Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@patulka181 Čo konkrétne potrebuješ? Kľudne IP 😉
Ďakujem IP poslaná 🙂 🙂
Dobrý deň, pomôže mi nejaká dobrá dušička urobiť daňové priznanie FO typu A? ďakujem
@vierapo môžeš poslať údaje.
@gabriellka ahoj, ešte sa tu neviem orientovať, ako to tu funguje. Tuto to napíšem, alebo je aj nejaké okienko, kde to čítame len my dve ?
🙂
Ahojte, prosím Vás, neviete mi poradiť? robím DP pre muža..odpracoval 6 mesiacov, zvyšok vedený na ÚP...v potvrdení o príjme má v riadku 07 (nezdaniteľné časti základu dane) uvedené, že sa prihliadalo na sumu 1901,64 eur (to je 6/12 z ročnej nezd. časti)..len túto sumu mu môžem uplatniť v DP?? alebo môžem uplatniť celú sumu 3803,33??? myslím, že sa môže celá...ale toto v potvrdení ma doplietlo..vopred vďaka za odpoveď.
@miriam05 môžeš mu celú
DNES SOM PRIšLA NA TO, žE MY TU CHYBA LUPA.... LAHKO BY SME VYHLADALI CO CHCEME....
@gabriellka prosím Vás, môžem sa opýtať, vyplňam aj prílohu č. 2 týkajúcu sa poistenia??? či to nechávam voľné?? vopred Vám veľmi pekne ďakujem
Vyplnate B-cko?
Ahojte maminy, ja by som tiez potrebovala radu, ak by mi niekto vedel pomoct kto sa tomu lepsie rozumie. Robim muzovi d priznanie, on je szco....potrebujeme co najviac navysit zaklad dane, lebo ideme ziadat o hypoteku. Mozem mu neodradat zdanitelnu polozku na danovnika? Alebo je to povinne? Tiez si on zvykol kazdy rok uplatnit danovy bonus na deti....mohla by som si ten danovy bonus dat ja? ale ja som na rodicovskej dovolenke, bez akehokolvek ineho prijmu....tak ja som si ani neplanovala robit danove, len ma napadlo, ci by som si ten bonus nemohla uplatnit ja. Vopred vdaka za odpoved 😉
@yannalendy Pokial si na RD nemôzes si uplatnit DB, narok na DB vznika len ak by tvoj prijem dosiahol min.2280Eur-za r.2015.
@evittam dakujem za odpoved 🙂 a tu nezdanitelnu cast na danovnika je szco povinna si uplatnit alebo je to dobrovolne?
@yannalendy pri hypotéke sa posudzujú príjmy, čiže obrat ani nie tak čistý zisk
Prosim, kde najdem tlacivo DP typ B za r. 2015 na vypisanie, nie len vzor...?
@zalka dakujem pekne a viem si to prosim ta potom aj ulozit do pocitaca a neskor dorobit a vytlacit aj o dva tri dni?
@gabriela_michaela tak to netuším, to je priamo na danovej správe
@zalka aj tak dakujem pekne 🙂
yannalendy ahoj. pri hypoteke sa budu pozerat podla mojho nazoru na zaklad dane z r. 43... pripadne mozno r.72. mozes sa opytat v banke. podla mna je zbytocne neuplatnovat nezdanitelnu cast a danovy bonus a platit vyssiu dan...vychadzala som z DP typ B za r. 2015
@m_lucia myslím si to isté
Ahoj, chcela by som vás poprosiť o radu. Robím daňové priznanie pre svokra. Od januára 2015 do polky septembra 2015 bol na predčasnom dôchodku a potom bol na starobnom dôchodku. V novembri a decembri robil na dohodu (príjem mal okolo 400 eur). Zadáva sa do DP aj dôchodok (4200 eur za rok)? Potom zníženie základu dane bude 0? Nemám pred sebou jeho ročné zúčtovanie, ale marí sa mi, že mal zrazené preddavky na daň cca 40 eur, to znamená, že by toľko mal mať preplatok?
Neviem, či výška dôchodku má na to nejaký vplyv.
Ďakujem dopredu za odpovede.
@katesocka dochodok znizuje nezdanitelnu cast danovnika...cize svokor nema narok na ziadnu nezdanitelnu cast
avsak ked ma danovnik zdanitelny prijem nizsi ako polovica nezdanitelnej casti, z takehoto prijmu sa dan neplati...je od dane oslobodeny...preddavky my vratia... teda ak nemal ine zdanitelne prijmy a tych 400 eur je vsetko co za rok 2015 zarobil
prosím vás o radu - ide o odpočet na manželku, ktorá poberala materské, zo Sociálnej poisťovne dostala potvrdenie o materskom za 01-02/2015, vyplatené vo februári a marci 2015, nemalo by tam byť aj za december 2014 vyplatené v januári? ďakujem vopred!!!
Je tu niekto ochotný mi pomôcť s daňovým priznaním? Min.rok som poberala rodičak+ 3 mesiace som bola zamestnaná..

Ahojte 🙂 chcela by som sa opýtať je tu niekto kto má "zmáknutý" 🙂 🙂 zákon o cestovných náhradách. Ďakujem veľmi pekne 🙂