Dobrovoľné pripoistenie
dobry vecer zienky🙂mam k vam prosbu viete mi dakto poradit ohladom dobrovolneho pripoistenia?platila som si ho vzdy na cas mala som tu najvyssiu..lenze mala som stanoveny datum kedy mi to konci 29.10.2012 ..chodila som to platit priamo do pokladne,lenze ked som sa opytala tych zien co sedia tam v tych kreslach ci mam vsetko ok a ci je vsetko zaplatene povedali mi ze ano .lenze ked som isla o mesiac a daco na socialku s muzom len tak z nenazdajky som isla sa opytat ci mi tam daco nevzniklo a ta zena ma normalne zarazila ze tam mam nedoplatok 40eur..a kedze to bolo po 8.dni v mesiaci kazala mi to vyplatit..ze matersku budem dostavat aj po vyplateny..lenze ked prisiel den porodu a nasledne vybavovania materskej prisel mi list s odvovodnenim ze posledny mesiac oktober nebol vyplateny do 8.takze tym padom mi narok na materske nemam :(je tu niekto kto by mi s tymto problemom pomohol alebo poradil co robit?ked som sa bola stazovat pani ma odbyla zo slovami ze ked podam odvolanie alebo to dam na sud nic s tym neziskam iba dobry pocit na dusi pretoze oni su zakonom chraneny
@renka1000 tak dohoda sa nerata lebo sme zistili ze ju neprihlasil.takze na co bude mat narok po porode vies mi poradit?
@renka1000 este mi na socialke povedali ze ak bude mat dnp 182dni tak dostane matetsku.a ja im ze ona bola studentka vys.skoly a stale je do maja.tak poistenie nema 270dni.iba 182dni stihlaale narok nema.oni ze ma ?ja verim len teba a tvojim radam
@renka1000 este mi na socialke povedali ze ak bude mat dnp 182dni tak dostane matetsku.a ja im ze ona bola studentka vys.skoly a stale je do maja.tak poistenie nema 270dni.iba 182dni stihlaale narok nema.oni ze ma ?ja verim len teba a tvojim radam
@renka1000 no po úspešnom skončení štúdia... Ale štátnice môže mať neskôr ako porodí a nárok mat nebude...
@renka1000 no po úspešnom skončení štúdia... Ale štátnice môže mať neskôr ako porodí a nárok mat nebude...
@zalka ahoj prosim ta ako to funguje ak by sa zamestnala na 90dni....vtedy dostane nieco .....matersku .uvazujem stale ako jej pomoct aby niwco dostavala.urcite bude dostavat rodicovsky,pridavky a danovy bonus.kolko to je kazdy mesuac spolu.a este ma pravo brat studensky prispevok od vysokej skoly 200e.nevies od ktoreho mesiaca to dostane.dakujem
@zalka ahoj prosim ta ako to funguje ak by sa zamestnala na 90dni....vtedy dostane nieco .....matersku .uvazujem stale ako jej pomoct aby niwco dostavala.urcite bude dostavat rodicovsky,pridavky a danovy bonus.kolko to je kazdy mesuac spolu.a este ma pravo brat studensky prispevok od vysokej skoly 200e.nevies od ktoreho mesiaca to dostane.dakujem
@renka1000 na MD treba 270 dní...
90 je malo 182 je malo..
@renka1000 na MD treba 270 dní...
90 je malo 182 je malo..
@zalka ahoj zalka a ked bude na rodicovskej tam sa jej rataju dni poistenia,chcu potom aj druhe babo po 1,5roku.odbit si babetka.tamsa jej bude ratat poistenie tak ju potom prihlasim na dnp aby mala pri druhom matersku.dakujeme mic pozdravujeme
@zalka ahoj zalka a ked bude na rodicovskej tam sa jej rataju dni poistenia,chcu potom aj druhe babo po 1,5roku.odbit si babetka.tamsa jej bude ratat poistenie tak ju potom prihlasim na dnp aby mala pri druhom matersku.dakujeme mic pozdravujeme
@renka1000 nie na rodičovskej sa rátajú dní len ak jej trvá zamestnanie

@zalka ak sa zamestna,s coho sa jej bude ratat materska aby neostala na nule.ci nieco dostava clovek ktory studoval nieco z uradu nemusi to byt materska viem ze dostane danovu bonus,pridavky ,porodne jednorazovo,a este moze nieco ziskat.....viem ze rodicovky bude ma mensi 380e.a este dohoda sa rata do odvodov ked zarabala len cca 150-200e.to mala brigadu to sa rata do nemocenskeho.....z
Dakujem
@renka1000 tak dohoda sa nerata lebo sme zistili ze ju neprihlasil.takze na co bude mat narok po porode vies mi poradit?