Daňové priznanie

29. jan 2024

Ahojte,idem podávať daňové priznanie,no mám 2 otázok čo neviem ako vyplniť.
Po prvé minulý rok v januári som bola tri týždne na úrade práce,až potom som nastúpila do terajšej roboty.Mam uviesť robot za minulý rok číslo 1 alebo sa ráta aj úrad práce ako číslo 2?
Po druhé daňový bonus na deti,mala som vyplacane mesačne,treba zapísať deti do daňového priznania?Asi nie keď mesačne som poberala DB,ale nemala som plnú sumu.Citala som že pri daňovom priznaní mi doplatia sumu čo chýbalo tie mesiace do plnej DB.Je to pravda,tak mám uviesť deti alebo nie?
Ďakujem za objasnenie

tynto
29. jan 2024

Ahoj ak si mala len prijem zo zamestnania tak mozes poziadat zamestnavatela o rocne zuctovanie dane a nemusis sama podavat danove priznanie, a ano je pravda ze ak si mala dostatocny prijem tak ti danovy bonus doplatia.

autor
29. jan 2024

@tynto Dostala som od zamestnávateľa papier mám to vyplniť a odovzdať im,firma mi to spraví.No neviem ako to presne vyplniť viď moje otázky vyššie

slavkadi
29. jan 2024

Takže si ideš podať žiadosť o ročné zúčtovanie ak som dobre pochopila. Úplne na spodu sa uvádza počet iných zamestnávateľov. Ak si mala len toho jedného, ktorý ti robí ročné zúčtovanie, tak tam dáš 0. Evidencia na úrade práce nie je zamestnanie. A daňový bonus si uvedies v žiadosti za tie mesiace kedy si nedostala, ak si mala dostatočný príjem, tak ti vyjde aj za mesiace kedy si bola na úrade práce, lebo sa počíta ročný nárok % z ročných príjmov.

autor
30. jan 2024

@slavkadi DB som dostala na každý mesiac,no príklad za január to bolo len 60 eur na 2 deti lebo som nemala odrobeny celý mesiac.Minule som čítala už nepamätám kde že pri ročnom zúčtovaní doplatia DB to plnej výšky,tak preto neviem či uviesť deti alebo nie.

slavkadi
30. jan 2024

Ak už máte požiadané mesačne, zamestnávateľ to má v systéme nastavené, malo by mu to pri ročnom zúčtovaní automaticky počítať do ročného nároku za 12 mesiacov. Vtedy netreba uvádzať.

autor
30. jan 2024

@slavkadi Ďakujem

monika8867
16. apr 2024

Dobrý večer mohla by som dať jednu otázočku niekomu kto sa vyzná v daňovom?

vams
16. apr 2024

@monika8867 skús