Daňové priznanie pre dôchodcov
Dobrý deň, chcela by som radu ohľadom vyplnenia DP typ A- dôchodca. v roku 2024 poberal celý rok starobný dôchodok, takisto mal príjem z TPP, avšak nemal narok na NZCD- v januari sa vo firme pomýlili, a uznali mu čiastovký NZČD - 470,54eur - na čo nemal nárok (na potvrdení je to r.10).
Moja otázka znie, mam to uviesť v DP v riadku 40? (logicky by som to tam dala, ale ak potom preratam , mi to nevychada) lebo logicky bude mat nedoplatok, len neviem kam to uviest.
Ďakujem
@mamina7070 ok dakujem, len som sa chcela uistit, kedze, to je uvedene v potvrdeni o prijme
a su tvoje prijmy za rok vyssie ako cca 5500€?
@mamina7070 5500? Nie 5162,50?
@patka06 ano tolko ako pises nechcelo sa mi to presne vypisovat preto čsom dala šcca
koľko zarobil za celý rok? ak menej ako polovicu nezdaniteľnej časti tak mu zrazenú daň vrátia, ak viac tak sa bude posudzovať výška jeho dôchodku
@lucka_ke a @mamina7070, zarobil na tpp viac ako 5100€ a aj dochodk mal vyssi cca €7,500

hej vyjde mu nedoplatok, ty neuvadzas NZDC ta je nulova (na danovnika) a pri predavkoch mu vyjde ze su nizsie ako mal odviest a teda mu vyjde nedoplatok