Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@letuska288
@evittam
ďakujem Vám
Citam, ze prijmy oslobodene od dane su aj davky soc. poistenia a nemocenskeho zabezpecenia, cize PN? Zase inde citam , ze napr. nezdanitelna cast na manzelku- pocita sa ako prijem aj poberanie nemocenskych davok.Tak je poberanie PN-ky prijem alebo nie? Lebo mama bola od augusta do teraz PN a neviem ci jej to mam ratat do prijmov alebo jej ratam len zarobok pocas prvych 7 mesiacov? Dakujem.
@zalka dakujem velmi pekne, zmiatlo ma to, ze pri nezdanitelnej casti na manzelku sa do jej prijmov rata aj nemocenska, uplne ma to pomylilo. Ale ja ratam mamine a ona mala len 1 pracovny pomer a 4 mesiace poberala PN. Velmi pekne dakujem este raz, kedze by som jej to nerada urobila zle 🙂
žienky, ktoré body treba vyplniť v žiadosti o vykonanie ročného zúčtovania na daň z príjmov, pracovala som u dvoch zamestnávateľov, poberala mesiac rodičovský a tri mesiace nezamestnaná? treba aj potvrdenie, že som poberala rodičovský - teda, kedy mi skončil, a z ÚPSVAR mi treba potvrdenie, že som nezamestnaná?
ahojte, ja budem mat pre niekoho mozno primitivnu otazku, ale chcela by som vediet nasledovne:
prislo mi z DDS potvrdenie o nezdan.casti ZD, mozem si ho niekde uplatnit aj ked som cely rok nemala ziadny prijem? do sept.som bola na predlz.RD s dcérou a od septembra zas na urade prace bez naroku na davku. 😒
k tomu by som sa tiez dodatocne chcela opytat, aby som mala davku v nezamestnanosti mi chybalo 7 poist.dni je to mozne spatne doplatit aby som mala davku?
dakujem
Aha,dobre ďakujem. Vôbec sa v tom nevyznám preto sú moje otázky možno až prekvapujúce 😉
Posledný dotaz.manželovi mam za seba doniesť nejaké doklady aby si na mňa uplatnil bonus? Myslím z upsvar alebo socialky? Že som bez príjmu.
Chcem sa opitat od aprila som bola na materskej do decembra mysliteb.ze manzelovi vratia nieco na danach moja materska bola mala to mi urad doplacal do materskej aby som mala tych 203 eur
@hanicko3 A čo si robila od januára-apríla. Tvoj manžel musí podať žiadosť o ročné zúčtovanie dane u zamestnávateľa, kde vyznačí, že si chce uplatniť na teba nezdaniteľnú časť, taktiež ak nepoberal daňový bonus na dieťa mesačne tak vyznačí aj to. Bude potrebovať kópiu potvrdenia zo SP od kedy do kedy si bola na MD a koľko si poberala. Nejaké dane by mu mali vrátiť - záleží od jeho mzdy a výšky odvedenej dane. 😉
Od januara som do aprila bola zamestnana.
@hanicko3 kedze ti musel upsvar doplacat do 203€ pocitam,ze si moc nezarobila.Takze zavisi kolko tiez manzel zaraba a ci mal zaplatene dostatocne preddavky na dani. Pokial ano,tak si ta moze odpocitat,ale zada bude si musiwt od NCZD odpocitat tvoj prijem zo zamestnania a matersku. Ty si za to obdobie,co si robila mozes podat DP a ak ti bola zrazena dan tak by tinju mali vratit.
@zalka ahoj, do akej sumy môžem mať príjem za rok 2015, aby si ma manžel mohol uplatniť v daňovom priznaní (časť som poberala rodičovský príspevok a časť zamestnaná)?
@anjelik007 3808 (vratane pn alebo materskej)
@majusqa77 ´dakujem
Ahoj.Zaujimalo by ma či si môže manžel na mňa uplatniť vrátenie dane ak som brala dva mesiace podporu,potom som bola evidovaná na up 5.mesiacov a v oktobri som sa zamestnala no od novembra som na pn-ke.
@zalka Dobrý deň,môžem aj ja poprosiť o radu? Neviete mi prosím povedať,či si môže manžel uplatniť bonus na dieťa, Mám dieťa z predošlého vzťahu,kde ex neprispieva na malého,je nezamestnaný,nie je ani na úrade práce a už 2 apol roka sa o neho výlučne stará môj manžel. Syn je zverený do mojej opatery súdom. ďakujem
@andrejka2424 Ak sa nenahneváš odpoviem - áno môže si uplatniť DB aj na tvoje dieťa, žijete spolu v jednej domácnosti a to je podstatné. 😉
@andrejka2424 Manžel môže podať dodatočné daňové priznanie aj za r.2014
@evittam to sa dá dotatočne? lebo on normálne minulý rok podla daňové priznanie,aj si uplatnil na mńa ,akurát na môjho syna nie.

@zalka hej dam 🙂