Dávka nezamestnanosti po rodičovskom príspevku
Ahojte chcem sa spýtať ako to funguje s nástupom na urad prace po RD. 28.5. My konci rodicovsky prispevok. Som zamestnaná ale do pôvodnej prace nemam v plane sa vrátiť, na paske my ukazuje 40 dni dovolenky, 20 dni z minuleho roka a 20dni tento rok. Ked som otehotnela isla som na PN kvoli rizikovému tehotenstvu a pred nástupom na Matersku som si vyčerpala 5 dni dovolenky. Chcem sa teda spytat ci mate niekto s tym skusenost ked ukoncim pracovny pomer ci my dovolenku vsetku preplatia a ci mozem nastupit na davku nezamestnanosti a priblizne aka vyska vychadza… vopred dakujem za odpovede
@zuzinka888 Paska my chodi každy mesiac, nie nepracujem som doma na rodičovskej
Tak si zavolaj na personalne a over si to. Ak ti dava zamestnavatel dovolenku cez RD bude ti ju kratit kezde chces dat v maji vypoved. Musis sa s nim dohodnut- odpracovat jeden den a zvysok dat prepkatit. Ci bude suhlasit je len na nom moze trvat na vyceroani dovolenky.

Aku mas pasku ked nemas prijem? Ci pracujes? Dovolenka mas iba pocas materskej, cez rodicak dovolenka nie je- iba ak to mate ako pracovny bonus.