Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
Ahojte, chcem vas poprosit o radu. Som mamicka a momentalne poberam rodicovsky prispevok a zistila som ze som opat tehotna (len zaciatok,5tt) Predtym ako som nastupila na MD som pracovala ale len na dobu urcitu a ten pracovny pomer skoncil este pred nastupom na MD. Vtedy som si platila aj DNP, a po pol roku som ho zrusila. Chcem sa opytat ze keby som sa teraz zase prihlasila na DNP z maxima a po par dnoch isla na PN tak ci by sa mi ratala MD z maxima co si urcim, alebo ako to teraz vlastne je. Musim platit DNP aj ked som PN, alebo ak pojdem na PN tak sa mi MD z DNP ratat nebude?. A ak Boh da, tak niekedy v maji 2015 nastupim na MD tak by som mala splnit podmienku platenia 270 dni. Pytam sa preto lebo bez DNP by mi ziadna materska nevysla, a isla by som zas na rodicovsky. Dufam ze ste pochopili otazku, je to dost komplikovane napisane, ale budem vdacna za kazdu radu 🙂
Ahoj @zalka chcem ta poprosit o radu, ked je mm zivnostnik od juna, ma narok na marodku? plati len odvody do zdravotky....a za posledne dva roky neviem, ci by mu vyslo 270dni poistenia...mozno okolo 240dni ma, lebo min.roku bol zamestnany od marca do novembra...vopred dakujem za odpoved
@kabab dajme tomu, že sa na DNP prihlásiš v utorok 18.11.14 ... dám ti otázku? Máš v období od 18.11.2012 do dnešného dňa 270 dní poistenia? Ak áno, môžeš sa prihlásiť na DNP z maxima a ísť po pár dnoch na PN . Ale ak 270 dní nemáš a odporúčam porátať presne, tak je zbytočné sa prihlásiť na DNP z maxima, lebo aj keby si šla na PN tak PN nedostaneš a DNP platiť musíš.
Dakujem zalka za odpoved, tych 270 dni nemam, mam iba 108 ☹ tak to matersku nebudem dostavat, ale nevadi, aspon viem na com som. DAKUJEM este raz velmi za odpoved a prajem pekny den!
@sandy3911 lebo si tehotná, a tehotenstvo trvá 280 dní ... a na poistenie potrebuješ 2 dohody ... jedna bude trvať 100 dní a túto ukončíš druhá bude trvať 171 dní .. a z tej pôjdeš na MD ... lebo 100+171 dní súbežne ti urobí 270 dn í a je splnená podmienka ... ja ti to už fakt neviem ako ináč vysvetliť. Si myslím, že to vysvetlujem riadne po lopate.
ahoj @zalka , chcela by som ťa poprosiť o radu, od budúceho roka sa chceme začať snažiť o babätko , a chcela by som vedieť čo by som mohla spraviť , aby som dostala max. MD. Od 3.9.2014 do 31.10.2014 som bola zamestnaná u jedného zamestnávateľa, kde som mala 2 zmluvy, ale z toho som od 29.9.2014 na marodke, dostávam, aj 2 maródky, na zápočtovom liste mám napísané aj že som odpracovala z každého zamestnania 59 dní. Maródovať budem ešte asi tak 1 - 2 týždne. ďakujem
Ahoj Zalka. Teraz 7.11. mi skončila ta pod. poba . Z DNPO som sa neodhlasovala, ale platim si ho stale z vyššej sumy. Dnes mi Dr. vypísala očr na dieťa,dúfam, že ju budem mať vyplatenú.
Ahojte, chcem sa opytat. Som nezamestnana, vedena na urade prace. (Nikto ma po materskej a rodicovskej ukoncenej v marci nechcel zamestnat) Dnes som zistila, ze som tehu... Oplati sa mi riesit vobec nejake pripoistenie, ak som uz tehu, alebo je to uplna blbost, lebo som nezamestnana... Pripadne, ak by som isla na rizikove, pretoze na to je dovod, je tam nejaka ina doba vyplacania nejakych peniazkov od statu... Podotykam, ze ja sa v tom vobec nevyznam... A fakt je, ze som chcela ist pracovat, hladam robotu a dnes som zistila, ze som tehu a neviem, co teraz...
@zuzula68 zamestnať sa s platom 1236e v roku 2015
@alexis14 nemal by byť problém ..s vyplatením OCR ..
@zibritka ak nemáš 270 dní poistenia, tak žiadnu PN nedostaneš, a ani MD ... tehu trvá 280 dní ... takže nestihneš pri DNP nazbierať toľko dní poistenia ... na PN by si mohla ísť jedine ak by ťa niekto zamestnal ..
@zalka
Pytam sa k tomu co si pisala zuzula68 - mozem mat v roku 2015 jedneho zamestnavatela na 1000 eur a druheho na 236eur? samozrejme u oboch 270 dni poistenia by bolo splnene..
@zalka dakujem za odpoved. a viem niekde vypocitat kolko musia byt odvody ak by som bola zamestnana na 236 eur mesacne? - myslim odvody toho zamestnavatela..
@littledesire http://www.brigada.sk/kalkulacka-pre-vypocet-ci... zadaj si dohoda s pravidelným príjmom ostatný dohodári to je ako mzda na TPP.

@zalka Ďakujem veľmi pekne tak ďalšie mimi počká som myslela či by sa to nejako nerátalo ešte.A dá sa vlastne ešte nejako takto navýšiť materská dovolenka?To ja len tak dobudúcna