icon

Ako rieši daňový úrad veľký dlh?

28. apr 2024

Ako to funguje známy má firmu sú dvaja majitelia a na stránke finančnej správy sme zistili že má dlh cez 1.9miliona eur , ako si daňový úrad rieši také dlhy

moonlight1210
28. apr 2024

A na ktorej z dani ho ma?

autor
28. apr 2024

@moonlight1210 toto ja netuším našla som to len náhodne na stránke finančná správa

dzulli1980
28. apr 2024

Normálne sa to vymáha, robí sa záložné právo na majetok, oznamuje sa to orgánom činným v trestnom konaní - je to ekonomická trestná činnosť, za to môže ísť aj sedieť.

autor
28. apr 2024

@dzulli1980 ďakujem , nikdy som nepriala nikomu nič zle ale presne taký ľudia by mali byť trestaný, ja zháňam 150€ aby som s deťmi prežila do rodičaku, a niekto si naplno užíva kupuje autá za 30 000€ vlastní apartmány v zahraničí a je to rodina

moonlight1210
28. apr 2024

Tak si to pozri na finstate, tam sa obvykle da dohladat, na akom type dane (viacerych dani) to dlzi.

A financna sprava si to uz iste s nim riesit. Je to vysoka suma, tak sa to najskor bude riesit ako trestny cin cez policiu, sudy, atd.
Ale on o tom iste uz davno vie.

Ale este opatrne. Ten “dlh” mohol vzniknut aj oneskorenou uhradou. A oni obnovuju status zda sa mi podla toho, kedy si na to najdu zrovna cas. Takze dan moze byt davno zaplatena a este to tam svieti ako dlh.

autor
28. apr 2024

@moonlight1210 ukazuje mi to takto

dzulli1980
28. apr 2024

@moonlight1210 To vôbec nie je pravda, že sa to robí "keď si na to zrovna nájdu čas", každý mesiac tento zoznam aktualizujeme ... aj ja svojich daňovníkov každý mesiac v tomto zozname potvrdzujem resp. zamietam.

moonlight1210
28. apr 2024

Tak asi najskor podal danove priznanie a neuhradil hned aj dan.
Dokonca moze mat dohodu o postupnom splacani, ale moze to tam svietit ako dlh.

Urcite si je vedomy svojho dlhu, takze urcite to riesi aj on. A tieto statusy sa obnovuju cca raz za mesiac. Takze dlh uz moze byt splateny.

moonlight1210
28. apr 2024

@dzulli1980 moja skusenost je ina, ked mi 2 mesiace svietila mala ciastka, ktora uz uhradena medzicasom bola. A volali kvoli tomu aj dodavatelia, ze si vsimli, ze mame dlh.
Ale mozno bol problem, ze to bolo na prelome rokov.

melanta
28. apr 2024

ja zháňam 150€ aby som s deťmi prežila do rodičaku, a niekto si naplno užíva - venuj svoju pozornosť tomu, aby si zvýšila príjem svojej rodiny tak, aby si nemusela prežívať. Sledovanie iných ti pre zlepšenie tvojho života nič neprinesie. Uznávam, aj mňa vytáčajú takéto firmy. Ale rovnako ma vytáčajú ľudia, ktorí si urobia deti a potom plaču, že čakajú na rodičák a niekto iný sa má lepšie. Venovať pozornosť iným a živiť v sebe hnev ti nič neprinesie.

lenuska9999
28. apr 2024

Prepáč, ale nemôžem nereagovať na tvoju sťažnosť : “
ďakujem , nikdy som nepriala nikomu nič zle ale presne taký ľudia by mali byť trestaný, ja zháňam 150€ aby som s deťmi prežila do rodičaku, a niekto si naplno užíva kupuje autá za 30 000€ vlastní apartmány v zahraničí a je to rodina“ … takže im v podstate praješ zle, lebo majú peniaze , ty nemáš a nwvydržiavajú ťa ? Vieš nie je ich problém, že ty nemáš . Máš sa snažiť , aby si mala. Tak isto nie je povinnosťou bohatých živiť tých, čo nemajú peniaze. Väčšina bohatých tie peniaze tiež nedostala zadarmo, ale museli pre to niečo urobiť. O to viac si tie peniaze vážia a nepozdávajú ich. Ak máš malo na rodicaku, tak šup do práce.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
28. apr 2024

a čo tak nastúpiť do práce?

lenkasarka
28. apr 2024

To že má dlh je jeho problém nie tvoj. A že ty nemáš 150 eur pre deti je zas tvoj problém nie jeho. Sustred sa na seba ako zabezpečiť svoje deti.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená