Daňový bonus a odpočet na manželku
Dobrý deň chcela by som sa spýtať čo všetko (potvrdenia, prehlásenia... 😉 ) potrebujem aby si manžel mohol uplatniť daňový bonus na jedno dieťa ktoré sa narodilo 6.1.17 a odpocet na mňa (brala som len rodičovský , na materskú som nárok nemala)
Ďakujem 🙂
@evittam môžem sa vás prosím spýtať, vy sa vyznáte 🙂 Podali sme u manželovho zamestnávateľa žiadosť o vykonanie DP, odpisovali sme deti a mňa, len som čakala akosi viac preplatku. Za minulý rok som nemala príjem, som na predĺženej rodičovskej, neplatenej (teda nie zo zdrav, dôvodov dieťaťa). V takom prípade nespĺňam nárok na odpočet? Niečo v DP stiahli, ale nie celú možnú sumu za 2019, tých tuším 3937€
Prosim vas viete poradit moze manzel na mna uplatnit odpočítateľnú položku na manželku ak som bola januar az august evidovana na UP a od polky augusta do novembra som mala zmluvu pracovnú avsak od konca septembra som na PN niesom evidovana na UP kedze pn stale trva... môže? A ak ano co tak vsetko treba zapoctovy list, z UP o evidencii potvrdenie a?
@pufinkaaa potvrdenie o evidencii z ÚP s výškou vyplatenej podpory, Potvrdenie o zdaniteľnom príjme za r. 2020 z tvojho zamestnania, potvrdenie o výške vyplatenej nemocenskej. Podpora aj nemocenské sa považuje za tvoj príjem - to mu odpočítajú a uplatniť si bude môcť len z toho rozdielu - ak nejaký vyjde. A ty si požiadaj posledného zamestnávateľa o RZD - tebe vrátia všetku daň čo si zaplatila.
@alenah31 bola som evidovana ale nic som nepoberala som nic ziadnu podporu up som poziadala o potvrdenie o evidencii snad to pride poštou, zamestnavatel mi poslal potvrdenie o zdanitelnych prijmoch tak asi sa este nejak dopracovat k tomu potvrdeniu o nemocenskej lenze nedvihaju telefon v SP...

@petagal môžem sa spytat a nestaciked čestné prehlasenie ze zijemeto v spolocnej domacnosti?