Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@evita68 no pozerám mu na výpl.pásky..tak každý mesiac má iný hrubý príjem august - 710,60, sep. - 728,72 €, okt. - 743,67, nov. - 887,33€ a dec. - 751,51€ no a dovtedy - do augusta bol len tým poberateľom opatrov. príspevku cca 46€ / mesiac. No a teda na mňa sa mu neoplatí nič vypisovať, moje príjmy? Nehnevaj sa za otázky, len teda nechápem prečo by za mna nič nedostal... 😒
Ahojte, vôbec sa nerozumiem daňovým priznaniam a mám v tom chaos...preto sa chcem spýtať, že mala som zmluvu na dobu určitú do 31.7.2013 a od 1.7.2013 som na materskej dovolenke...a dnes som dostala od bývalého zamestnávateľa potvrdenie o zdaniteľných príjmoch FO....či si mám spraviť daňové priznanie sama alebo mi ho môže spraviť ešte zamestnávateľ? a či si ho mám spraviť za obdobie tých 7 mesiacov aj keď siedmy mesiac som bola už na materskej a mám dať aj nejaké potvrdenie, že som na materskej? alebo sa robí za celý rok 2013?....ešte mám jednu otázku či môj muž môže na mňa a na naše dieťa poberať daňový bonus?...ďakujem za pomoc 🙂
@dado1985 požiadaj zamestnávateľa do 15.2. o ročné zúčtovanie dane /na predpísanom tlačive, nájdeš ho na stránke financnasprava.sk
manžel môže na dieťa poberať DB, ak splňa podmienky /príjem/
na teba - asi to nevydá, kedže si pracovala aj poberala materskú /záleží od tvojho príjmu/
o RZD môžem požiadať zamestnávateľa aj keď u neho nerobím a som na materskej...ďakujem 🙂
@evita68 a prepáč mi, že ťa ešte otravujem, ale nedá mi, keď vidím, že sa veľmi vyznáš....v dávnejších diskusiách som čítala, že si manželia žien, ktoré boli na RD uplatňovali na ne dane. A na mňa si teda manžel nemôže dať preto, lebo som aj popri RD mala nejaký príjem? Prepáč, sme daňoví dementi 🙂)
Ja tiez poprosim o radu,ci mam podavat DP,ked som poberala max. podporu v nezamestnanosti.(jun-december),a teda presiahla sumu cca 3700 eur,dakujem velmi pekne
@zalka dakujem za odpoved,do 25.5. som bola na rodicovskej,potom do 31.5. mi preplatili v praci dovolenku a vypoved,od 1.6. som bola na UP.Takze mi z toho vyslo,ze si nemusim podavat danove,no manzela doplietla mzdarka,ze podpora v nezamestnanosti sa rata ako prijem,a aj tych 5 dni musim uviest,tak hladam informacie aj u vas.Bo ja si myslim,ze nemusim podavat DP,ale nie som ekonom a radsej sa poradim 😉
@eviva manžel iba nepochopil mzdárku - podpora sa ráta ako tvoj príjem, ale iba pri posudzovaní nezdanitelnej časti na teba, ako manželku..
Tebe, ak bola zrazená daň v zamestnaní, si buď sama podaj DP alebo požiadaj bývalého zamestnávateľa o ročné zúčt. dane a tá daň sa ti vráti..
Ahojte, viete mi niekto poradiť, min. rok som mala zivnost 3 mesiace, ale prijem z toho nebol, nemam vsak este urobene danove priznanie a zvysnych 9 mes. som bola nezamestnana, čo potrebujem dat manzelovi / jeho uctovnicke/, aby dostal odpočítatelnu položku dane? ake papiere potrebujem a kde ich vybavit a dokedy? vdaka! 🙂

@chavierka tak ale potom si na teba uplatnuje zbytočne, aj tak sa na mu na teba nič nevráti..