icon

Dane za byt

mama4444
10. máj 2023

Prosím vás daň za byt sa automaticky spúšťa alebo si musím zavolať a nahlásiť svoje údaje aby mi prišiel daň za byt ďakujem?

lelelienka
10. máj 2023

Ak bolo podane danove priznanie, tak potom uz vymer chodi automaticky.

simca06022011
10. máj 2023

danove priznanie sa podava do konca januara (rok po nadobudnuti), potom chodi uz kazdy rok automaticky.

mane01
10. máj 2023

@mama4444 do konca januara treba podat danove priznanie z dane z nehnutelnosti - ak ste minuly rok nadobudli nehnutelnost. Potom uz vymer chodi automaticky.

mama4444
autor
10. máj 2023

@lelelienka a ak bolo danove priznanie vo feb. Ale nehnutelnost som kupila v septemb. ( potom som bola 2r na materskej ) dane som podavala iba mimo sr kde som pracovala …. Pojde to aj tak automaticky ?

mama4444
autor
10. máj 2023

@mane01 nehn.mam uz 2 roky. Danove som neposielal bo som
Na maters.v inom sttate. Pojde to automaticky aj tak !?

bubobubo29
10. máj 2023

@mama4444 oni ale nehovoria o danovom z prijmu ale z nehnutelnosti a to su dve rozne danove priznania. Ked ste kupili byt v septembri tak do konca januara nasledujuceho roku bolo treba podat danove priznanie k dani z nehnutelnosti na prislusny mestsky alebo obecny urad a oni vam na zaklade toho posielaju vymer na zaplatenie dani z nehnutelnosti

lelelienka
10. máj 2023

@mama4444 asi ta domotalo to priznanie, ale tu sa jedna o priznanie k dani z nehnutelnosti (nie to prijmove co sa podava do konca marca) podrobnosti vid nizsie uz pise @bubobubo29

mane01
11. máj 2023

@mama4444 toto danove nema nic spolocne s danou z prijmov. Dan z nehnutelnosti je ina dan. Asi by som na tvojom mieste zavolala na mestsky urad a informovala sa, ako mozes pochybenie napravit. Aby ti nevyrubili penale.