icon

Dá sa žiť s mesačným rozpočtom 700 EUR?

16. nov 2025

Baby dá sa vyžiť zo 700€ _4 týždne? Zaplatila som všetky poplatky. Natankovala plnú nádrž. V mrazničke sú nejaké zásoby. Musím kúpiť ešte Mikulášske balíčky, zaplatiť, kaderníčku.. Na týždeň mi to vychádza 175€. Iba v sobotu som nechala v obchode za jedlo a drogériu 100€. Žiadne hlúposti. Mám stredoškoláčku a jeden príjem.

Strana
z4
ekira1
20. nov 2025
@ivka4852

@anonym_autor ked tu citam niektore komenty odpadavam od smiechu... Ze 70€ na tyzden dvaja aj so zasobami .. ako nechcem byt zla ano my sme si e styria ale 700€ necham na drogerku,potraviny a to nechodim ku kadernicke mozno tak raz do roka a ani na nechty nechodim,setrim kde sa da,ale niektori vam tu davaju rady ze za 300€ normalne vyziju. Ja teda nie. Vcera som len u nas v obchode za par veci nechala 17€ a to som nekúpila ziadne maso. Ale drzim vam palce nech sa vam to dako podari.

@ivka4852 a čo je zlé na 70€ na týždeň pre dvoch?

natalka13
20. nov 2025
@anonym_autor

@natalka13 kopla si si, môžeš sa v kľude usadiť do kresla. Čo ty vieš o mne a mojom živote, na čo som mala výdavky. Neboj, keď nevydá zo 700, tak vytiahnem ďalších 300. Nepôjdem po žobraní, ani neostanem bez liečby, ktorá ma zaskočila a prišla necakane ani neostanem bez penazí. Ty nemáš bežné výdavky? Nechodíš do kina, divadla? Tiež pracujem a teda si myslím, že si si môžem dovoliť kúpiť obed, keď sa necítim dobre a rovnako kúpiť drahé lieky. A tie obedy fakt nekupujem každý tyzden. Ty si nekúpis 4 sviečky do adventrného venca, lebo šetris? Alebo kahance na hrob? Ako neviem čo si si potrebovala dokázať? Že si lepšia? Alebo vyžjes z menej, svojim deťom nedáš sunkovy chlieb a ovocie na desiatu? Nepochopila som tvoj sprostý komentár. Pracujem od VS, mám svoje bývanie, bez hypo, mám úspory, na slovenské pomery krásny plat, ako som sa docitala na MK.. 😆. Len sa mi zdalo, že v poslednej dobe mám väčšie výdavky.. A nemám pocit, že rozhadzujem. Nebojsa, nebudem si brať pôžičku na vianočné darčeky. Ale, teba to zaujímať nemusí. Áno a kúpila som dcére šaty , topánky na stužkovú.. alebo som jej mala povedať, setríme, na žiadnu stužkovú nepôjdeš.. 🤷. Ja si myslím, že výdavky mám normálne. Zijem sama s dcérou. Nikto ma nedotuje, ani nikdy nedotoval. Tak odpustí ten sprostý povýšenecky komentár. Stužková bola naplánovaná skôr, ako moja choroba. Prepáč, že som marnotratna a dovolila si vôbec niečo kúpiť za svoje peniaze. V celej tej diskusii išlo o to ako ušetriť... Nie, že som negramotna socka čo nemá z čoho žiť. Vy ženy konikovske, verím, že ste také, že si nič nekúpite pre radosť, nikdy si nepoviete, urobím si radosť.. kúpim si 4 sviečky a ozdobou za 7€. Verím, že vy si nekúpite nič, žijete zdravo fit z minimálnym rozpočtom, nemáte výdavky, jeden sprchác, deodorant a sampon vám vydrží 2mesiace, nikdy nevyhodite nič z chladničky a každý mesiac z jedného platu ako jednorodic ušetríte ešte 400€. Lebo vy ste konikovske super ženy, čo nemajú nečakané výdavky a účes na stužkovú je hriech...

@anonym_autor nie nekopla, ty si tu ides neviem co dokazovat. Keby si nemala co do huby nerozhadzujes. Tu ti vysvetluju kocky ze 4-5 clenne rodiny minu menej lebo musia a tak nedavaju detom 30e vreckove a croisanty ked ten mesiac nevychadzaju.

autor
20. nov 2025
@natalka13

@anonym_autor nie nekopla, ty si tu ides neviem co dokazovat. Keby si nemala co do huby nerozhadzujes. Tu ti vysvetluju kocky ze 4-5 clenne rodiny minu menej lebo musia a tak nedavaju detom 30e vreckove a croisanty ked ten mesiac nevychadzaju.

@natalka13 a čo im dávajú na desiatu? Nič? Koľko dajú vreckové svojim deťom, keď idú zo školy na výlet do BA, Viedne? Nič? Mastny chleba s cibuľou? Alebo nejdú ani na výlet? A nie, nerozhadzujem. Sú to bežné výdavky. Rozhadzoval by som, keby si ma objednávam kokotiny, ktoré nepotrebujem, miesto 4sviecok si kúpim nový adventný veniec za 60€, nový vianočný servis..
Miesto varenia si objednáme donášku. Vtedy by som mala pocit, že rozhadzujem. To, že si dovolím, bežné veci, nie je rozhadzovanie. Preto hľadám spôsob, kde by sa to dalo ešte uskrtiť. Ja nemôžem za to, že lekár mi predpísal injekcie za 100€, ktoré som nikdy pred tým nepotrebovala.Ale radi si kopnete, aká som rozhadzovacna a negramotna. Vážne? Čo jedia tie deti na desiatu? Keď ja urobím sunkovy chleba, dám ovocie a kroasant? To je luxus v dnešnej dobe?

mamka34
20. nov 2025
@anonym_autor

@natalka13 a čo im dávajú na desiatu? Nič? Koľko dajú vreckové svojim deťom, keď idú zo školy na výlet do BA, Viedne? Nič? Mastny chleba s cibuľou? Alebo nejdú ani na výlet? A nie, nerozhadzujem. Sú to bežné výdavky. Rozhadzoval by som, keby si ma objednávam kokotiny, ktoré nepotrebujem, miesto 4sviecok si kúpim nový adventný veniec za 60€, nový vianočný servis..
Miesto varenia si objednáme donášku. Vtedy by som mala pocit, že rozhadzujem. To, že si dovolím, bežné veci, nie je rozhadzovanie. Preto hľadám spôsob, kde by sa to dalo ešte uskrtiť. Ja nemôžem za to, že lekár mi predpísal injekcie za 100€, ktoré som nikdy pred tým nepotrebovala.Ale radi si kopnete, aká som rozhadzovacna a negramotna. Vážne? Čo jedia tie deti na desiatu? Keď ja urobím sunkovy chleba, dám ovocie a kroasant? To je luxus v dnešnej dobe?

@anonym_autor vôbec sa nerozculujte, ja neznášam, keď sú ľudia bohatí a šetria na druhých aj sebe. Je iné, keď sa musí šetriť a keď sa z lakomstva škrečkuje. Poznám podnikateľov, čo kúpili deťom Land Rover a živnostníci v ich firmách ( nútené živnosti) nedostali rok preplatené faktúry. To je na verejné odsúdenie a nie to, že niekto kúpi deťom kroasant a dá si doniesť jedlo po 10 hodinách práce. Keby nám nevládla morálna žumpa, tak by si mohla dovoliť donášku aj kaderníctvo každá pracujúca žena.

autor
20. nov 2025
@mamka34

@anonym_autor vôbec sa nerozculujte, ja neznášam, keď sú ľudia bohatí a šetria na druhých aj sebe. Je iné, keď sa musí šetriť a keď sa z lakomstva škrečkuje. Poznám podnikateľov, čo kúpili deťom Land Rover a živnostníci v ich firmách ( nútené živnosti) nedostali rok preplatené faktúry. To je na verejné odsúdenie a nie to, že niekto kúpi deťom kroasant a dá si doniesť jedlo po 10 hodinách práce. Keby nám nevládla morálna žumpa, tak by si mohla dovoliť donášku aj kaderníctvo každá pracujúca žena.

@mamka34 presne tak, niekto mi tu byte vyčítať, bežné výdavky, že rozhadzujem. Tá múdra pani sa viac neozvala, nenapísala čo dáva svojim deťom na desiatu. Možno žiadne nemá a prišla sem mudrovať. Ale naozaj nikto sa tu mepozastavil nad cenami.. Ale všetci vychádzajú a šetria. Nikto nemá žiadny problem. Fakt by som chcela vidieť ako žijú.

ivka4852
23. nov 2025
@ekira1

@ivka4852 a čo je zlé na 70€ na týždeň pre dvoch?

@ekira1 nic zle,len nerealne. Na stravu, pre deti, na benzin, na skolu, na lieky, proste vzdy sa najde nieco,kde treba dat. A to su polozky co treba stale,tak isto oblecenie,obuv,... No proste na kazdu stranu treba peniaze. Ved som minule platila 5eur ked som bola pri dr len parkovne. Proste sialene ceny su vsade.

ekira1
24. nov 2025
@ivka4852

@ekira1 nic zle,len nerealne. Na stravu, pre deti, na benzin, na skolu, na lieky, proste vzdy sa najde nieco,kde treba dat. A to su polozky co treba stale,tak isto oblecenie,obuv,... No proste na kazdu stranu treba peniaze. Ved som minule platila 5eur ked som bola pri dr len parkovne. Proste sialene ceny su vsade.

@ivka4852 aha, ja som myslela, že 70€ so zásobami pre dvoch myslíš stravu. Pretože my sme štyria a máme 140€ na stravu na týždeň a príde mi to nirmálne.

Strana
z4