icon

Daňový bonus - mesačné poberanie

amelia0511
2. júl 2023

Ahojte nastupujem do novej roboty a doteraz som poberala daňový bonus mesačne z predchádzajúceho miesta.. ,keď teraz nastúpim do novej roboty ,tiež tam treba nahlásiť ,že to chcem poberať mesačne?Neviem ako to chodí ,lebo odkedy poberám daňový bonus ,ešte som nemenila robotu a toto som sa zabudla opýtať v novej robote.
Ďakujem.

paciko9
2. júl 2023

@amelia0511 Áno treba si hned nahlasit, doniest rodny list. Mne takto prepadol jeden mesiac, tiez som myslela ze to automarucky mi daju,ked som vypisovala papiere.

amelia0511
autor
2. júl 2023

@paciko9 ďakujem 🙂dobre vedieť teda,lebo tam sa na to ani nepýtala...ale predpokladám,že Vám to potom preplatili potom,keď ste si podali daňové priznanie,však?

olimuc
2. júl 2023

@paciko9 ja som sa “obrala” o 5 mesiacov … proste som zabudla dodat RL. V danovom priznani to doplatili, podarilo sa mi obrat aj o nezdanitelnu cast … celkom ma potesilo ked to doplatili, nakolko som si nevsimla, ze mi to nevyplacaju

paciko9
2. júl 2023

@amelia0511 No uprimne neviem ci ho doplatia dajak sa menilo vsetko tak uvidime na buduci rok pri daniach. Hned ako nastupis tak,ze ziadas aj o danovy bonus na dieta.Staci rodny list

matullienka
3. júl 2023

@paciko9 pre pána pre čo by to nedoplatili? Normálne sa to vráti buď v ročnom zúčtovaní dane alebo daňovom priznaní. Ja si aj na daňovníka uplatnujem len raz ročne v daňovom aby mu to vrátili naraz