Dobrovoľné nemocenské poistenie - podmienky
Ako je to v súčastnosti s DNP ? Aké sú podmienky ? Ak by som chcela platiť z minimálnej mzdy, koľko to bude ? dík za rady a príspevky....
@dada7701 všetko je napísané na stránkach sociálnej poistovne, podala si málo informácií. Je toho viac, čo musíš spĺňať. V prvom rade musíš byť nezamestnaná, mať zaplatených 270 dní nemocenského poistenia ak chceš PN, nesmieš byť poberateľom invalidného dôchodku nad 70%, ak chceš materskú tak musíš mať zaplatených 26týždňov pred....joj. čítaj na stránkach soc.poistovne.
Poprosím radu, neexistuje samostatné dobrovoľné nemocenské poistenie? Budem nezamestnaná a chcela by som si platiť len nemoc. poistenie, ale čítala som niečo také, že sú len balíky, a nedá sa platiť len nemoc. samostatne ale aj s dôchodkovým spolu. Je to naozaj tak? A ak by som bola nezamestnaná napr. 2 mesiace....môžem si ho platiť len počas tejto doby a potom ako sa zamestnám zrušiť poistenie????? Ďakujem.
@tslobik dobrovoľné nemocenské poistenie neexistuje iba na jedno, ale balíček kde je dôchodkové nemocenské a poistenie v nezamestnanosti, platiť si to môžeš iba keď budeš nezamestnaná, zamestnaní ľudia sú povinne poistení takže logicky nemôžeš mať dobrovoľné platené, áno akonáhle sa zamestnáš treba to zrušiť.
@bale1rinka vďaka, len nechápem aká je to logika, že ako nezamestnaná si mám v balíku platiť okrem tých dvoch aj poistenie v nezamestnanosti, keď potom ako sa zamestnám sa to zruší.....Načo platiť poistenie v nezamestnanosti, keď už nezamestnaná som......
@tslobik lebo ak by si sa nezamestnala a mala si nárok na dávku v nezamestnanosti aby si to na toho pol roka využila, na to je to poistenie v nezamestnanosti, je to vhodné napr. pre ľudí, ktorí kvôli chorobe prídu o prácu a po PN môžu žiadať o dávku v nezamestnanosti na 6 mesiacov. ty si iný prípad.sociálna poisťovňa vie prečo ponúkať také balíky...
Vdaka. Ja som prisla tetaz o pracu,k 31.8. A 6 mesiacov dozadu som bola PN. Mam narok na podporu v nez.? Ak som predtym roky pracovala s vynimkou RD? Dakujem
@tslobik nárok na dávku v nezamestnanosti máš ak máš aktívne-zaplatené poistenie v nezamestnanosti 730dní pred dátum zaradenia do evidencie naÚP, pozerajú 3roky dozadu...choď do sociálnej poisťovne sa informovať koľko dní máš to poistenie v nezamestnanosti zaplatené od z-eľa...

vypočítajú vám presnú sumu,ktorú budete platiť,ale musíte si platiť celý balík poistenia,dôchodkové,nemocenské,v nezamestnanosti,garančné atď...ak chcete poberať materskú,tak by ste mali byť poistená min 270 dní