icon

Daňový bonus a dorovnanie prídavkov z Rakúska: Ísť do toho?

lullyet
15. jan 2025

Dobrý večer vedel by mi niekto pomôcť ex priateľ v kuse otravuje s daňovým bonus ale na môj účet to dať nechce ani ja na jeho dnes prišiel s tým že by sa to dalo takto urobiť

Ex priateľ pracuje niekoľko rokov v Rakusku na stavbe nie celý rok niekedy 8mesiacov za rok inokedy len 7 mesiacov atd.. jeho príjem je okolo 2tisic výživné platí 200€

Že on by si vybavil daňový bonus by mal úľavu s výživného

A ja by som poberala dorovnanie k prídavkom k Slovenským

Máme tam 5rokov čo by sa dalo spätne vytiahnuť len by ma zaujímalo či do toho ísť

Koľko cca peňazí je za tých 5 rokov keďže nemá odobrené v kuse celých 12 mesiacov za daňový bonus a aké sú tam ďalšie príplatky k daňovému bonusu?

Ide toto že nechcem aby som ja so synom mala menej než on keďže okrem 200€ nekupuje malému nič ani Vianoce ,Narodeniny nič pošle 200€ a tam to hasne .Maly ma 5 rokov za 5 rokov mu nič nekúpil

Strana
z3
kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet čoo? Tak v prvom rade daňový bonus povera ten, ktory žije v jednej domácnosti s dieťaťom. A za ďalšie, s vyzivnym to nemá nič spoločné, aká úľava na výživnom?
Ty nepracujes?

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom ja som na rodičovskom s ročným synom toho mám z druhym priateľom s ktorým som 4.5 roka takže nepracujem momentálne

a ma to vybavovať pani čo robí daňe lebo som snou otom volala ona mi povedala že by to mal úľavu z výživného a ja by som mala dorovanie k prídavkom

asi aby to išlo pól na pól keďže som to chcela cele ja keďže platí len 200€ a nič viac nekupuje lenže stym on nesúhlasil

A chcela som to nechať tak proste že nikto mat nič nebude ale dnes prišiel stymto nápadom lebo asi sú tam pekne peniaze za to obdobie na daňovom bonuse

Achcela som tak orientačne vedieť cca koľko by tam mohlo byt na tom daňovom bonuse aby nemal viacej nez my keďže dorovnanie prídavkov si cca viem vypočítať

kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet a hádam neberie aj rodinné prídavky on.

@lullyet https://www.opatrovanie-rakusko.sk/opatrovanie-...

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom Rodine prídavky beriem ja zo Slovenska ale chce aby som ja poberala dorovnanie z Rakúska ku Slovenským

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom stym že on si vybaví daňový bonus

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom som pozerala aj túto stránku len sa v tom moc nevyznám akože to mám chápať že daňový bonus s príplatkom za rok 2022 je 500€ necelých ale keďže nerobil celý rok tak bude o niečo menej
a ten príplatok je čo ? Ten prídavok dorovnanie či nejaký iný bonus k tomu ?

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom ani tomu nerozumiem ako si chce dať daňový bonus keď s malým nežije v spoločnej domácnosti ale je možné že Rakúsko to ma inak ale tá pani mi tiež hovorila že Daňový bonus by on poberal a ja ako matka som jediná ktorá si Dorovanie môže žiadať keďže poberám prídavky ja

tundra
15. jan 2025

@lullyet danovy bonus 2024 bol 67,80,vyplaca sa spolu
s pridavkami

kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet a tá pani vie, že spolu nezijete?

draik
15. jan 2025

@kavasmliekom
Tu ide o špekuláciu z oboch strán, aby prípadne, hoc proti pravidlám, podojili štát, čo sa dá - jedna strana mala v konečnom dôsledku viac a druhá platila z vlastného nižšie výživné.

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom myslím si že hej len či to nechcú nelegálne že akože spolu žijeme 😄 netuším musím sa nato ešte jej spýtať ako to vlastne chcú urobiť a či to nebude nič na problémy

lullyet
autor
15. jan 2025

@draik ja nechcem nič na čierno ja sa preto pýtam ako to chodí keďže ja som si stala 5 rokov v kuse za tým že nikto mať nič nebude

kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet nič si nežiadaj, tebe to nepatrí a on nech si zarobí, keď potrebuje viac, nie zatiahnuť teba a vaše dieťa do toho.

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom takže normálne sa to vybaviť nedá iba že by to chceli oklamať ale stym určite súhlasiť nebudem keďže sa môže aj nemusi stať že nato prídu

kavasmliekom
15. jan 2025

@draik jednému nerozumiem, akej úľave na výživnom...veď výživné plati k rukám matky, je dané súdom.

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom ono to bolo asi myslené tak že čo platí 200€ za rok 2400€ že by platil menej o tie dane čo by dostal ale zabrali to na akože úľavu z výživného ona to tak nazvala

kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet môj manžel pracuje v zahraničí a tiež som musela dokladovať, koľko mam tu prídavky, aby doplatili, ale tiež čestne prehlásenie, že žijeme v jednej domácnosti. K daňovému bonusu chceli z mestského úradu potvrdenie, že žijeme spolu, to sme žili v podnájme vtedy.

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom ale on ma syna tiež ako ja ale staršieho od môjho mladšieho a tá jeho priateľka mu dávala asi toto prehlásenie a akože ja mu mám dať tiež a to je nejaké cele na hlavu postavené

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom však tie úrady nejsu padnuté na hlavu že to iste meno dve rôzne priateľky

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom A tá pani s ktorou som volala čo to ma vybavovať asi tiež nebude kompletná keďže ho v tom podporuje 🫠🙈

kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet ešte lepšie 😁 nech on pekne platí, čo má. Neviem, či sa to dá aj mimo teba riešiť, ale tam vieš kde robí, tak ja by som ho nahlásila, ak by som zistila. Keby mňa do toho zatiahol.

lullyet
autor
Autor odpoveď zmazal
lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom to sa nedá poberať bez toho prehlásenia o pobyte ? Keby to chce on oklamať čisto bezomna?

Aj tu na Slovensku potrebuje doklad ?

kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet neviem. Môj poberal z inej krajiny.

kavasmliekom
15. jan 2025

@lullyet minulý rok poberal on daňový bonus na vaše dieťa? Treba si to overiť na daň úrade

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom mne sú tie peniaze ukradnuté ja za ne nebojujem že by som ho ja otravovala

Len v kuse on stym otravuje tak či náhodou to nevie nejak oklamať

Tvrdí že sa dá spätne 5 rokov lebo čo je malý na svete som nepoberala DB a ani žiadny súhlas som nikomu nedala poberať ani že žijeme spolu

lullyet
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom ak to neoklamal tak nepoberal

lullyet
autor
16. jan 2025

@kavasmliekom stačí ísť na Slovensku na daňový úrad sa spýtať ?

kavasmliekom
16. jan 2025

@lullyet na slovenskom skontrolujú, či poberal na Slovensku. V zahraničí to neviem kde. Jedine tej pani povedať, že nie, ty nesúhlasis aby on poberal, lebo spolu nezijete. A áno 5 rokov sa dá spätne žiadať, ale ty z toho mat nič nebudeš.

lullyet
autor
16. jan 2025

@kavasmliekom to mi jasne len mi chcel dať najavo že sú tam peniaze za 5 rokov čo niesu vyberané a silou mocou ich chce vybrať

Ja tie peniaze nechcem ak sa nedajú legálne vybaviť ja nepotrebujem sa volade naťahovať z Rakúšanmi keď neviem poriadne jazyk atd

Strana
z3