icon

Daňové priznanie - koniec rodičovskej a práca od októbra

mytraja3
17. jan 2015

Baby ako to je od októbra robím pre tým som bola na rodičovskej tu aj stále do februára beriem podám V robote daňové čo mi K tomu treba?A manžel si môže niečo na mňa ešte uplatniť A čo bude na to potrebovať?

david93
17. jan 2015

požiadaš zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane (písomne)
manžel si môže uplatniť odpočítateľnú položku na teba, odpočíta sa z nej tvoj príjem zo zamestnania

fidka79
Odpoveď bola odstránená
david93
17. jan 2015

urobím aj daňové,nie je problém

liebling98
17. jan 2015

@fidka79 daj pozor, z príjmu z prenájmu nemôžeš odpočítať nezdaniteľnú čiastku. Len zo závislej činnosti alebo z umeleckých honorárov. Ak Ti ale celkový príjem presahuje tých 3800 €, čo je tá nezdaniteľná čiastka, nemôže si ju na Teba uplatniť ani manžel.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
liebling98
17. jan 2015

@fidka79 tak to máš fajn. Ja som Ti to preto pripomenula, lebo mám podobný problém (RD+nejaká drobnosť na dohodu + prenájom) a zmeny v daňových zákonoch za posledné 3 roky ma vytočili do nepríčetnosti. Nie je možné odpočítať si z príjmu z prenájmu nezdaniteľnú čiastku a ani paušálne výdavky percentom. Keby som na tom zarábala ťažké milióny, tak by mi to nevadilo. Ale platiť 800 € miesto 0€ mi spoľahlivo zvýši tlak.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
martuska75
1. feb 2015

@fidka79
@liebling98 Tých čo prenájom fakt priznajú a platia z neho dane idú daňováci stále viac zodrať na kožu. Neviem o čo im ide, asi aby to ani nerobili, lebo poslednou dobou sa to už skoro ani neoplatí. na jednej strane obrovský tlak na cenu, každy sa na teba kuká akože zarábaš na ňom miliony. Ale realne ak nemáš šťastie na dobrého nájomníka, tak si rada ak ti vôbec platí a po skončení nájmu v klude odíde. ... Zákony sú skôr na strane nájomníka. kopec výdavkov na opravy, malovanie, a tak, stále chce volakto nové vybaveniealebo spotrebiče. KOpec upratovania , vždy mám pocit že po roku to tam vyzera ako by tam bývalo stádo ..... A to nerátam do toho vôbec cenu bytu. 😖