Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
Ďakujem Zalka za info,takže keď tomu dobre rozumiem....keď si celý tento rok poplatím odvody na DNPO z max. a VZ si zmenim na minimum až v januári, tak sa mi príp. Pn v roku 2015 bude rátať z max?
@zalka ahoj chcela by som sa ťa opýtať, som na RD, 26.06.2014 som sa prihlásila na DNP z maxima, od apríla 2014 som bola zamestnaná na dohodu, ktorú som ukončila v septembri a potom som išla na PN z DNP, termin pôrodu mám na 1.4.2015, budem dostávať max. materskú? TPP mi ešte stále trvá. ďakujem
Dievcata,prosim vas,neviete nahodou,ak mi vznikol narok na pn z dnp,som pn od 25.6.2014 a budem na pn az do nastupu na md, vznikne mi automaticky narok aj na materske z dnp?okrem dnp som uz 4 roky nepretrzite zamestnana,no zaujima ma hlavne to dnp...dakujem vam za info 😉
@zalka dnp vzniklo 24.6.2014,ale od augusta 2012 som mala az do 13.6.2013 ten povodny balik,z neho.som dostavala aj pn aj materske,potom som ho 14.6.2013 zrusila a teraz v juni zas zalozila a hned som sla na pn...narok som na pn mala,lebo za posledne 2 roky som dnp mala aktivne aspon 270 dni,ci?ide mi o to,ci ak.mi vznikol za 1 den dnp narok na pn,ci mi vznikne aj barok na materske alebo musim pocitat zas tych 28(?)tyzdnov existencie poistenia?
@cenculinka 26t poistenia sa ráta aj ked si na PN ... a nárok na MD z DNP aj zo zamestnania budeš mať ak si zamestnaná.
@zalka takze ak mi davaju pn daju mi aj md a nemusim uz nic ratat...joj chvalabozku 🙂 dakujem ti zalka krasne za ochotu
@zalka ☹ tam sa ale rata trvanie vsetkych dnp co som mala,nie?lebo najnovsie dnp som.mala len 1 den a sla som na rizikove a uz mi vyplacaju pnku z neho...no netrvalo konkretne toto poistenie 26 tyzdnov...
@cenculinka joj dievča ... 1 den si zaplatila ale poistenie ak bude trvať 26t ( aj s PN ) tak bude MD rátaná z toho
Ahoj kocky dnes mi prišli zo socialky peniazky na ucet len neviem ci je to Dnp alebo pnka...
@zalka vsetko chapem,ale aby mi vznikol teraz narok na pnku som nemusela mat tych 26 tyzdnov existencie poistenia a na md musim mat?toto nechapem ☹
@rencici27mne chodi dnp aj pnka v jednej sume dokopy...pozri do rozhodnutia zo socialky
@cenculinka ak si prihlásená z minima na DNP tak netreba 26t ak si prihlásená na DNP z vyššej sumy tak na vyššiu ako minimálnu MD treba 26t ja píšem o tom ...
@zalka juchuuuu tak sme sa pochopili,ja som si dala dnp z minima...dakujem ti velmi pekne za trpezlivost a info 😉
@zalka neviem či môžem vyrušiť 🙂 ale skúsim možno mi poradíš.Možno by sme chceli druhé bábo a chcela by som vedieť akú materskú by mi vypočítali.Napíšem niečo o mne!Od roku 2007 som bola zamestnaná a pracovný pomer ešte stále trvá.V decembri 2011 som otehotnela,od roku 30.01.2012 som si platila DNP..4.8.2012 som nastúpila na materskú dovolenku pričom som dostavala najvyššiu materskú a moja otázka ako by to bolo koľko by som dostávala materskú keby som išla s materskej do materskej môj malý bude mať 3roky 3.9.2015 čiže vtedy mi končí rodičovská dovolenka.Dúfam pochopila ak poradíš budem rada a ak nie aj tak Ďakujem.

@zalka nie no nevadi...pockam teraz ako mi pridu peniaze 😉 dakujem kraasne za radu