatky, plnú nádrž a nejaké zásoby doma. Kľúčové je rozdeliť si zvyšok peňazí na presné týždenné limity a držať sa ich čo najstriktnejšie. Mikulášske balíčky či kaderníčka síce niečo zhltnú, ale ak ich zahrniete do rozpočtu hneď teraz, dá sa to zvládnuť bez stresu. Zároveň je veľmi dôležité viesť si podrobnú evidenciu výdavkov – človek tak presne vidí, kde peniaze miznú a čo sa dá upraviť. Aj malé úpravy často dokážu ušetriť desiatky eur mesačne. Držím palce, zvládnuť sa to dá.

@marekjendral stredoškolácka by hadam dokázala prežiť aj bez Mikulášskych balíčkov, alebo max jedným.

anonym_a6e4dc
17. nov 2025

@anonym_autor ja nechápem takýmto otázkam. Niekto vyžije, niekto nie. Keď chceš vedieť, tak si urči presne danú sumu na mesiac, zbytok odlož a ži a skúšaj. Niektoré ako keby ste nerozmýšľali

autor
17. nov 2025
@anonym_94cb08

@marekjendral stredoškolácka by hadam dokázala prežiť aj bez Mikulášskych balíčkov, alebo max jedným.

@anonym_94cb08 som nevedela...prepáč, že mám v rodine deti, ktorým ten Mikulášsky balíček doprajem. A doprajem ho aj dcére. Aj keby to teda malo ísť mimo ten rozpočet 🤷