Detský účet v Tatrabanke

bejami
10. nov 2018

Zakladali ste prosim vasim detom detske konto a dostali ste tu spominanu odmenu vreckove 22e?Su tam nejake skryte poplatky? Dakujem za kazdu odpoved.

miku1
10. nov 2018

Buduci tyzden idem akurat detom zalozit. Je to bez poplatkov. Detske ucty su myslim vsade bez poplatkov.

katus87
10. nov 2018

Ja to idem tiež zalozit pre deti, pýtala som sa v banke a účet je zadarmo.

bejami
autor
10. nov 2018

@katus87 nie je to vsak podmienene ze tam musim kazdy mesiac nieco poslat?

katus87
10. nov 2018

@bejami nie, presne na to som sa pýtala, lebo som potrebovala nejaký produkt na vklad 2-3x ročne. A je super, že do 15 rokov je zdarma a potom ho viem kľudne prepisat na dieťa, ako študentský účet.

bejami
autor
10. nov 2018

@katus87 tak to je super ja tamchcem presunut peniaze urcene pre dcerku na vydavky ako kurz, skolsky vylet a take mimoriadnejsie vydavky aby to bolo hned po ruke v pripade potreby. Oslovila ma aj ta ponuka ze pripisu 22eur na ucet do konca roka pri zriadeni.

katus87
10. nov 2018

@bejami tak ja zatiaľ chcem vkladať peniaze, čo dostanú na narodeniny a sviatky, keďže mám ešte maličké deti, ale presne aj kvôli budúcej škôlke a škole som chcela, aby mali nezávisle ucty od našich a ak sa naučia pracovať s kartou, tak budú aj samostatnejsie, ale stále pod dozorom.

petka1982
27. nov 2018

@katus87 ahoj,uz si zalozila? ja som bola dnes a doma pozeram ze mi dala nielen zmluvu o beznom ucte fyzickej osoby ale mi k tomu dala aj zmluvu o spotrebitelskom uvere formou volitelneho precerpania.aj ty to mas tak? ako ja povolene precerpanie nemam ani na vlastnom ucte,ani som to nechcela a ani sa ma nepytala

katus87
28. nov 2018

@petka1982 ano zakladala som už. Mám to aj ja, ale to sa dá zrušiť. Ja som na svojom tak zrušila povinné precerpanie. Oni to dávajú automaticky k účtu, ak sa využíva pravidelne.

vroni
28. nov 2018

Na detskom ucte nesmie byt povolene precerpanie (povinne precerpanie je dobry vtip). Mam dva detske ucty (teda deti maju kazde svoj) a dvakrat mi to pri zalozeni prizvukovali.

petka1982
28. nov 2018

@vroni máš pravdu,pani to zle spravila,vychytila som totálnu amatérku a normálne lutujem,že som sa dala nahovoriť,spravila klasický účet,v zmluve mám 7e poplatok,zabudla mi dať prihlasovacie údaje k IB a na kontaktnej adrese mam meno za slobodna...banku mám 35km a ked som jej volala,že opravíme prídite...takže som kvalitne NA.....NÁ!A

vroni
28. nov 2018

@petka1982, to potesi. Ale aspon by som na drzovku pytala “bolestne“. Aspon zopar pier nech banka pusti, ked sa musis kvoli ich neschopnosti trepat kamsi este raz... Z principu by som od nich nieco chcela (im to neublizi, mne nepomoze, ale budem mat dobry pocit, ze som sa nedala tak celkom dobehnut 🙂 )

petka1982
28. nov 2018

@vroni dam vediet ako som dopadla,ako ani nahodou si cez telefon nechcela priznat chybu.na call centre povedali ze system zachyti podla rodneho cisla ze je pre maloleteho tak transformuju ucet ale super pristup hned na uvod.

petka1982
28. nov 2018

@katus87 no vidis,nemozu to davat k detskemu uctu,take nie je.mne este pani co mi zakladala tvrdila ze to je povinnost a na call centre povedali ze nie je

vroni
28. nov 2018

@petka1982, zvlastna Tatrabanka. Mne zakladanie uctu vzdy podpisovali dve - jedna, co zadavala udaje a druha, ktora ich kontrolovala. Podpisovala som zmluvu o detskom ucte, bez poplatkov a bez karty (skriatok este nema 6, dcera pri zakladani tiez este nemala). Nikto nic netransformoval, neviem si predstavit, ako by mohli zakonne odovodnit, ze mas "iny" (aj ked vyhodnejsi) ucet ako podla zmluvy. Asi by som si dala zavolat riaditela pobocky (vzdy tam nejaky sedi). Nie ze by Bola Tatrabanka nejaka super banka, ale maju o zastruhany chlp mensi bordel nez inde.....