icon

Daňový bonus, keď muž pracuje v zahraničí

petra1910
12. mar 2025

Dobrý deň, prosím Vás neviete niekto poradiť? Je pravda, že ak muž pracuje v zahraničí a nie na SK, nemá nárok na uplatnenie daňového bonusu na deti? Aj napriek tomu, že je živnostník na SK, riadne platí odvody na SK aj zmluva a objednávky je na SK, pod slovenským zamestnávateľom. Iba výkon práce je v zahraničí.

kavasmliekom
12. mar 2025

@petra1910 od 1.1.2025 je to tak.

petra1910
autor
12. mar 2025

@kavasmliekom ďakujem

lucka_ke
12. mar 2025

platí, že nárok na DB má ten, kto má aspoň 90 percent príjmov slovenských a Mihál píše toto

pe_mi
12. mar 2025

@petra1910 ahoj,presne ako u nás .
nemá nárok,musel by mať Max 10% zo zahraničia a zvyšok slovenské príjmy.
My to máme tak isto.
Ja pracujem ,tak si to uplatnujem
Pokiaľ nepracujes,si na MD alebo RD nepoberate ako rodina

petra1910
autor
12. mar 2025

@pe_mi ďakujem, ale nejde mi to do hlavy. Ved všetky odvody odvádza na SK, všetko zdaňuje na SK, má slovenského zamestnávateľa, ktorý ho vypláca. Prečo by potom nemal nárok na DB? Keby daň platil tam kde pracuje, aj odvody tak to chápem, ale takto tomu nerozumiem.
Začal robiť v zahraničí len tento rok v januári. Mne rodičovský skončil teraz vo februári. Preto ma to zaujíma ako to bude vychádzať v roku 2026. Ja žiaľ do prace nemôžem, maleho nevzali do škôlky, takže ja si DB nebudem môcť uplatniť

petra1910
autor
12. mar 2025

@lucka_ke muž má všetky príjmy zo Slovenska, vypláca ho slovenská firma. Akurát výkon práce je v zahraničí. Niekto mi vraví, že nemá nárok, iní vravia že má .... tak naozaj tomu nerozumiem

pe_mi
13. mar 2025

@petra1910 je to tak, nemáte nárok na DB,aj keď fakturuje slovenskej s.r.o., jednoducho výkon práce je v zahraničí
Musíte vydržať toto obdobie,kým sa nezamestnáš.o niečo lepšie zarobí v zahraničí ,ako tu na Slovensku asi.tak neostáva nič iné ,len počkať.

petra1910
autor
13. mar 2025

@pe_mi ďakujem vám za informácie .... je to na hlavu v tomto štáte