Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@zalka Ahoj zalka, chcem sa ta opytat. V roku 2016 som mala prilez. prijem 1400e, MD a RD.
Takze nemam povinnost podat DP. Prislo mi ale RZZP za 2015- uhradila som v 2016.Bol tam nedoplatok cca 530e.
Manzel si bude na mna uplatnovat odpocet. tak da moj prijem: MD + cely pril. prijem 1400e a minus RZZP?
Budem si musiem aj ja podat DP kvoli RZZP, len neviem ci to lepsie vyjde, ked ho dam ako DDP za 2015- zmena bude len RZZP. Ide o to ze ked si spravim DP za 2016 a uvediem tam tento prilez. prijem 1400-500=900e, budu mi nejake poistenie z neho ratat? Dakujem
@liliana363 to bol aký príjem na základe čoho?
a tvoj príjem MD+1400-530 je menej ako 3803,33e?
@mima283 nemas za co. Rado sa stalo😉
@zalka Ahoj, s presnymi sumy je to: MD bola vo vyske 610,20e + 1470 prilez.prijem -523,80 RZZP t.j. moj prijem by bol 1556,40e. Pozerala som na nete a nasla som ze kvoli RZZP - pri ukonceni zivnosti v 2015 je mozne dat DDP za 2015, alebo ho da v 2016- asi typ B. Prilezitostny prijem bol na zaklade prikaznej zmluvy a bolo tam ze skontrolujem a skompletizujem podklady k predaju firmy. Neviem co s tym poistenim
@zalka ahoj, prosím môžem sa poradiť aj ja. Daňové mi vypracovala naša mzdárka v práci, ale nepozdáva sa mi, no nie som schopná zistiť či je správne alebo nie. Tri roky aj dva mesiace som bola živnostník, od 1. marca minulého roka som na TPP firma sa nemenila. Doteraz som každý rok podávala danové a každý rok mi platiť daň nevyšlo a teraz je to prvý krát inak. Pritom som si myslela, že daňové bude len za tie dva mesiace (vlastne tri, lebo sa započítava ešte december) a zvyšok sa už nezapočítava lebo veď mám na výplatnej páske každý mesiac aj kolonku daň. Ako to prosím je. zo živnosti som za december 2015 až február 2016 mala brutto 2440€ z toho som platila min. odvody do zdravotnej a sociálnej poistovne. potom som už mala tpp mohlo mi vyjsť zaplatit daň 90€? dakujem
@lucka_ke @mysicka123 ďakujem 🙂
Ja si myslím, že vzhľadom na to, že si v r. 2016 2 mesiace podnikala, mala si si sama urobiť daňové priznanie, kde by si zahrnula okrem príjmov a výdavkov z podnikania aj príjmy, odvody a zaplatené preddavky na daň práve z pracovného pomeru. Ak ti ho urobila mzdová účtovníčka v robote, musela od teba pýtať nejaké potvrdenie za mesiace 1,2/2016. Čo si jej dala?
@liliana363 no pokiaľ viem, tak zpríkaznej zmluvy by sa mali platiť odvody? neodviedol ti ich zamestnávateľ?
Dievčatá viete mi poradiť ? Cely minuly rok som bola ešte na rodičovskom, ktorý skončil v januári .Potrebujem podávať daňové priznanie lebo dotera mi to stále v práci robili tak teraz neviem . Dakuhem
Kočky mate skúsenosti s príjmom z CR - mám potvrdenie od zamestnávateľa, ktorý riadok mám počítať ako úhrn príjmov od všetkých zamestnávateľov - príjem z riadku 1 alebo z riadku 8?? ďakujem
celkové hrubé príjmy a následne rozpíšeš zrazené odvody
Ahoj mohla by som aj ja poprosit o radu? Dane mne nic nehovoria robil ich za mna zamestnavatel, no tento rok som nepodpisala papier aby mi ich spravil a teraz neviem ci vobec sa to na mna vztahuje od 11.3.2016 som bola na pn od augusta MD hruby prijem cca630€ po pripade co potrebujem k vyplneniu myslim tym ci mam ist aj na socialku po nejaky vypis mam v tom chaos dakujem
kočky nemocenská dávka počas pn - živnostník, daňové paušálom, je to zdanitený príjem? či ho nezapočítavam? poraďte prosím obratom, termín horí...:(
@ivushka19 nebola som sii istá, dávno som nerobila paušál, a dávky snáď ešte ani nie..:p, ale kurnik vyšla mi povinnosť 420 eur, poraďte kočky, čím ponížim..:(
živnostník je momentálne PN od min. roku - po operácii ešte aj dlho bude, teda nemá žiadne príjmy a ešte mu vyšli takéto dane, riadne to okresali
NZč má len na seba, znížila som poistným a paušálom 40% obmedzeným, príjmy má 12 990,00
no nemá z čoho zaplatiť v podstate vôbec nič, :(

@mima283 rado sa stalo 🙂