Dlh z pôžičky
Ahojte baby, prosím Vás neviete mi pomôcť s takýmto problémom, alebo nepoznáte niekoho kto mal už podobný problém? V roku 2010 mi proficred poskytol pôžičku. Túto som normálne splácala, kým mi v roku 2012 neochorel syn, a skrz jeho nákladnú liečbu som nemala na platenie splátok. Navštívila som aj pobočku, kde som ich žiadala o zníženie splátok, aj som im povedala okolnosti môjho prípadu, no už očividne neboli takí ochotní ako pri uzavretí zmluvy a zníženie splátok mi neumožnili. Kedže som neplatila tak ako som mala, prišlo mi od nich že zmluvu vypovedajú, a mám dlh hned uhradiť, čo som samozrejme nemala z čoho. Teraz mi prišlo, od niakeho EOSu, že mam uhradiť sumu pomaly 3x takú ako som si požičala, za poplatky a úroky o ktorých som nemala ani poňatia. Moja finančná situácia sa ale nezlepšila. Viete mi poradiť, či sa dá nejako brániť, alebo čo, alebo už mám priamo čakať exekutora. Dakujem za každu radu.
@marianka111
no bran sa tak, ze to zacnes splacat. uvedomujes si, ze si isla do zmluvy dobrovolne?
co si cakala, ze na to zabudnu?
Napíš mi do správy, vyriešim ti to dvomi listami.
Postup je takýto... aj pre ostatné....
Napíš pôvodnému veriteľovi, koľko máš zostatok na pôžičke. Ak si už istinu zaplatila... nič viac neplať. Pôvodná zmluva sa pošle na preverenie na Ministerstvo a s touto zmluvou potom budeš ďalej nakladať tak, že ju pošleš do EOSu. EOS nemá právo sťahovať peniaze z účtu, prípadne nejak blokovať účet. Toto môže len exekútor, avšak ak je zmluva stanovení ministerstvom ako bezúročná, môžu ti akurát tak fúkať... ak máš vyplatenú istinu.
@zooeynka
@zooeynka
@zooeynka Prosím ťa netrep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Žiadna banka nemá odblokovanie za 300€... to kde žiješ? V New Yorku? Radíte tu úplné sprostosti a zbytočne tie mamičky stresujete.
Aj keď neplatila roky tak čo? Asi nemala z čoho alebo niečo v tom bolo. Tu treba riešiť to, čo sa stalo a nie ju hodnotiť.
Babula ty mi napíš, vyriešime alebo šup na internet do skupiny Centrum správnej pomoci, kde je šikovná baba Kristína Ulmanová a ona to vyrieši rovnako, ako som to písala tu vyššie ja.
Moja polovička mala podobny problém ked sme sa dali do kopy. On mal z banky a jeho vina bola len to že neplatil presne v deň, ako bolo vo splátkovom kalendári.Samozrejme banka ho neupozornila a čakala roky, kym sa pokuta vyšplhala na maximum, potom mu poslali upovedomenie a upozornenie o exekucii. On bol vtedy v zahraniči a ja som mala rizikové tehotenstvo. Na uhradenie mal určitu dobu asi 14 dni. On nebol doma, tak som to musela rychlo sama riešiť. Bankou sa dohodnut nedalo a ich advokati sa menili, čo znamená, že novy advokát mu vypočital ešte vyššiu pokutu. My sme asi 3x vyplatili svedomite všetky ich dané pokuty, ale ti nemalo konca, stále pytali nejaké nedoplatky, poplatky. Nakoniec som sa rozhodla, že nič nedostanu a musela som ist za advokatom, pretože my sa do zákonov nevyznáme a oni sú ludia bez svedonia, nezaujima ich že sa dostaneš na ulicu, zoberu ti aj posledné gaťky. Viem že na všetko treba peniaze, ale dobry advokát sa odvola a vyzdvyhne aj tvoje práva. Najdi advokáta ktory za radu nepyta peniaze a on ti povie čo máš a čo nemáš robiť. Ja sa pôžičke vyhybam, nemám taku istu finančnu situáciu že by som mohla dlhodobo uhrádzat tym supom nekonečné splátky, ale pišem ti skusenosť mojej polovičky. Ťahalo sa to roky ale stále nemám istotu, lebo im neverim, že nehladaju stále možnosť, ešte vyťiahnuť z nás peniaze, žiadala som od nich len jedno potvrdenie že sme dlžobu uhradili, chcem to mať na papieri, už druhy rok nie su svhopny poslať. Ale ja ich otravujen a buzerujem, kym to nedostanem, mám ma to právo.Ja ti prajem aby si to vyriešila čim skôr a nevzdávaj sa pretože aj ty máš nejaké práva, hlavne ked si sa aj chcela s nimi dohodnut.
@marianka111 ti od eosu ti povolia splacat zavolaj im povedz ze len takto vies splacat lebo syn je chory .. Mali by ti povolit
@zooeynka
Opakujem ešte raz, rozhodnutie o odblokovaní majetku je na rozhodnutí exekútora a nie je pravda, že po zaplatení 300 e exekútor odblokuje účet. Okrem toho Vami spomínaných 300 e nie je "poplatok exekutorovi za jeho"sluzby"", ako ste písali.
Je lepšie sa nevyjadrovať k veciam, o ktorých nemáte šajn.
vzdy treba dlh uhradit a az po uhrade exekutor odblokuje ucet.ale clovek moze poziadat banku o uvolnenie 100eur z uctu.exekutor ak chodi nieco na ucet nieco ide pre neho ale vecsia cast ide na dlh.ak je dlh uz splateny exekutor uvolni ucet aj ked jeho uroky nie su uhradene teda pokial clovek komunikuje a bude to bez problemov dalej platit.
@marianka111 odporúčam ti dobre si preštudovať zmluvu, pretože sa často stáva, že obsahuje neprijateľné zmluvné podmienky pre spotrebiteľa a v dôsledku toho môže byť súdom vyhlásená za čiastočne, resp. úplne neplatnú. Odporúčam prečítať si tento článok https://banos.blog.sme.sk/c/446426/7-znakov-ze-...
🙂 držím palce!
@dapo Pozrite, napr. jeden takto mal vraj na krkoch exekúciu, exekútorovi sa však z neho nič nepodarilo vymôcť celých 10 rokov, no a potom ten dlžný človek to dal na súd aby mu to bolo zrušené z dôvodu premlčania, a súd mu vyhovel. Ak ale máte iné vedomosti, že je to inak, sem s nimi.
Tiež sa o tom dá aj kade tade dočítať:
@pnm ak uz bezi exekucia, tak premlcacia doba nebezi, pocas exekucie urcite nemohlo dojst k premlcaniu...take historky, jeden takto vraj mal, to ma nulovu vypovednu hodnotu, ak sud po nejakom case exekuciu zrusil, urcite to nebolo z toho dovodu ze by mu pocas trvania exekucneho konania uplynula nejaka pemlcacia doba, exekucia sa moze zrusit z roznych dovod, ale takto urcite nie

@janka2501 resp. Asi som to napisala tak ze to vyznieva ze tych 300€ je poplatok banke za odblokovanie uctu. Ale nie, to je poplatok exekutorovi za jeho"sluzby"a bez neho ti neodblokuje ucet!!!