Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@ evita68 vieš mi prosím ťa pomôcť so zamestnaneckou prémiou? zatiaľ som ju riešila len raz a aj to ešte v roku 2009... 😀
@evita68 kočka mala zdaniteľné príjmy spolu 2461,38eur... z toho dohody 981,62eur... základ dane 2270,72eur... pracovala 11mesiacov, z toho len 6 na pracovný pomer... teda z toho mi vychádza, že na ZP nárok má... len teraz som si neni istá, či budem ZP krátiť tými 6 mesiacmi alebo 11 mesiacmi?...
@marci1408 ten clanok v sme je nepravdivy. Nemozes si dat do vydavkov skutocnych drez. Mozu tam ist energie a ostatme sluzby ktore su najma poplatky spravcovi (odvoz smeti a pod.). Vyhlasenie danoveho uradu je pomerne striktne...pisala som aj na danove riaditelstvo. Ak nemaa byt v obchodnom majetku tal vsetky investicie typu drez,podlaha a pod su zhodnotenim tvojho osobneho majetku ktore sa ti prejavia ked budes byt predavat....
Ahoj,chcela by som sa opytat,som na materskej dovolenke a poberam rodicovsky prispevok+rodicovsky pridavok.Mesacne to robi okolo 245€ a vlani som pracovala na dohodu a podla papierov som zarobila 2018€.Podla zakona by som si mala podat danove,no nema mi to kto vyplnit,na urade ma odmietli a neviem si rady.Nemam a ani neviem ake tlacivo potrebujem a kde ho zozeniem a podla coho to mam vlastne vyplnit.VELMI PEKNE VAS PROSIM O RADU,uz som zufala☹((
@andy246 potrebuješ DP typu A.. stiahni si cez e-dane tu:
http://drsr.sk/wps/portal/!ut/p/kcxml/04_Sj9SPy...
Ahoj,chcela by som sa opytat,som na materskej dovolenke a poberam rodicovsky prispevok+rodicovsky pridavok.Mesacne to robi okolo 245€ a vlani som pracovala na dohodu a podla papierov som zarobila 2018€.Podla zakona by som si mala podat danove,no nema mi to kto vyplnit,na urade ma odmietli a neviem si rady.Nemam a ani neviem ake tlacivo potrebujem a kde ho zozeniem a podla coho to mam vlastne vyplnit.VELMI PEKNE VAS PROSIM O RADU,uz som zufala☹((
Dakujem,no a nevedela by si poradit aj ako to mam vyplnit?Neviem si dat rady,alebo to najdem tam?
@andy246 skús vyplniť DP tu https://www.synet.sk/ipdf/sk/danove-priznanie/d... aj rovno vytlačíš .. a môžeš odniesť na DU.@evita68
Dakujem velmi pekne🙂
Ahoj, potrebujem radu, prosím vás chcem sa spýtať, otcovi prišli vyplatené dividendy 60e, a neskôr papier že treba odviesť daň, je na dôchodku a moc tomu nerozumie, nevie mi niekto povedať čo stým ? Ďakujem !
nie len starobný dôchodok

@marci1408 no bohužial, aj takto sa tvoria zákony.. proti ľudu 🙂
a neoplatia sa ti viac 40 % paušálne výdavky?