Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@cinderelllla rada by som, ale tá info vtedy ku mne no náhodou som sa dostala , tak som chcela posunúť dalej...
ako robím 1 DP z príjmov z prenájmu to je pravda, ale tam sú príjmy len do výšky 500e takže defakto nič neriešim zatím, ak budú vyššie budem musieť i ja naštudovať ..
ale tebe držím palec naj dobre spravíš
@zalka dakujem 🙂 potom ti dam vediet co som nastudovala priam prespekulovala haha dakujem ahoj drz sa
Dobry vecer, viete mi prosim poradit. Minuly rok som do 11.4. bola zamestnana v CR (resp.isla som na matersku), potom som poberala matersku z CR (uz sme ale byvali na SR) do 23.10. a odvtedy mam rodicovsky uz zo SR. Neviem teraz kde si mam podat danove, ci v CR alebo tu na SR? K danovemu potrebujem len potvrdenie o prijimoch z prace, alebo sa tam rata aj materska a potrebujem aj nejaky doklad o poberani materskej? Dakujem pekne
Kocky, ked som do 08/2015 pracovala pre slovensku firmu a od 09/2015 pre cesku ako mam podat danove priznanie. Na Slovensku celosvetove prijmy a v Cechach iba ceske? A narok na nezdanitelnu polozku na Slocensku budem mat cely cize si uplatnim 3803,33?
Baby len taká blbá otázka keď daňové priznanie vychádza 0. Musí sa podať, podľa mňa nie. Príjmy boli 4553,78, daň bola zrazená zamestnávateľom ako preddavky. ďakujem.
@ivulkap nie nie je to zdaniteľný príjem
@chrumka0203 áno presne tak, a nczd na svk celú
@michaela06 musí, zo zákona nakoľko príjmy prekročili 1901,67 eur .
ahoj v roku 2015 som bola 1 den v robote - mam zuctovanie uhrn prijmov 21 eur. potom materska - 2145 eur. a potom som isla na rodicovsky.ale mam este prijem 2000 eur z prenajmu bytu.0 to podavam B danove ze? rata sa aj materska + prenajom ako prijem? z materskej ale neplatim nic ze? a CO MANZEL TEN SI POTOM NA MNA NEMOZE UPLATNIT? DAkujem
@gabiandelka robis B, matersku a rodicak tam nepises
@majusqa77 tak podavam iba z prenajmu? dakujem si zlata. a muz si moze uplatnit asi nie? tak iba z prenajmu zdanim tych 2000 eur dakuejm. materska VYpadava ano. este raz dik
@majusqa77 a este sa chcem opytat na bonus na dieta ked som bola iba jeden den v praci 1.1. a potom uz bola materska mozem ziadat bonus za januar ???? ked mam uhrn prijmu za jeden den?
@gabiandelka aj pracu tam davas (ten 1 den)
ano davam aj ten jeden den - a plati bonus aj ked bol jeden den? tych 23 eur tusim tak nejako
@gabiandelka nie. Na danovy bonus na dieta je podmienka polovica minimalnej mzdy, pripadne ak sa uplatnuje rocne, tak 6nasobok minimalky (2280/rok)
@majusqa77 dakujem za ochotu hlavne . mam prilozit aj papiere z materskej a rodicovskeho. rocne zucto za ten jeden den ano to viem. aby sa vedeloze kde co som bola cely rok . aj rodny list dcerky? ak sa ten bonus da uplatnit
@gabiandelka nie, iba o prijme. A na dan.bonus narok nemas
tak a manzel si nemoze na mna uplatnit ked spocitam matersku a prijem z prenjamu presiahnem min. dakujem este raz prajem pekny dnik
ahojte baby...idem robiť manželovi daňové priznanie...s tým, že by som chcela, aby si aj na mňa odrátal nezdaniteľnú časť...neviem však, čo všetko tam mám zahrnúť...takže to tu rozpíšem a ak mi niektorá viete pomôcť, vopred vám ďakujem...
manžel:
január-14.máj 2015 TPP
15.máj-27.november 2015 MD
28.november - podpora
31.10 skončil TPP
Ja: január 2015 PN
február-14.máj MD
15.máj-26.máj nič (neevidovaná na ÚP)
27.máj-26.november podpora
od december2015 RP
mám do svojho príjmu zarátať materskú alebo podporu? alebo si môže n mňa odrátať celú čiastku? a manželov príjem zahŕňa materskú alebo podporu???prepáčte, že tak veľa otázok naraz, ale som z toho jeleň..
@majusqa77 ak ťa ešte môžem poprosiť, manžel má na povrdení napísané aj údaje o vyplatenom daňovom bonuse...čiastkový základ dane má cca 4500 eur, preddavky na daň cca 500 eur a nejakých 80 eur vyplatený daňový bonus...ak mu ich teda vyplácali mesačne, tak ako sa to vyráta? tých 4500 mínus nezdaniteľná časť 3800....výsledok 700, z toho je 19 % 133, tak mu vrátia 500 mínus 133???s tým daňovým bonusom už nerobím nič? na mňa mu nevyjde nič odpočítať...

@zalka nehadzte perly..🙂 mne porad ja budem super vdacna ani hadat sa nebudem ani nic preverovat 🙂 ale nie netrap sa ja to uz nejako dozistim hadam 🙂