Dlhy na Slovensku a možnosť väzenia pri nesplácaní
Ľudia prosím vás pomôžte mi... Mám na Slovensku Úver ktorý bohužiaľ nesplacam naďalej kvôli finančnými problémami, a tak by som sa chcel spýtať či mi zato môže hroziť aj väzenia? Ja teraz žijem v zahraničí v Belgicku
Vo vlastnom zaujme sa skontaktuj s bankou. Uver ti nikto neodpustí, potrebujes to riešiť..
A v Belgicku žiješ na podpore? Ak si tam šiel za prácou, tak začni svoj úver pomaly splácať, aspoň po častiach. Pripadne sa dohodni s bankou. Čím dlhšie to budeš ignorovať a neriesit, tým horšie pre teba..
Splácaj svoj úver a máš pokoj, príjem nejaký určite máš veď neješ kôru zo stromov a určite nespávaš pod mostom.
Alebo sa na to kašli ďalej ako doteraz a ži roky v strese vôbec zdvihnúť telefón či zas nevolá eexekútor, byť hanbou pre rodinu, mať strach príst pozrieť rodinu....stojí toto všetko za to odtrnúť si trochu od huby a len vrátiť čo má byť vrátené?
@roman1999 mas financnce problemy a zijes v Belgicku, tam zijes z coho.
Väzenie ti určite nehrozí, to by ti hrozilo len vtedy, keby si vezmeš pôžičku a nezaplatis ani jednu splátku, že úmyselne si nechcel platiť, to je úverový podvod
Ja by som prišla na SK a vybavila osobný bankrot. Budete na čiernej listine a nedostanete pár rokov žiadny úver ale aspoň pôžička sa vymaže a nemusíte splácať.
1. Nie, nesplácanie nie je trestný čin (o ten by šlo, keby si uviedol klamlivé údaje).
2. Dohodnú si s finančnou inštitúciou nižšie splátky a predĺženie splatnosti.
3. Každé iné riešenie je len horšie ("mŕtvy chrobák", osobný bankrot a pod.).

Realny je vyhlaseny osobny bankrot a s nim spojena skareda buducnost . Vazenie iba ak sa na to uplne vykasles a budes to iba ignorovat