Dlh na zdravotnej poisťovni

mirka6661
6. nov 2017

Ahojte, vznikol mi nedoplatok na ZP, dnes som bola na pobocke zistit sumy, potom som bola v banke uhradit plnu vysku dlznej sumy bankovym prevodom, neviete kedy to spracuju a budem mat narok na bezplatnu zdravotnu starostlivost? Pripadne potrebujem este nejake potvrdenie o vyrovnani dlhu od poistovne?

lindusss2016
6. nov 2017

Myslim, ze ked ich banka obdrzi peniaze.

maminuska
6. nov 2017

@mirka6661 požiadaj o potvrdenie o tom že nemáš žiadne podlžnosti . Ja som toto už raz riešila, zle mi spárovali VS a ocitla som sa na zozname dlžníkov, hoci som mala všetko zaplatené .
Takže keď im nabehnú peniaze , to je tak na druhý deň a budú to mať zúčtované , požiadaj o potvrdenie. Potvrdenie je dobré mať , pretože zo zoznamu dlžníkov budeš vymazaná až k 20 .

mirka6661
autor
6. nov 2017

Mne sa to tiez stalo, bola som ako dlznik za 4roky, ktore som chodila na strednu skolu, ale ja som mala nedoplatok len 20dni, ked som to dnes uhradila zajtra by to tam mohli uz mat?

deti95060810
6. nov 2017

ja som dlhovala za 2 mesiace, ale o tom že nemám nárok na bezplatnú starostl. som nevedela....u lekára som aj bola a nevyhnal ma...😲

eliska13
7. nov 2017

@deti95060810 nikto to nerieši presne tak.Ja som omylom dlhovala pol roka, mala som RTG robené rôzne vyšetrenia všetko OK

maykaaa1122
7. nov 2017

najlepsie by bolo, keby si hned kontaktovala poistovnu, ze si dlh uhradila..niekedy to byva do 2 pracovnych dni..ale nikdy nevies, pre istotu by som to tak urobila. Oni to spracuju a mas narok na bezplatnú starostlivost.

maminuska
7. nov 2017

@eliska13 ja myslím že rieši, mňa na to upozornil gynekolog že nemám zaplatené , aby som si to vyrovnala, lebo nabudúce to bude u neho cash .To isté v lekárni , nechceli mi vydať lieky bez zaplatenia priamou platbou .
Rovnako mi pani na poisťovni dávala potvrdenie o tom že nemám nedoplatky , aby som nemala problémy pri pôrode, resp. cisárskom.

mirka6661
autor
7. nov 2017

@maminuska
@eliska13
Riesia to aspon u mna, bola som u obvodnej na preventivke a nechceli mi ju urobit, ze som dlznik, tak som sa informovala na poistovni, tam mi zaratali aj 4roky strednej skoly + moje nejake kratke obdobie co som bola dobrovolne nezamestnana, po dodani vysvedceni mi tie 4roky vymazali ostatok som v ten den este uhradila prevodom, dnes je to druhy den, neviem ci im platba prisla ci mozem ist k lekarovi, bez platenia poplatkov.

mirka6661
autor
7. nov 2017

@maminuska
To potvrdenie si potrebovala aj k lekarovi, ci len k porodu do nemocnice?

maminuska
7. nov 2017

@mirka6661 to potvrdenie je potrebné ...pretože si uvedená zozname dlžníkov a z toho to tým lekárom ťahá. teda aj keď si nie dlžník už , tak stále si tam uvedená . Zoznam aktualizujú vždy k 20 temu v mesiaci. Takže aj keď si zaplatila včera, stále bude v zozname dlžníkov , vypadneš odtiaľ až po 20 novembri ak budeš mať všetko zaplatené .
Tým potvrdením som sa preukázala aj v lekárni aj u lekára. V nemocnici iba keby som bola znova uvedená v zozname dlžníkov.

maminuska
7. nov 2017

@mirka6661 ale poviem ti hanbila som sa ako pes, veľmi nepríjemná situácia. A ja som ešte k tomu aj mala všetko zaplatené , len som vo VS uviedla posledné číslo iné a napárovali to na nejakého iného chlapa. On mal preplatok a ja nedoplatok .

mirka6661
autor
7. nov 2017

@maminuska
Ale ak som chora, napr. teploty, zvracanie, mala by mi normalne vypisat PN aj ked este nie je 20teho? Aj u gynekologa by ma mali normalne osetrit, ked som si robila test vysiel pozitivne? Nechcem cakat do 20teho, kedze pracujem na 4smeny, su tam aj chemikalie, mam nevolnosti v autobuse, radsej by som uz ostala doma a necakala, len neviem ako to bude s lekarmi. A co mam dalej robit.

maminuska
7. nov 2017

@mirka6661 pokiaľ je mi známe , tak a poskytuje len neodkladná , život zachraňujúca starostlivosť. Kde je problém zabezpečiť si to potvrdenie ?

mirka6661
autor
8. nov 2017

Na strankach poistovni som nasla to, ze ked sa dlznik dohodol s nimi na splatkovom kalendare ma narok uz na bezplatnu starostlivost,cize ked som to aj vyplatila cele naraz nemala by som potrebovat uz ziadne potvrdenie.

jessicai
9. okt 2018

Hanba nasich poistovni je to, ze daju osetrovat, operovat a liecit ludi, ktori neodviedli nasmu statu a poistovniam ani cent. Staci ked po dlhom case byvania v cudzine mimo EU ukase pas inej krajiny a povie , ze sa prave rozhodol vratit na Slovensko a nemusi platit nic a ani dlh nema. Navstivi UPSVAR. Zacne Slovensko za neho platit odvody a on ma o seba postarane. Ten clovek tu byva uz dlho viac ako 5 rokov a nemusi platit vobec nic, pretoze to si poistovna nezistuje kolko je uz na Slovensku a ci za ten cas niekomu platil odvody.
Je to nespravodlive voci tym co si napr. 25rokov platili vsetko a zrazu nemaju par mesiacov z coho zaplatit (vacsinou aj nie ich vinou) a uz su ako dlznici a nechcu ich lekari osetrit.