Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Ja by som sa chcela opytat, ked som mala do juna 2012 (evidovana na UPSVaR), subezne dve dohody o vykonaní práce, ale ani z jednej mi nestrhali dan a este som mala tretiu dohodu (len 2 mesiace) a tam mi dan strhali. No od juna som sa normalne zamestnala, a teraz neviem, ci mam do DP uviest príjmy zo vsetkych dohod, alebo staci len z tej jednej kde mi strhali dan +z normalneho zamestnania.
Diki
@ukulelembo toto tak nemôžeš brať, pretože sa berie z celoročného príjmu ... a detto aj za teba čo môže uplatniť, ak nemôže uplatniť nič lebo náhodou by tvoje vlastné príjmy boli vyššie ako 3644,74 tak mng. by nič nevrátili. Nehľaď na pásku.
@zalka ja som len chcela vediet, ze co si mam priradit ku tomu, co si minule pomenovala PREDDAVOK NA DAN No a ako mam teda vediet, ze ci mu aj to malo maju (mozu) vratit Lebo minule sme sa teda nemohli dopracovat ku tomu, ze ci mu vobec nieco take strhavaju A ja som na RD bola cely 2012
@ukulelembo no daň strhávajú mng. tých 8,51 eur .... tých 44,82 eur je základ dane z ktorej to vypočítavajú. Môže si uplatniť tvoju celú NCZD vrátia vám asi 8,50x12 = 102 eur cca ..
@ukulelembo ak si dobre pamätám, tak išlo o to, že si tvrdila, resp. Ti niekto tvrdil, že sa mu žiadna daň nesťahuje... podľa tohto sa mu sťahuje... Nech si manžel požiada svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane s odpočítateľnú položkou na Teba... mali by vám to vrátiť 😉
@ukulelembo ešte, info, zamestnávateľa by ste mali požiadať do 15.2 😔 Po tomto termíne musíte podať daňové priznanie sami... Zamestnávateľ manžela by vám vtedy vystavil Potvrdenie o príjme FO zo závislej činnosti a na základe tohto by si si mohla to daňové vypísať a následne podať na vašom daňovom úrade do konca marca.
baby chcem sa opytat,ak manzel minuly rok mal vyssi nczd ako vyplatu,teda dan nebola strhavana,danovy bonus na dieta uplatnovany nemal,je mozne si ho este uplatnit v danovom priznani,aj ked dan mu nevratia?ja som nezamestnana
@lubkasungirl áno DB na dieťa si môže uplatiť v DP, DB na dieťa vyplatí DU.
A ak neplatil daň tak mu nemajú čo vrátiť. Maximálne mu dajú ten bonus na dieťa. Treba požiadať.
@zalka ano,presne to som si myslela,tak mame poziadat jeho byv.zamestnavatela,nech mu danove spravi???on tam uz totiz nepracuje od decembra 2012
@zalka kolko je danovy bonus?
@lubkasungirl no na jedno dieťa je to 249 eur aj dáke drobné, nechce sa mi to hladať a z hlavy to neviem ...
no môžete požiadať posledného zamestnávateľa alebo môže sám mng. si urobiť DP typ A.
Požiadať môžete len do 15.2. po tomto dátume si musí už sám urobiť DP typ A.
Ja by som si radšej sama urobila DP typ A, čo ak mu zamestnávateľ toto nevyplatí ? Stať sa môže.
@zalka a asi pisomne je najlepsie poziadat?ci staci aj osobne prist povedat?manzel je v zahranici,takze sam sotva 😉 Dakujem ti za expresne odpovede,si supeeer!
@zalka aha,zvladnem to za mangelika?
@lubkasungirl nie je to ťažké .... len potrebuješ potvrdenie o zdan. príjmoch svojho mng. za rok 2012
@zalka takze ten vyplneny formular od zamestnavatela,vsak?ten je taaaky slimak,ze snad to stihne do marca!! 😀
@lubkasungirl no mal by stihnúť. Je to jeho zákonná povinnosť toto vydať zamestnancom.
@zalka oooo,uz bolo tych zakonnych povinnosti,ktore mal na haaaku 😉 Dakujem ti, zajtra pankovi zavolam o ten papier a uvidime,kedy sa rozhybe, pa
@lubkasungirl tak ho treba otravovať ... aby to vydal. resp. jeho mzdárku.
@zalka jasne,neboj,ja som dost velka otrava 😀
@lubkasungirl 😝 😀
ahojte, najde sa nejaka ochotna zienka, co by mi polopate vysvetlila vyznam tohto danoveho priznania?
alebo aspon nejaky link, kde sa dozviem vseobecne info..
prvy rok to roblia za mna sefka, dosli mi nejake peniaze na ucet.. ale ako som na MD a RD tak som ho nepodavala..
chcela by som sa dostat do obrazu, mozno by som si casom dokazala poradit aj sama s podavanim 😵
@jasminga no nech sa páči, študuj 🙂
http://www.zakonypreludi.sk/zz/2003-595
mám otázočku moja kamoška sa pýta či musí podať d.p.ak za min.rok marodovala ale má otvor.živnosť.dakujem

@evita68
@janicka83 ospravedlnujem sa, mam zle tlacivo. Stahovala som ho pred 2 tyzdnami a zrejme ho tam este nemali aktualizovane.