icon

Depozit od bytu

boyche
27. aug 2021

Ahojte zdravím všetkých, prosím vás potrebujem súrne radu . Jedna sa ohľadom depozitu a jeho vrátenia. Byvame s priateľkou už vyše 2 roky v podnájme pri nástupe sme platili depozit 330 euro plus nájomné prvý mesiac . Zmluva bola na 2 roky . V máji bol u nás majitel a dohodli sme sa na novej zmluve na 1 rok ktoeu sme podpisali.následne na to v júli spomínal že byt bude predavat .. a o mesiac na to pri preberani najomneho nam oznamil ze to potrebuje vyfotit a ide ho predavat na hypotéku a že si máme začať hľadať nové bývanie ale že máme čas že to bude trvať mesiac -2 ..toto sa stalo 15.8 na to sme si začali hľadať bývanie a od 1.10 sme si našli 2 izbový byt a keď som to oznámil majiteľovi že teda od 1.10 máme byť že môžme v ten dátum odísť tak povedal že to je skoro že dovtedy si úver nevybavia a tým pádom nám nemôže vrátiť depozit 330 euro. Je toto v poriadku podľa vás alebo je niečo čo môžem robiť ďakujem za každú rozumnú odpoveď. Len pre info majitel sa volá marek bachratý z trnavy ak teda niekto plánuje uňho podnájom tak budte na pozore ohľadom depozitu.

Strana
z2
roxanna
28. aug 2021

A pozri právnu poradňu JUDr. Ficek, predaj prenajatého bytu, tam sú aj konkrétne zákonné ustanovenia

boyche
autor
28. aug 2021

@roxanna hej dnes sme to pozerali lepšie a sme zistili že v podstate my ani nemôžme podať výpoveď zo zmluvy veď tam sú len 2 možnosti ktoré nesplname takže to vôbec nechápem kazdopadne zatiaľ som kontaktoval pravnika mailom a uvidíme čo a ako dám vedieť ako to dopadlo

boyche
autor
28. aug 2021

@roxanna ďakujem veľmi pekne práve váš komentár ma motivoval kontaktovať pravnika a vec bola vyriešená behom 15 minút. Je to presne ako ste hovorili to že byt predá tak zmluva nezanika a mali by sme právo tam zotrvať do apríla 22 čo sa mu nepáčilo tak pristúpil na vrátenie depozitu. Ešte raz ďakujem všetkým dobre to dopadlo. Prajem krásny dník.

roxanna
28. aug 2021

@boyche tak to som naozaj rada, že som pomohla a hlavne že sa to vyriešilo k vašej spokojnosti.

nafka0483
30. aug 2021

@boyche Pred podpisom tej novej zmluvy k druhemu bytu - sup k pravnikovi, nech pozrie navrh zmluvy, nech ju odborne upravi tak, aby tam bolo osetrene vsetko co treba a az nasledne podpisat ;) nech sa neopakuju stresy a problemy.

Strana
z2