Debet v Mbank
Baby možno chulostiva otázka ale máte na karte možnosť prejsť do debetu?
Úprimne kvôli korona kríze nevychádzame a rozmýšľam nad debetom ale len do 100 eur.
Aké máte skúsenosti? Keď mienim tých 100 euro hneď mi budúci mesiac strhnu z výplaty?
Preto sa pýtam lebo nikdy som to nemala a stále nám chyba na posledný týždeň tých max 100 euro a co sme odložili peniažky sa pustipne minuli a nechcem požičiavať alebo zobrať pôžičku.
Ďakujem za rady lebo už som zúfalá...
Povolene precerpanie som si nikdy nedaval pretoze voci tomuto mam respekt. Rodicia vzdy vraveli, ze oni skoro cely zivot zili na dlh, ale to naozaj nie je riesenie a viem si predstavit, ze to ma dost negativny vplyv na psychiku. U nas mali zrejme rodicia preto nezhody lebo clovek ma proste pocit, ze preziva zo dna na den.
Vravi sa, ze clovek v nudzi zisti kde ma naozaj svoje rezervy. Ja osobne kvoli corone tiez musim trocha viac sledovat svoje financie a priznam sa, ze som nasiel rezervy v miestach kde som si myslel, ze ziadne nie su takze nieco sa urcite da, ale nie vzdy.
Skus si najst nejaku brigadu alebo nejaku bokovku. Zadlzovanie sa je naozaj zacarovany kruh cize ono je skutocne lepsie snazit priniest viac penazi do rozpoctu nez viac minat.
Ak ti mozem poradit, stiahni si do telefonu aplikaciu na sledovanie svojich vydavkov. Mne osobne to pomohlo a mam teraz lepsi prehlad o svojich financiach. Clovek zacne menej minat ked vidi kolko penazi mu ostava do konca mesiaca.
@hopsadobrandejsa poradis konkretnu appku? Celkom ma to zaujalo
@hopsadobrandejsa ďakujem ti za príspevok. Viem určite nie sme sami co teraz to mame ťažké. Prosím ta ako sa vola ta appka?
@limetka69 aplikacii je viac, zalezi ktoru si vyberies. Ja osobne pouzivam spendee. Velmi prehladne, ukazuje ti aj percentualne rozlozenie tvojich vydavkov kolko penazi vynalozis na ktoru kategoriu.
Mne osobne to pomohlo drzat financie v pluse.

Mbank vyvolavala a ponukala debt. Uz mi s tym liezli na nervy, ze volaju, pytam sa a aka je teda rocna urokova miera? Az na treti krat zopakovanu otazku z nech potichu vypadlo ze nejako 15-17%. A uz viac nevolali.
Ak niekomu chyba 100 eur mesacne, neponukal by som mu kreditku ako riesenie. Tam tiez nabiehaju tazke uroky, ked sa dalsi mesiac nevyplati dlzna suma.