Daňový bonus na deti počas materskej dovolenky
Ahojte chcela som sa spýtať keď som na MD( nastúpila som v auguste 2022 )
Či si môžem uplatniť ročný danovy bonus na deti a vyplatia mi ho lebo počula som 2 verzie jedna ze sa nedá lebo neodvadzam dane a druhá ze sa zas dá ci ma s tým niekto reálne skúsenosti
Ďakujem 😊
@timuska551 otec si ho nemôže uplatniť?
@timuska551 ak si za rok 2022 zarobila aspoň 3876 eur v hrubom tak máš nárok na daňový bonus za celý rok
@timuska551 v ročnom zúčtovaní ti vypočítajú bonus za celý rok, porovná sa koľko si dostala a koľko si mala ročný nárok a doplatia ti. Treba si len do polky februára požiadať zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane a zapísať na druhej strane v žiadosti mesiace 8-12, kedy si nedostala mesačný DB. Keďže sa od júla počítal DB po starom aj po novom, dostanes doplatene po starom, lebo po novom sa počíta % z hrubého príjmu, ktorý si mala 0.
@luliu chce zmeniť prácu a tiež vraj prepadne preto som chcela žiadať ja ale uz som písala do prace vraj nárok nemám
@1andrea111 no už som písala do prace vraj nárok nemám ale bola som v marci v nemocnici a od vtedy do materskej som bola pn
@timuska551 potom ti to zrejme nevyjde, minimum si nezarobila za min.rok.
Ďakujem krásne baby za odpovede teda nárok u svojho zamestnávateľa nemám ze len pracujúci ma nárok
Hádam mužovy po zmene zamestnania vyplatia lebo za 2 deti a teda za celý rok to je dosť peňazí 🙈
@sasanka605 oni mi to ani nepozerala že samostatne len napísala ze nárok ma len pracujúci 🤷♀️
@timuska551 a ty si skončila pracovný pomer?
Ved ked muz pracuje, tak nech si uplatni, co to ma som zmenou zamestnania?
@timuska551 nárok na daňový bonus je na celý rok ak je príjem za rok 2022 aspoň tých 3876 eur v hrubom. Možno si ho dodatočne uplatniť u zamestnávateľa alebo podať daňové priznanie. Dôležitý je ten príjem. Pn, materská či rodičovský sa do príjmu nerátajú. Ak muž toľko zarobil za rok 2022 môže si douplatnovat bonus, pracoval v r. 2022? Prípadne Ty keby si tento príjem mala za január február (potom si už asi nepracovala) tiež máš naň nárok.
@slavkadi nie som stále zamestnaná
@mk1111111111 počula som ze pri zmene zamestnania sa tiež nedá
@timuska551 ak pracuje, tak je úplne jedno, že mení zamestnanie
@timuska551 uz ti to tu
@1andrea111 napisala 2x. Pokial si mala prijem aspon tých 3876€ v hrubom, tak mas narok za cely rok. Prijem znamená nie PN, nie materska, nie RP. Ale PLAT z prace. Rozumies?
Pokial toto nespĺňas, narok nemas. Nech si ho potom uplatní mm, ak mal prijem aspon 3876€ v hrubom, je jedno ked menil robotu v polke roka, príjmy sa mu spocitaju od všetkých zamestnávateľov.
@timuska551 to si zle pocula
@lienka.7 to som nevedela ze teda bude môcť aj pri tej zmene ďakujem baby za čas a ochotu ☺

tiez ma to zaujima. podla mna sa neda