icon

Daňový bonus pre príjem 1050 EUR v roku 2025

25. sep 2024

Dievčatá pri hrubom príjme 1050€ dve deti do 15 aký vyjde daňový bonus? Nejak sa strácam v tabuľke

Daňový bonus pre príjem 1050 EUR v roku 2025
Strana
z2
viestta
25. sep 2024

Ja neviem co kazdy riesit, este stale je to len navrh, ako to dopadne zavisi od toho co parlament schvali a prezident podpise. Ano, blby navrh ale este stale sa to moze zmenit. Aj k lepsiemu aj k horsiemu. Jasne to bude az ked to bude uverejnene v Zbierke zakonov.

ivana11155
25. sep 2024

Si napisala, ze mas dve deti do 15rokov a v tabulke co si prilozila je rozdelenie pre deti od 15-18rokov.

7miriam77
25. sep 2024

Či to tak bude alebo nebude... uvidíme

lol2219
25. sep 2024

V takom pripade by ti vysiel plny danovy bonus - teda 200€ (2 stlpec 4 riadok - hovori o tom, ze na plny DB 200€ potrebujes hrubu mzdu minimalne 642€)
@ivana11155 - v riadkoch su deti do 15, v stlpcoch nad 15

alex1212
25. sep 2024

@lol2219 super, čiže ocr mi aspoň neurobí to, že prídem o časť DB.. čiže pri 900 e v hrubom tiež dostanem 200 e na dve deti do 15r.

conny122
Autor odpoveď zmazal
moje912
26. sep 2024

Bože...už vážne choré toto. Ledva čakáte koľko budete môcť minút.... Chcela by som vidieť koľkí z vás tie bonusy minú na dieťa keď už sa za nimi tak trasiete. U nás všetky peniaze či sú to narodeninové,meninove bonusy...dávame na ich účet. Vreckové si minú ak chcú ak nie tak vložíme. Som rodič a som povinná zabezpečiť dieťaťu všetko tak isto ako bez bonusov a rod.pridavkov alebo darov ...

alex1212
26. sep 2024

@moje912 ty nie si normálna!

moje912
26. sep 2024

@alex1212 prečo? Že sa netrasiem za peniazmi? A nepotylkali sme si moja... normálna 🤫

alex1212
26. sep 2024

@moje912 keby ste poznali moju situáciu, zaplakali by ste! Takže neodsudzujte, keď vôbec nepoznate dôvody.. robí Vám dobre dávať o sebe vedieť ostatným aká ste pri peniazoch, že viete deťom ten daňový bonus ušetriť? Sa spamatajte, od kial ste prišli na to, že čo i len jedna z nás ide bonus míňať inak ako na deti, z čoho nás upodozrievate. S Vami škoda reči. Vy si viete vôbec predstaviť, že niekto je povedzme na mizine a ráta každé euro???? Hanba vám .

david1202
26. sep 2024

@alex1212 si v takej situácii v akej si chcela byť ,vieš ako sa vraví ,každý si je strojcom svojho šťastia sám .Tak že neplač a VZCHOP sa ,sú ľudia čo mali 30 rokov zlú situáciu a vždy si na Tom lepšie ako oni ,také ako ty milujem ,plakať a plakať .

alex1212
26. sep 2024

@david1202 zas kus idiota!!
No predstav si, že sú veci, za ktoré človek nemôže.. ale to hlupáci nepochopia

klip0
26. sep 2024

@moje912
@alex1212
V pravidlách modrého koníka je, že si tu všetci tykame

lucinka12356
26. sep 2024

@moje912 gratulujem, si najlepšia matka, dokážeš deťom odložiť peniaze na budúcnosť. Klobúk dole. Ale čo keby sme nepoucali a neurazali ostatných.?
Co ty vieš na čo to minú iní rodičia?? Čo ak sa z tohto daňového bonusu, kt. odkladá svojim deťom sa pôjdu v budúcnosti niekam "ožrať" do podniku,kupia si cigarety alebo iné veci co uznajú za vhodne, o co to je ine?

ja197712
26. sep 2024

Moje912 keby si ty mala prijem v rodine 1100 eur a 2 deti v 14 a 17 rocne tiez by si pocitala kazdu korunu. Treba skusit vyzit z minimalnej mzdy a potom nieco pisat.

sulamit84
Autor odpoveď zmazal
simona12345
26. sep 2024

@moje912 kazdeho osobna vec naco to minie..pre niekoho vela pre niekoho malo..polozila normalnu otazku, tak caka asi normálnu odpoved a nie nejake sudenie a sracky okolo toho

daniela87sk
27. sep 2024

Prosím vás a ak manžel zarába 2500 v hrubom a ja 1300 v hrubom? Nie je lepšie prehodiť DB na mňa? Doteraz poberal on.

experiment1122
27. sep 2024

Neviem kto je zdrojom tabuľky, ale nedáva to zmysel....
Pokiaľ zamestnanec zarába v hrubom 1000 eur, uplatňuje si na seba nezdaniteľnú časť na daňovníka, tak platí daň cca 74 eur. Ak je daňový bonus napr. 100 eur na dieťa, tak dostane cca 74 eur.... Daň má 0 eur a 26 eur "ostane" štátu.
Sú to ementárne princípy daňového bonusu....

gropo
27. sep 2024

@moje912 to je odpoveď,alebo rada na akú otázku prosím?Keď nemáš čo k tomu napísať načo je toto dobre?

moje912
27. sep 2024

@ja197712 no mne keď sa nepáčil plat tak som pre to niečo urobila a nikde som neplakala.... Mala som 20 keď mi zomrel otec jediný živiteľ rodiny a zostalo všetko na mojich pleciach a 2 školopovinné sestry... A vedela som že preto aby sme sa mali dobre treba niečo robiť a neplakat.

moje912
27. sep 2024

@gropo napísala som k tomu myslím že dosť 🤫

moje912
27. sep 2024

@lucinka12356 keď učíš svoje deti k rozumnemu hospodáreniu ožrať sa ti za to určite nepôjdu

alex1212
27. sep 2024

@moje912 a práve preto máte v sebe krutosť!! Čas zamyslieť sa nad sebou..

vierockamatkova
27. sep 2024

@moje912 niektorí rodičia žijú od výplaty k výplate aj s jedným dieťaťom alebo sú to rodičia samoživiteľka preto by možno bolo na mieste "bohatým bonus krátiť"v rámci solidarity koľkí vysokoškolský vzdelaní pracujú za minimálnu mzdu...mierna dávka empatie by bola na mieste

moje912
27. sep 2024

@alex1212 ? Krutosť? Za to že neľutujem vypocitavych ľudí alebo ľudí čo sa namiesto vzchopenia budú ľutovať. Nie nie moja zlatá to je môj postoj voči ľuďom čo všetko čakajú ako na pečené holuby z neba...

moje912
27. sep 2024

@vierockamatkova každá druhá otázka je koľko dostanem...koľko budem mať... A tiež som nemala všetko prestrete na zlatom podnose ale život žijeme taký aký chceme. Čiže samy sme si tvorcami svojho šťastia. Mám kolegyňu samoživiteľku a má ešte lepšiu pozíciu.... lebo sa spolieha na seba... To že je niekto sám neznamená že môže živoriť. Nech sa páči napríklad známa v Amazone zarobí 1400€ v čistom... Sú možnosti aj lepšieho zárobku len by to chcelo aj trochu obetovať... Napríklad dochádzať

alex1212
27. sep 2024

@moje912 prečítajte si ešte raz akú otázku napísala autorka, aké komentáre sme tam písali a následne si prečítajte svoju prvú reakciu . Obvinili ste matky, že daňový bonus neminú na deti . O Tom sa tu bavíme. A to, že sa Vám podarilo vyplávať z brindy určite nebolo hneď, ale bolo Vám aj ťažko verím istý čas.. tak si na to spomeňte ako ste boli v úzkych keď vám otec zomrel a chcelo to čas, kým ste sa otriasli. Tak tu možnosť dajte aj mne a nesudte, keď neviete, v akej som ja situácii.. a aby ste boli kľudná doteraz som aj ja daňový bonus deťom odkladala, odložila som aj pôrodné aj narodeninové, za 10 rokov sa im nazbieral pekný peniaz.. bohužiaľ ma postretla rodinná tragédia a som v inej situácii. Dúfam, že nezatrpknem ako vy..

vierockamatkova
27. sep 2024

@moje912 myslím že v dnešnej dobe keď človek potrebuje peniaze tak aj dochádzať bude,ale tiež som bola matka samoživiteľka dvoch polosirot a veru som rátala aj ja ten bonus koľko mi to spraví a keďže mi nemal kto pomôcť s deťmi , súrodencov nemám len mamu som mala s ktorej sa stal onko pacient čiže zasa všetko sama tak každá koruna bola dobrá nehovoriac o Tom že v škôlke nikto neupravi čas matke kvôli deťom, lebo zamestnávateľ má jasné stanovenú pracovnú dobu a iné neberie v úvahu a taktiež pri chorobách a iných veciach... vdovské pri partnerskom vzťahu som nedostala žiadne keďže štát uznáva štatút manželstva nie partnerstva takže každá koruna bola fajn...a to som odchádzala do zamestnania 40 km tam a 40 km späť.

lucinka12356
27. sep 2024

@moje912 to je pravda, ja so to Myslela tak, že ty si napísala ze už sa matky trasu to hneď minú a ešte to ani nedostali. Nevieš načo to minú tvoje deti...

Strana
z2