Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@zalka dakujem moja. Takze u mna by bola posledna platba z toho 10 dnoveho poistenia?
A ak sa teraz pocas pn este pripoistim,budem stale v tej ochrannej lehote pre tehotne? Z toho 10.dnoveho poistenia-nezrusi sa mi?
@figurka1985 ak pôjdeš na PN a prihlásiš sa na DNP tak sa TI OL zruší ale PN ti budú vyplácať z OL to sa neboj ... a dni poistenia sa nazbierajú
@zalka OL sa zrusi, ale pn aj matersku mi vyplatia aj z dnp? Aj napriek tomu? Ved prave vdaka tej OL by mi mali pn aj md vyplatit.tak ak sa zrusi neposkodim si?
Prepac,ked sa niekedy blbo pytam,ale fakt som v tychto veciach analfabet a nemam sa s kym poradit. Preto som za Teba konovi modremu veeeelmi vdacna 🙂
@figurka1985 joj kočka ... ideš na PN v OL .. počas PN založíš DNP, z PN ideš na MD súvisle .. DNP beží, žiadnu OL nepotrebuješ lebo máš aktívne poistenie ... 😝
@zalka 😀 ja viem, je to so mnou tazke.. a co este moze povedat moj muz 😀
Dakujeeeeeeeem :-***** Vdaka Bohu za takych ludkov, ako si ty 🙂 🙂
@zalka a prepac- este jedna vec ma napadla.... 🙂
prihlasim sa na dnp pocas pn. a ked nepredjem suvisle na MD, ale este nejaky tyzden pochodim do prace, pri skonceni pn si zrusim DNP, aby som nemusela platit... - bude sa mi md ratat z dnp?
Ahojte rada by som sa spytalo o radu, citam to tu dookola ale mam z toho gulas....momentalne som na materskej dovolenke, maly ma 1,5 roka, a chcela by som znovu otehotniet, a zacat si platit DNPO, neviem ci mi vznikne potom narok na vyssiu matersku, ak som pred prvym porodom bola 1 rok nezamestnana ale platila som si DNPO aj som ho vyuzila....Prosim pekne o radu ci mi v mojom pripade vyjde narok na vyssiu matersku, samozrejme za predpokladu ze otehotniem, dakujem pekne, maja
Dakujem vam velmi pekne za super rychlu poved a rady, ste zlata🙂 len som sa zlakla ze nezamestnanej mamicke pri druhom dietati, nevznikne narok na dnpo pokial si nezaplati nejake odvody 90 dni...tak este raz dakujem, maja
ahoj zalka, chcem si len overiť:
posledné DNP som mala od 13.1.12 do 8.10.12. V januári som sa vrátila po RD do práce, hrubá mzda 600 eur. zistila som, že som tehotná. Zajtra sa chcem prihlásiť opätovne na DNP a bud.týždeň ísť na PN. vymeriavací základ si mám dať 1179-600=579?! nemusí byť viac, aby som mala dobrú materskú?! ďakujem

@figurka1985 netráp sa naozaj posledná platba pri ukončení poistenia je dôležitá, kolegova žena min. rok neskoro zaplatili poslednú platbu a tak namiesto maximálnej MD nemala žiadnu ... ak by zaplatila včas tak by mala v pohode max. MD .. čo už .. chyby sa stávajú len potom si človek búcha hlavu o stenu.