icon

Dlhy na Slovensku a možnosť väzenia pri nesplácaní

roman1999
17. júl 2025

Ľudia prosím vás pomôžte mi... Mám na Slovensku Úver ktorý bohužiaľ nesplacam naďalej kvôli finančnými problémami, a tak by som sa chcel spýtať či mi zato môže hroziť aj väzenia? Ja teraz žijem v zahraničí v Belgicku

martinmmartin
17. júl 2025

Realny je vyhlaseny osobny bankrot a s nim spojena skareda buducnost . Vazenie iba ak sa na to uplne vykasles a budes to iba ignorovat

katkaseiner
17. júl 2025

Vo vlastnom zaujme sa skontaktuj s bankou. Uver ti nikto neodpustí, potrebujes to riešiť..

ruxandra
18. júl 2025

A v Belgicku žiješ na podpore? Ak si tam šiel za prácou, tak začni svoj úver pomaly splácať, aspoň po častiach. Pripadne sa dohodni s bankou. Čím dlhšie to budeš ignorovať a neriesit, tým horšie pre teba..

esmey
18. júl 2025

Splácaj svoj úver a máš pokoj, príjem nejaký určite máš veď neješ kôru zo stromov a určite nespávaš pod mostom.
Alebo sa na to kašli ďalej ako doteraz a ži roky v strese vôbec zdvihnúť telefón či zas nevolá eexekútor, byť hanbou pre rodinu, mať strach príst pozrieť rodinu....stojí toto všetko za to odtrnúť si trochu od huby a len vrátiť čo má byť vrátené?

balerina2025
18. júl 2025

@roman1999 mas financnce problemy a zijes v Belgicku, tam zijes z coho.

lubomirko2
19. júl 2025

Väzenie ti určite nehrozí, to by ti hrozilo len vtedy, keby si vezmeš pôžičku a nezaplatis ani jednu splátku, že úmyselne si nechcel platiť, to je úverový podvod

amy234
19. júl 2025

Ja by som prišla na SK a vybavila osobný bankrot. Budete na čiernej listine a nedostanete pár rokov žiadny úver ale aspoň pôžička sa vymaže a nemusíte splácať.

bosorkabb
19. júl 2025
@amy234

Ja by som prišla na SK a vybavila osobný bankrot. Budete na čiernej listine a nedostanete pár rokov žiadny úver ale aspoň pôžička sa vymaže a nemusíte splácať.

@amy234 to nejde pretože ekonomické zázemie nemá na Slovensku. To je podmienka.

bosorkabb
19. júl 2025

@roman1999 pravdepodobne to skončí u exekútora a exituje aj zahraničná. Čiže to že žiješ v Belgicku nepomôže. Ešte k tomu budeš platiť aj trovy čo bude riadne drahé.

jockey
19. júl 2025

1. Nie, nesplácanie nie je trestný čin (o ten by šlo, keby si uviedol klamlivé údaje).
2. Dohodnú si s finančnou inštitúciou nižšie splátky a predĺženie splatnosti.
3. Každé iné riešenie je len horšie ("mŕtvy chrobák", osobný bankrot a pod.).