icon

Daňové priznanie zo zahraničia - povinnosti na Slovensku

kk3
Včera o 14:18

Musím podať daňové priznanie na Slovensku ak som pracovala celý rok v Česku? Na Slovensku som žiaden príjem nemala, ale mám tu trvalý pobyt. Daňové priznanie si budem podávať v Česku, ale nie som si presne istá, či mám povinnosť ho podať aj na Slovensku.

anonym_b0b224
Včera o 14:25

180 dni podla toho

leona45
Včera o 14:46

@kk3 ano

anonym_3f0f1f
Včera o 17:47

ak na slovensku nevlastnic byt a nemas ziaden prijem tak nie neplatis dane a nemusis ani podavat

nesana
Dnes o 08:48

Ak si sa celý rok alebo väčšinu roku zdržiavala v ČR tak nemusíš. Ale ja som si ho napríklad podávala pre istotu, len nulové aby mali dôkaz že som bola mimo. Ale nepoznám nikoho kto podáva čo žijú v ČR.

katarinaba
Dnes o 08:49

podla zakona o dani z prijmov si stale rezidentom Slovenskej republiky a tym padom si povinna podat danove priznanie aj na Slovensku. Podla druhu prijmu si podas bud Acko alebo Bcko - v oboch uvedies vsetky celosvetove prijmy, nasledne ich uvedies ako vynate. Dan platit nebudes.
Ak chces byt rezidentom CR, musis splnit podmienky rezidentury v CR a tam ti musia dat o tom potvrdenie, ktore das na SR a nebudes musiet podavat DP na Slovensku (lebo tu mas stale trvaly pobyt).