Daňový bonus a materská
Ahoj dievcence, ja len pre info mam este casu na vybavovacky ale predsa len.Termin mojho porodu je asi 16.9 chcem sa poradit ako by mi bolo najlepsie ist na matersku ak by som vydrzala do toho 6 tyzdna pred porodom kedze som zamestnana a budem mat celozavodnu dovolenku od 5.8.2013. co sa tyka danoveho bomusu tak musia byt dvaja zobraty alebo staci ze je otec na rodnom liste ak by chcel na mna poberat danovy bonus?? Mam v tom taky zmatok ze nebudem vediet cia som ked to zacnem vybavovat.Ak pojdem na matersku tak ako sa ma 6 tt pred porodom tak do kedy im bude trvat aby mi poslali matersku??/ ked budem uz bez prijmu??Neviem ci som to dobre napisala 😅
dakujem za rady a postrehy
6 tyzdnov pred porodom uz musis nastupit na MD a to ti vychadza na 5.8 takze myslim ze celozavodna dovolenka je pase
@potamota Kto má nárok na daňový bonus za rok 2012
Na uplatnenie daňového bonusu má nárok každý daňovník , ktorý splní nasledovné podmienky :
- dosiahne výšku zdaniteľných príjmov aspoň 1 963,20 eura, a to z príjmov zo závislej činnosti (zo zamestnania) alebo z príjmov z podnikania, z inej samostatnej zárobkovej činnosti, z prenájmu nehnuteľnosti a z použitia diela a umeleckého výkonu a z týchto príjmov vykázal základ dane
- vyživuje vo svojej domácnosti dieťa - vlastné, osvojené, dieťa manželky, dieťa v náhradnej starostlivosti, ktoré sa (podľa zákona o prídavku na dieťa) považuje za nezaopatrené
- preukáže nárok príslušnými dokladmi (kópia rodného listu, potvrdenie o návšteve školy)
nemusite byt zobrati,staci ze je na rodnom liste..narok na materske ti vznikne toho 5.8.,socialka vyplaca vacsinou matersku okolo 12teho-teda aspon u nas,takze v septembri by ti mali poslat za august.ja som nastupila na matersku 1.3. a prvy krat mi pride az po tom 12tom aprili,aspon tak mi povedali 🙂

@potamota neviem ako to chodi ,ale mas rovnaky termin ako ja 😀 myslim ,ze na bonus nemusite byt zobraty..staci rodny list..na vyrovnavku dane ,aby si mohol na teba uplatnit nezdanitelnu cast tak tam uz urcite sobas musi byt 😉