Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Baby-mzdárky je možné, že finančná správa ma na ich stránke chybne nastavený elektronický formulár: Daňové priznanie dane z príjmu FO, verzia A ??? Mne to aj vypisuje, že obsahuje logickú chybu, ale ten popis ku chybe je úplne od veci a už hodinu rozmýšľam, kde je zrada, asi aj tuším... Bol by niekto ochotný sa mi pozrieť na vypísané tlačivo, ak pošlem do mailu a usmerniť ma, či tuším správne, prosím ?
Robím snúbencovi daňové priznanie a neviem si rady. Akú adresu dať na priznanie, keď na Potvrdení o príjmoch mám ešte starú adresu trvalého bydliska a teraz už má novú? Dúfam že som to napísala pochopiteľne. Ďakujem 🙂
Baby prosím Vás, ktoré ste odborníčky poraďte mi, manžel je SZČO a uplatňuje si 40% paušálne výdavky.
Do DP typ B dávam vo výdavkoch sumu 40% z príjmu + odvody do SPaZP. Lenže aké? Od 1-12/2014 alebo od 12/2013 až 11/2014 ? A potom aj na konci v prílohe treba to čo skutočne zaplatil, alebo za r. 2014?
Ďakujem, tiež si myslím, že v jednoduchom účt. aj pri paušálnych výdavkoch platí to, kedy som to zaplatila, tzn. december 2013 som zaplatila v januári tzn. že do tam dám, naopak december 2014 už nie lebo ten som až v 2015.
@danushka23 pozriem ti to
Ahojte prosim vas kde je na nete nejaky program podla coho urobim danve priznanie? Vie mi niekto s tym pomoct?
@maminecka83 aký typ potrebuješ? A alebo B ??
Asi B to musim z poistovania a zo zamestnania podat
@maminecka83 tak skús cez tie e-dane, čo som ti hore poslala link, ale aj tu je elektronický formulár: https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...
@fantasy ten prvy link mi nechce ist neviem kde mam to vypisovat
@maminecka83 najprv musíš kliknuť na tú šipku JAVA e dane... to sa ti nainštaluje do počítača, a tam si otvoríš formulár, ktorý budeš chcieť
@fantasy ahoj mala by som zopar otazok ohladom danoveho... mozem ti poslat IP?
@dievcatko_123 skús 😉
kočky ..znama mi dnes doniestla danové čo jej vypisovali a mne sa to nevidi...má tam od zamestnávatela hrubý príjem 1650eur, potom dostávala PN + 3mesiace materská....všetko jej to zarátala do hrubého príjmu? toot ale nie je v poriadku nie?
@molly28 majú super mzdárku :P
@simca06022011 no to teda ano...takto by prišla o svojich cca 50eur... ešte by aj platila... bohovo... :/
@molly28 ved hej, ale aj to, ze je super najst chybu tyzden pred terminom :P
@simca06022011 dnes som im to mala zaniesť...xixi ešte že som si dovolila to prelistovať..
prosím ešte o jednu radu - príspevok na aktivačnú činnosť formou dobrovoľníckej služby je príjem nezdanený...ano? (bol vyplácaný Úradom práce... :D

@evita68 dakujem 🙂