icon

Dlžníci na sociálnom a zdravotnom poistení

27. sep 2025

INAC, NIC PROTI ALE UZ SOM OZAJ NAHNEVANA !!! zo dna na den len trpnem, uz normalne placem, lebom vzdy sa diali veci ale toto?

DLZNICI
preco sa neriesia tito? preco? tam je 100000000000 eur
to znamena ze co sa stane cloveku co tam ma dlh - sp - on akoze nema narok na pn ocr ci podporu ci dochodok?
normalne uz sa zamyslam nad vsetkym
oni idu riesit pracujuci narod, podporuju tehotne tehotenskymi ( aj tak nam porodnost klesa) a vobec preco nejdu po dlznikoch?

opravte ma a uveddte do obrazu.

anonym_95eb77
27. sep 2025

Na prvých miestach v rebríčku dlžníkov SP sú fakultné nemocnice. Ako by si to ty riešila?

mogaa
27. sep 2025

Nerieš dlh niekoho iného...ak je dlh na ZP tak dotyčnému poskytnú len ZP....ak má dlh neplatič na SP a je DNPO alebo SZČo tak nemá do vyrovnania dlhu nárok na PN a obdobie rokov kedy nedoplatí poistné mu nepôjde ani do dôchodku....samozrejme im príde exekúcia a dlh budú musieť skôr či neskôr uhradiť...

autor
27. sep 2025
@anonym_95eb77

Na prvých miestach v rebríčku dlžníkov SP sú fakultné nemocnice. Ako by si to ty riešila?

@anonym_95eb77 ale aj kopec inych firiem

autor
27. sep 2025
@mogaa

Nerieš dlh niekoho iného...ak je dlh na ZP tak dotyčnému poskytnú len ZP....ak má dlh neplatič na SP a je DNPO alebo SZČo tak nemá do vyrovnania dlhu nárok na PN a obdobie rokov kedy nedoplatí poistné mu nepôjde ani do dôchodku....samozrejme im príde exekúcia a dlh budú musieť skôr či neskôr uhradiť...

@mogaa dakujem

autor
27. sep 2025
@mogaa

@mogaa a ked skor umrie ako uhradi dlh, a dedici sa zdaju dedicstva, to vlastne ide na triko statu ze?

anonym_2bb8fc
27. sep 2025

!zo dna na den len trpnem, uz normalne placem, lebom vzdy sa diali veci ale toto?"

Čo? Kvôli dlžníkom všeobecne? Prečo trpnes a places? Nechapem, co tu splietas tie firmy, stat, deje sa ti osobne nejaka krivda?

alickapusinka
27. sep 2025

Pokiaľ urobiš veľku sekeru na ZP tak pekne pohľadavku predaju firme a vymaha si to exekutor. Aj penale a neošetria ťa tak ako by trebalo len najnutneši stav ohrozujuci život.A čo sa týka SP neskôr budu plakať že nedostanu na starobný dôchodok nič.Nepoznam netrapi ma to.

anonym_5ba66e
27. sep 2025

Presne, jednej známej nuz dlh dokopy na SP a ZP 23 000 euro a oni veselo si chodia po dovolenkách, výletoch. Výplata mu chodí na jej účet, autá na jej meno, nie sú zobratí, nemajú nehnuteľnosť. Prečo mu to nedajú platiť na splátky? Prečo sa to nerieši neviem ani ja a nerozumiem naozaj, prečo si vláda neposvieti na toto

autor
27. sep 2025
@anonym_2bb8fc

!zo dna na den len trpnem, uz normalne placem, lebom vzdy sa diali veci ale toto?"

Čo? Kvôli dlžníkom všeobecne? Prečo trpnes a places? Nechapem, co tu splietas tie firmy, stat, deje sa ti osobne nejaka krivda?

@anonym_2bb8fc ty si totalne mimo ja nepisem ze to oni su vinnici. pisem ako to cele funguje teda skor sa pytam. asi si aj ty daka dlznicka a nasypala som ti sol na ranku ze? sklidni sa.

autor
27. sep 2025
@anonym_5ba66e

Presne, jednej známej nuz dlh dokopy na SP a ZP 23 000 euro a oni veselo si chodia po dovolenkách, výletoch. Výplata mu chodí na jej účet, autá na jej meno, nie sú zobratí, nemajú nehnuteľnosť. Prečo mu to nedajú platiť na splátky? Prečo sa to nerieši neviem ani ja a nerozumiem naozaj, prečo si vláda neposvieti na toto

@anonym_5ba66e ako chodim k lekarom? ako samoplatca?

autor
27. sep 2025
@alickapusinka

Pokiaľ urobiš veľku sekeru na ZP tak pekne pohľadavku predaju firme a vymaha si to exekutor. Aj penale a neošetria ťa tak ako by trebalo len najnutneši stav ohrozujuci život.A čo sa týka SP neskôr budu plakať že nedostanu na starobný dôchodok nič.Nepoznam netrapi ma to.

@alickapusinka aha takze ti co maju dlhy tak to budu mat na ukor dochodku chapem

anonym_5ba66e
27. sep 2025

Podľa mňa nechodí k lekárovi. Nikdy som nepočula, že by bol. Podla mňa nejakú chrípku lieči s volnopredajnymi liekmi prípadne si jeho žena dá napísať na seba a a na preventívky určite nechodí nikam. 👌🏼

alickapusinka
27. sep 2025
@anonym_autor

@alickapusinka aha takze ti co maju dlhy tak to budu mat na ukor dochodku chapem

@anonym_autor jasne že áno ak nevyplatiš ZP príde neskôr exekutor ale ak SP neplatia alebo maju dlhý nemusia dostať starobný dôchodok.Ak neplatiš tak s čoho mu vypočítaju.

anonym_a409b6
27. sep 2025

Ak by vymahali, nebolo by tolko neplaticov. Tiez niekefy pozeram, ale dlznikov mesta. Dlhuju na dani z nehnutelnosti, za smetie, dan za psov, dokonca mnohi susedia ani psov nemaju prihlasenych. Vacsinou su to soc pripady, od ktorycg nemozu vymahat, lebo maju len zivotne minimum.
Ak pises o firmach s.r.o., tam len do vysky 5000€. SZCO maju majetky prepisane na manzelov/manzelky.

autor
27. sep 2025
@alickapusinka

@anonym_autor jasne že áno ak nevyplatiš ZP príde neskôr exekutor ale ak SP neplatia alebo maju dlhý nemusia dostať starobný dôchodok.Ak neplatiš tak s čoho mu vypočítaju.

@alickapusinka v koncom dosledku teda sa nic nestane. vyborne len nebudu mat dochodky ale to ze to chyba v systeme to nevadi,

autor
27. sep 2025
@anonym_a409b6

Ak by vymahali, nebolo by tolko neplaticov. Tiez niekefy pozeram, ale dlznikov mesta. Dlhuju na dani z nehnutelnosti, za smetie, dan za psov, dokonca mnohi susedia ani psov nemaju prihlasenych. Vacsinou su to soc pripady, od ktorycg nemozu vymahat, lebo maju len zivotne minimum.
Ak pises o firmach s.r.o., tam len do vysky 5000€. SZCO maju majetky prepisane na manzelov/manzelky.

@anonym_a409b6 neskutocne. a tam nie su teda uniky? vlastne tympadom tie dlhy nikdy nebudu splatene

anonym_a409b6
28. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_a409b6 neskutocne. a tam nie su teda uniky? vlastne tympadom tie dlhy nikdy nebudu splatene

@anonym_autor nebudu. Vychcani podnikatelia umyselne zakladaju s.r.o. a tie potom takymto sposobom zadlzia, zlikviduju a zalozia x novych. Mal by byt dokonalejsi zakon a ked zlikviduje alebo zadlzi firmu, nedovolit zalozit novu, len napr.2x. Tak niektori jednotlivci maju vela s.r.o. a v nich prelievaju financie, zadlzuju, restruktualizuju a podvadzaju. A hlavne rucia majetkom len vo vyske 5000€. Toto vyhovuje aj tym,ktori zakony tvoria, lebo mnohi politici toto robia. A mnoho inych nekalych veci v podnikani. Jeden znamy zomrel a nechal plno dlhov vo viacerych firmach na zdravotnom a socialnom poisteni, na daniach, nepoplatene faktury, sudne spory.