icon

Majú rodičia pracujúci v Nemecku nárok na daňový bonus na dieťa?

nikolas444
7. jan 2024

Ahojte , chleb by som sa opýtať že ked ja pracujem v Nemecku cez agentúru ale Nemeckú zmlúvu mám , mám nárok na daňový bonus ma seba na dieťa a požiadať prídávok na dieťa z Nemecka ?
A keď áno ako veľmi sa líši od SR rozdiel medzi súmu že či by to oplatilo vyriešiť, hladal som informácie ale nenašiel som výsledky alebo informácie.
Ďakujem za každú odpoveď a pomoc

vulka
7. jan 2024

Na Slovensku nemáš na seba žiaden daňový bonus. A na dieťa - to závisí od výšky platu a od počtu detí(teda tu na Slovensku).

olimuc
7. jan 2024

Na nemecku zmluvu si nevies uplatnit Svk danovy bonus, pretoze danove priznanie robis v DE, vies si vybavit jedine vyhodnejsiu Steuerklasse ak si zenaty. Pridavky si vybavit vies, DE doplaca rozdiel k slovenskym. DB+ Slovenske pridavky na matku a ty rozdiel DE/SK pridavky.

jaroe
7. jan 2024

@olimuc aj keď pracuje v DE, na SK si musí podať daňové priznanie a má nárok aj na daňový bonus na SK

jaroe
7. jan 2024

@jaroe teda samozrejme, ak ho na SK už nepoberá matka

nikolas444
autor
8. jan 2024

@olimuc takže ked dobre som pochopil na nemecku zmluvu viem vyriešiť iba Nemecku daňový bonus , danovy bonus na dieťa , a pridavok na dieťa a ešte dačo sa da ?scim by sme vedeli prilepšiť ?
Ked sa môžem opitat Steuerklasse je čo vlastne aká dávka , dakujem za odpoved vopred

olimuc
8. jan 2024

Steuerklasse nie je davka, ale od nej sa odvija vyska dani… najnizsie dane ma 2ka ale to by si musel byt samozivitel a dieta zit s tebou. Ziadna dalsia davka nie je ale s da ani sa da “carovat” … len treba mat sikovneho danovaka